Nu är det gjort

Ni vet ju att mellansonen inte blev opererad för en månad sedan. Så ny tid, ny läkare och ett rejält pappersstrul då hans region var tvungen att godkänna denna OP och det tog tid, kanske inte själva godkännandet utan att flytta papper från A till B. Så segt och börjar inse varför en del vårdköer uppstår…

Men igår gjordes operationen. Och han kom upp till oss i tisdags eftermiddag, han och T spelade en golfrunda, säkert den sista på många månader, och han drack en sista öl. För sånt får man ju inte blanda med morfintabletter.

20200526_203151

Och allt gick bra förutom att den lilla benbit kirurgen tog från annat ställe, oklart var, sprack lite men det lagades och är troligtvis ingen fara. Men på grund av detta fick vi idag åka till Västerås för att röntga axeln så kirurgen ser att det blev som han tänkt sig. Själva operationen gjordes med titthålskirurgi och vanligtvis gör denna typ av OP med öppen OP så det slapp han.

20200528_154821

Så nu är han inneboende hos oss tills han kan klara sig själv, kanske en månad eller så. Och den där selen ska vara på i 5-6 veckor, dag som natt. Men han ska röra på armen så mycket han kan och den där blå bollen ingick! Den ska han krama på massor.
Han är sjukskriven 10 veckor till början sedan får han se om det blir mer eller lite mindre.

Han hade galet ont i går kväll, full dos av alla de tre tabletter han fått, fryst ärtpåse för att kyla och ändå så ont. Han hade svårt att vara stilla på grund av värken, allt gjorde ont bara. Men trots allt sov han skapligt i natt.
Nu idag är det lugnare och även om det säkert ökar lite mot kvällen så hoppas vi på mindre värk i kväll.

Men nu är det gjort och bara att ta tag i rehab och bli rörligare för var dag.

Annons

2 svar to “Nu är det gjort”

 1. Annika Says:

  Skönt att allt verkat ha gått bra. En lättnad att det är över. MEN ett h-vete med värken. USCH. Hemskt. Hoppas att det är lite bättre idag. Om inte ens full dos av starka värktabletter hjälper är det illa. Antar att det är svårt, svårt att sova också.
  TUR att han är hemma hos er och får hjälp nu. God och snabb bättring önskas!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, värken var illa igår men kanske inte så konstigt och tror det blev som värst när bedövningen helt släppte och det är ju svårt att möta med morfin i rätt tid. Det grävdes ju runt rejält i axeln, två skruvar och så, kanske inte så konstigt att det värker.
   Ja, han sa just det idag; hur gör de som inte kan bo hos någon och få hjälp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: