En lista

Missade att få ihop en lista förra veckan men här kommer en för den senaste tiden!

20200605_093731

12 veckor
Ja, T har varit permitterad i 12 veckor nu. Inte på heltid och sedan några veckor jobbar han rätt mycket. Förra fredagen lossade han alla kablar från sin dator och åkte till kontoret och då var det 80 dagar sedan sist. Han ska dit hela dagen i morgon, det måste alltid finnas en chef på plats för de som måste jobba på kontoret och i morgon är det hans tur att vara där.

Hembakt
Förra helgen bakade vi pizza. Och eftersom vi har två söner som tar detta med jäsdegar på högsta allvar fick jag äldste sonens recept som jag givetvis följde och bra blev det!

20200525_140931

Påfyllt
Och han som förser oss med ved, som vi givetvis betalar för, var förbi och fyllde på. Numera behöver vi inte ringa honom utan han dyker upp i maj någon gång och lägger all ved på plats. Så himla skönt att slippa det jobbet!
Och jo, han fyllde upp helt men bilden är tagen efter första lasset.

Slarvar folk?
Vet inte om det bara är jag som är nojig men jag tycker att folk börjat slarva med alla de rekommendationer vi får från myndigheterna angående hur vi ska göra för att minska smitta och risken att bli sjuka. Idag på Ica tyckte en man att vi stod så långt från varandra i kön att han skulle stå mellan oss… En dam sa ifrån och han fick ställa sig sist.

Positivt, i alla fall för mig
Allt det här med att hålla avstånd har ju gjort att vi inte tar i hand, inte kramar folk vi knappt känner eller egentligen inte vill kram och så vidare. Och jag vet att vi är många som tycker det är toppen att slippa allt det där. Det får gärna fortsätta länge.

20200526_192331

Uttråkad
Två veckor med armen i sele och mellansonen är milt sagt uttråkad. Det blir rätt lika varje dag; hålla ordning på tider för värktabletter, träna 2 gånger per dag och duscha med sin mamma varannan dag. Men han kämpar på, går PW nästan dagligen och det går sakta framåt, fast lördag och söndag var två skitdagar med brutal värk som knappt gick att häva. Oklart varför men nu är det bättre igen.
I morgon ska stygnen tas och sedan röntgen i Västerås inför nästa veckas återbesök. Och det innebär att jag får köra runt på honom för han får ju inte köra bil just nu.

IMG-20200607-WA0001

I vädret
Slutar med en bild på äldste sonens och hans flickväns ena katt, Athena, när hon sover. På rygg med benen i vädret!

Önskar er en fin vecka, hoppas solen skiner hos er med och att ni är friska!

Annons

2 svar to “En lista”

 1. Annika Says:

  Så dumt, i förra veckan hade jag nog faktiskt lite för mkt at göra på morgnarna. Så detta blir ett helt nytt inlägg för mig. HOPPAS du lägger ut denna veckas lista snart också.

  Först och främst, så snyggt ni har veden!! SÅÅÅÅÅÅÅ HIMLA SNYGGT!!! Gillar det verkligen!!

  Sen, ja jag tycker också att folk börjar slarva med restriktioner och annat här med. Vi är i Fas 2 nu, och jag märker att folk börjat tappa. Iofs fattar jag, man orkar inte. MEN det är nog verkligen NU man ska vara försiktig. Jag var ju på demo förra söndagen, det oroar mig ännu. Visserligen hade alla mask, men iaf. Sociala avstånd kan icke hållas under en sådan. Omöjligt.

  Vad gott med pizza. DET är faktiskt alltid så HIMLA gott.

  Vet du, jag tror att handskakningar och kramar kommer att försvinna nu. FINE med mig också faktiskt.
  Det kommer att komma lite positivt ur denna kris, det gör det.

  HOPPAS att det är bättre med sonens värk nu. USCH.

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Du måste missat vårt vedförråd när vi byggde det! Vi har ju haft det några år nu.
   Tror folk slarvar för man är mer ute nu när det är sommar och för att folk inte orkar riktigt. Men du har så rätt; vi måste hålla i. Hoppas du inte får tråkiga följder från demonstrationen…
   Det går framåt för sonen, just nu är han på återbesök hos läkaren.
   Vi måste ju se det positiva som kommer ur detta, annars går vi under!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: