Sommarvärme, nyfiken och nytt mode

Ny vecka igen och ny lista igen!

20200524_132307

Såld
Vi har i cirka fem år haft en Weber-grill. Stor och rejäl men sällan använd. Kanske mest för att det är 35 trappsteg ner till trädgården och det blir ett jäkla spring upp och ner massor av gånger innan maten är klar. Och så behöver vi verkligen inte så stor grill längre, vi är ju bara två mest här!
I söndags la jag ut den på Blocket och det tog knappt 20 minuter innan en köpare hörde av sig och sedan 1,5 timme innan de dök upp här med släpet, de körde ända från Värmdö.
Så nu har grillen flyttat hem till en ny familj som grillar året runt och bokstavligen tydligen slitet ut två Weber-grillar innan. Och det, mina vänner, är inte så enkelt!

20200524_144328

Gott
Lasagne! Hemgjord? Nä, den bästa, enligt mig, är Karins lasagne från Dafgårds!
Så det blev det som middag för några dagar sedan. Ja, ja det borde kanske varit en sallad till men så blev det inte denna gången.

20200524_115537

Vårdoft
En bild säger allt! Eller det vore ju bättre om ni också kunde känna doften för nu blommar syrenerna och då det är just syrener som är häcken kring vårt hus så blommar det mycket!

Screenshot_20200525-140210_Instagram

Mode
Vi lever i märkliga tider. Och även om inte vi i Sverige behöver ha ansiktsmask när vi är bland folk så är det många andra länder där man måste.
Fnissade lite när jag såg denna bild från ett skyltfönster i Bryssel.

Screenshot_20200523-222334_Instagram

En sida åt vart håll
Denna bild är också från Bryssel och shoppinggatan Rue Neuve. Alltid trångt där men nu avdelad så man har varsin sida beroende på vilket håll man ska åt. Kan känna att just den gatan skulle gärna kunna behålla detta för vettigt!

20200524_120239

Ny jord
Håller på och planterar om blommor, inte alla på en gång men några då och då. I helgen fick svärmorstungorna ny jord och plockade bort de stjälkar som såg trista ut. Tror jag haft dessa i minst 20 år, kan vara mer, planterar om ibland, delar på dem lite så man kanske inte kan säga att just dessa är så gamla men deras förfäder!
Nu hoppas jag de trivs i ny jord och växer på bra!

Tittut!
Ser ni Ebbe? Han kikar fram bakom krukorna!
Grannens ena katt som jagar möss så det står härliga till. Snart flyttar de till Skåne och vi befarar att vi kommer få problem med möss till vintern…

Just nu är jag ensam hemma, T är på golfbanan. Inget ovanligt med det och jag ska sätta mig och läsa lite.
Ha en fin vecka.
Håll avstånd och tvätta händerna!

Annons

2 svar to “Sommarvärme, nyfiken och nytt mode”

 1. Annika Says:

  Grattis till att ni fick grillen såld så snabbt. Men jag kan tänka mig att det inte var svårt så fin som den ser ut. OCH nog fattar jag att du inte vill springa i trappor på det sättet, absolut.

  Det är något sorgligt när det där med masker blir mode. Som här. Blir lite ledsen av det, även om det kan se kul ut. Men jag vill helst slippa se masker, även om jag använder det själv eftersom det är rekommenderat, från fredag blir det ännu mer krav på oss att vi måste bära mask i allmänna rum.

  Bra dock att se till att gator blir dirigerade på det sättet. Det ska bli intressant att se hur det blir här med det nu när vi gå in i fas 1 på fredag.

  UNDERBART med syrenerna- LJUVLIGT!! DEN doften är oslagbar!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det gick fort att sälja! Misstänkte att det skulle gå lätt och det gjord det ju!
   Tror vi i Sverige inte riktigt tänker som du gör med masker men vi slipper ju ha dem än så länge, men de förekommer på folk lite här och där.
   Vi gick just och postade ett brev sonen och jag och gick längs syrenhäckar och det doftade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: