Kycklingthaisoppa

Både här och på Instagram har ni frågat efter receptet på soppan. Så skrev ihop hur jag ungefär gör!
Det är ett, genom åren modifierat, recept som för många många år sedan fanns på baksidan på ett mjölkpaket.

20200709_184446

20200709_185027
Den mango chutney jag använder finns på Willys och Hemköp, ingen aning om hur andra sorter gör sig i soppan men bara den är sweet borde det funka.

Thaikycklingsoppan

Du behöver:
Smör (eller vad du vill steka i)
Honung
Kycklinglårfiléer, 1 st per person
Kycklingbuljong uppkokt i ca 0,5 L vatten, brukar få över men bra att spä med vid behov
Saft av en pressad apelsin
En bit strimlad purjolök
En riven morot
Kokosmjölk
Mango chutney
Färsk eller frusen/torkad koriander

Skär kycklingen i små bitar och fräs den i fett, salta och peppra och klicka ner 1-2 msk honung.
Riv moroten och strimla purjolöken fint. Pressa apelsinen.
När kycklingen fräst en stund lägger du i morot och purjolök. Fräs en stund.
Häll i kokosmjölken, den pressade apelsinen, del av buljongen och mango chutney.
Smaka eventuellt av med mer mango chutney.
Lägg i koriandern och låt puttra en stund.

Klart!

Vi äter detta med ris i soppan eller Naan-bröd att doppa i. Om man väljer ris till så räcker en portion till två personer.

På bilden nedan ser ni mitt recept på Naan-bröd, ursäkta handstilen!

20200709_184440

2 svar to “Kycklingthaisoppa”

  1. Annika Says:

    MMMM… den ska jag laga!! Grymt gott ju!! Såg så himla god ut på din insta. MUMS! Ska spara detta recept och tillaga det snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: