Och bra blev det!

I början av året var ju planen att göra ordning taket på vårt hus, bygga större takkupor och allt detta för att på sikt kunna inreda vinden.
Men det var milt sagt besvärligt att få till en bra kommunikation med kommunen och så kom Coronan och det gick inte längre att boka möten med dem… Så vi bestämde oss för att lägga det på is tills nästa sommar. Och vara ute tidigare med alla saker kring bygglov.
Och att själva byta hängrännorna under sommaren.

20200714_143342

Så det är det vi ägnat veckan åt! Vi bokade en skylift i fyra dagar, beställde hem hängrännor. Bruna, inte en färg vi valt men nu får vi inte välja utan måste följa detaljplanen för området.

20200714_092602

T åkte uppåt och nedåt i den där skyliften, jag assisterade från marken och ibland genom fönster så han slapp åka ner. Andra dagen fick vi hjälp av en vän under förmiddagen. Och vet ni! På två dagar bytte vi cirka 56 meter hängrännor och det blev så bra! Så skyliften kunde vi lämna tillbaka i morse och slapp betala hyra för fyra dagar.

20200714_095607

Vi insåg också hur dåliga de gamla var, knastrade som knäckebröd om man tryckte till lite.

20200714_092448

Sista metrarna kvar och T stöter på ett getingbo under kanten av takpannorna, han var tvungen att lyfta lite på dem för att kolla läkten (de ribbor av trå som pannorna ligger på). Vi fick byta läkten på några ställen men mindre än vi trodde innan.
Hur som helst! Getingarna blev inte glada och T kan intyga att en skylift rör sig väldigt sakta när man vill flytta sig fort. Men som tur var han han bara få ett stick.
Vi baddade med alsolsprit och T tog allergitabletter för säkerhets skull.

20200715_142241

Så vi gjorde en bihatt, eller vad det heter, av en stor tvättpåse och virade en scarf runt hans hals och det gick att få dit den sista rännan utan att få fler stick.

20200715_164538

Det var två trötta men nöjda personer som somnade gott i går.
Nu återstår bara att köra skräpet till tippen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: