Sista innan semestern!

Sommaren har verkligen kommit av sig. Idag har vi +15 men i alla fall inte regn. Än så länge.
Hoppas det snart blir lite värme igen, vi saknar att åka båt. Det går ju givetvis göra bara det inte regnar men vi gillar det mer när det är sol och värme!

Sista veckan
Denna veckan är den sista T jobbar innan han går på semester. Alla på företaget har samma veckor i år, detta pga av att de ju är delvis permitterade. T kommer också behöva ta en vecka extra för att inte ha jobbat för mycket pga permitteringen.

Spaljé!
Nu är den på plats! Sedan bilderna togs har jag också bundit upp dem mot spaljén och tagit bort pinnen de kom med.

20200630_180444

Servad
Min symaskin har varit rent ut sagt väldigt besvärlig på sistone och T servade den i helgen och nu funkar den fin fint! Dammet låg tjockt på vissa ställen så inte så konstigt att den bråkade kanske.

20200701_161948

Grön!
Färgade en kjol förra veckan. Just denna modell gillar jag mycket och den är köpt i Bryssel. Som tur är så är jag sådan att när jag gillar ett plagg så köper jag fler. Just denna har jag dock i två olika storlekar och de två som nu ligger oanvända är gjorda för några kilo mindre än vad jag väger… Måste krympt i garderoben! Men två passar; en nyfärgad i grönt och en original i beige.

20200704_122228

Gott!
I fredags fick T galet ont i ryggen så han bokade tid för massage. Och hem kom han med dessa! Givetvis inte från massage-stället utan konditoriet!
Länge sedan sist!

20200705_142854

Gick hem
Har en soppa jag ibland gör, vi kallar den kycklingthaisoppa. Vanligtvis har vi ris till men äter den ändå som soppa men i helgen så bakade jag Naan-bröd till istället och T åt med slutna ögon, han njöt uppenbarligen och lovorden över soppan var många! Jag satt mest förvånad för den smakade ju som vanligt men sedan insåg jag att T inte öst på sweet-chilisås vilket han brukar och därmed smakade hans soppa som min!

20200705_145436

Klistrad vid TV:n
I helgen som var körde F1 igång och T satt klistrad vid TV:n kan man säga! Och hemma i Linköping satt mellansonen. Det skickade rikligt med sms mellan sig.

20200704_173623

Så vi lagade
Bryggan som vi har vår båt vid har några år på nacken, bitvis är den renoverad men inte just där vår båt ligger. Så när en vän ringde för någon vecka sedan och sa att bryggan blivit påkörd, ingen fara med vår båt som tur var, tänkte vi att nu blev det väl kaffeved av bryggan. Nåja, den gick att laga och det fixade vi i helgen. Nu håller den nog ett tag till. Eller tills bryggföreningen byter ut den.

Blir nog toppen!
När vi åker båt går vi oftast ner till båten, den ligger ju cirka 300 meter från vårt hus, och det blir nästan alltid att vi bär två kassar var. Det är mat som ska med, saker vi inte har liggande i båten, drick osv. Så i veckan slog jag till på denna hopfällbara skrinda. Vi tänker att den kan låsas fast i bryggan medan vi är iväg. Och smidig att fälla ihop och tar liten plats!

Blev en rätt lång lista ju! Ha nu en fin vecka och hoppas solen lyser på dig!

Annons

2 svar to “Sista innan semestern!”

 1. Cecilia Says:

  Här har vi inte heller någon direkt sommar, så fort de började släppa på restriktionerna här nere så försvann det fina vädret som vi haft under hela lockdown!
  Vår dotter har äntligen tagit sig hit nu när UD släppte på råden om resor till vissa länder, det var efterlängtat eftersom vi inte setts sedan jul.
  Soppan såg väldigt god ut du får gärna skriva receptet.

  • Brysselkakan Says:

   Härligt att han henne hos er!
   Vädret är ju vad det är men vi hoppas på lite mindre regn nästa vecka för då ska vi, eller mest T, byta hängrännor på vårt hus.
   Receptet kommer, har lovat sonen i USA att skriva ner det och då kan jag ju lika väl lägga ut det här också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: