Har vi sådan tur?

Bara någon dag kvar till midsommar och, håll i hatten, det ser ut som det ska bli SOL och VARMT!!!! Lite så att jag knappt vågar skriva det men så säger prognosen just nu.
Men vi lär veta hur det blir på fredag.

20200610_185201

Regnbåge
Sist Ikea sålde sina regnbågsfärgade kassar missade jag dem. Och trodde nog att det skulle bli så den här gången med men så skulle mellansonen röntgas i Västerås så jag klev in på Ikea, letade upp dem och gick och betalade. Snabbt in, snabbt ut!

20200613_121528

Mer färg
Vår hyresgäst de senaste två åren flyttade ut förra helgen och nya är på väg in. Tog också tag i väggarna i entrén. Knallgula väggar men nedtill på två ställen blir det saltutfällningar som gör att putsen lossnar och ramlar ner. Så, för tredje gången, skrapade jag bort allt, blandade murputs, kletade på (galet svårt och det ser så lätt ut när man ser proffs göra det) och sedan när det brunnit klart, dvs torkat, på med mer knallgul färg. Hoppas det sitter ett år i alla fall.

20200613_111249

Hård färg
När vi ändå är inne på temat färg: skulle bättra på lite i lilla toaletten i lägenheten och öppnade burken. Inte mycket till färg utan mer stenhårda bitar! Tur att jag har en burk till!

Målar
De senaste tre dagarna har jag ägnat åt att bättringsmåla nere i lägenheten. Väggar, lister och fönsterbrädor har fått sig en uppfräschning. Och nu är allt klart och redo för nya hyresgäster på fredag.

20200617_075819

Hur länge?
När mellansonen fyllde 30 den 29 maj köpte vi en heliumballong. Och den senaste veckan har vi varje kväll sagt att i morgon ligger den nog på golvet. Men än så länge så håller den sig i taket. Och fick idag reda på att en vän har en ballong från 2017 som fortfarande håller sig i taket!

20200615_162110

Vita?
Mycket färg här idag! Varje år, när jag planterar ut blommor i mina krukor, köper jag vit lobelia. Och varje år är minst en planta ändå blå när blommorna väl kommer. Ja ja!

På G!
Vi har under några år pratat om att får till en snygg kant runt vår uteplats, bygga bort lite av de nivåskillnader man får leva med när hela tomten lutar. Att få trädgården plan skulle vara ett enormt projekt och innebära mängder av stödmurar. Så nu är första spadtaget taget, T har grävt bort gräset där mur och marksten ska dit och också satt ram av cortenplåt runt landet. Nu ska sju gropar grävas så jag kan plantera de sju stora murgrönor jag köpt. Kanske i helgen?

20200616_181554

Glad son
I går var mellansonen på återbesök efter sin OP. Och han slipper selen! Eller i alla fall inomhus, ute måste han ha den då man kan slå i och stöta emot. Hemma rör man ju sig lugnare. Så nu ska han också använda den armen mer. Men det är många månader kvar innan han är helt återställd och just nu kan han inte lyfta höger arm högre än på bilden. Han hade rejält ont i natt men det går framåt. Vi var hos sjukgymnasten idag och bytte ut en del övningar mot nya. Om någon vill roa sig med att se hur en sådan OP som han gjort går till kan ni kika här, och ja, de har skurit i biceps…

Så om vi inte ses och hörs innan midsommar så önskar jag er en fin helg och hoppas solen skiner hos dig!

 

Annons

2 svar to “Har vi sådan tur?”

 1. Annika Says:

  OCH nu har ni haft världens finaste midsommarhelg på sjön!! Underbart. Du la upp så fina bilder på insta!
  Det kommer att bli så fint kring er uteplats.
  NI måste nästan behålla ballongen nu och se hur länge den orkar. Har själv väntat ut några stycken, haha. Men så lång tid som TRE år har det aldrig tagit, wow!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja! Midsommar var underbar på sjön! Blir nog lite bilder i ett inlägg här snart.
   Tror det måste vara en STOR ballong om den ska ha lyftkraft i tre år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: