Som ni måste väntat!

Sommaren har verkligen kommit tillbaka! Visserligen börjar folk jobba igen, och så även T även om han är en hel del ledig också på grund av permittering, men sol, värme och blå himmel gör även dagar med jobb extra fina!
Och det blev inget skrivet här förra veckan, den rusade i väg med andra saker att göra.

20200807_125943

20200807_190337

Åkte båt!
Så klart var vi ute med båten! En sväng förra onsdagen och så hela fredagen! Just fredagen var rejält varm och att vara på sjön där det nästan alltid fläktar lite var perfekt!

20200808_113240

20200808_113648

20200808_113721

En sommarstad
Japp, vi bor i en sommarstad! Vi brukar påminna oss om att många betalar pengar för att någon vecka om året bo som vi gör 365 dagar om året. Så vi njuter av närheten till sjön!

Där står det fint
Projektet att få lite ordning i trädgården har rullat vidare. Baksidan av vår altan har fått ett litet tak och sidor med ribbor. Där ska skottkärran stå, utekrukorna på vintern och lite annat.
Och så fick soptunnorna fina platser. De har stått precis på samma plats innan också men nu med plattor under. Och jag passade på att skura ur tunnorna då de var tomma efter sophämtningen. Återstår att få bort pallen med plattor men det projektet blev lite mer än vi tänkt oss då det bor en igelkott under…

20200809_144537

Ramlar ner
Alltså… våra 100 år gamla lindar är superfina, ger skugga och karaktär åt trädgården men från att blommorna blommat så är det ständigt något som faller ner från de,… T sammanfattade det bra:
– Ibland känns det som det sitter en ekorre där uppe och kastar ner saker på oss. Man får lite extra grönt på maten. Och i glasen.

En vinnare!
I helgen som var spelade T tävling. Klubbmästerskap och två rundor lördag och en söndag. Han ledde redan stort efter första rundan och jag är glad att han i värmen och med en rygg som gjorde ont lyckades hålla i hop spelet över tre rundor och visa de två 25-åringarna som jagade efter segern att gammal är äldst!
Och blombuketten pryder nu fint vår ständigt röriga köksbord.

Funderingar
Läser och hör att folk börjar slarva med att hålla avstånd och inte ses för många. Ser bilder på köer där folk står lika tätt som om det vore 2019… Ständer fulla som en normal sommar. DET ÄR INTE EN NORMAL SOMMAR.
Gör mig lite bekymrad faktiskt. För viruset har inte försvunnit med det verkar folks ansvar gjort. Tror det är bättre i vår lilla stad dock. Borta i USA, ja där verkar viruset sprida sig snabbt.
Där yngste sonen bor är det färre men det är också glesbygd men även där ökar antalet smittade dag för dag. Men han är hemma, undervisar online, agerar ansvarsfullt, har mask när han handlar mat och tar kvällspromenader då det är färre ute att möta.
I helgen var det ett år sedan vi kom hem från vår förra resa till USA och saknaden efter sonen gjorde sig påmind lite extra. Kanske tur att vi då, när vi sa hejdå och åkte hemåt, inte visste att det ett år senare nästan vore omöjligt att ses.

Det var veckans lista det! Har ni avslutat semestern nu? Njut i så fall av de fina kvällarna och ljusa mornarna!
Och håll avstånd och tvätta händerna för viruset har inte tagit semester, tyvärr.

Annons

4 svar to “Som ni måste väntat!”

 1. Annika Says:

  Det måste vara lite skönt för er bägge med permiteringen, tänker jag. Jag vet ju att T jobbar lite också. Ja, klart att det inte år så kul med mindre pengar, men mkt annat väger väl upp antar jag?

  SÅ himla härligt med er båt!!
  Underbart att ni har den att åka ut med.

  Ja, viruset ja …
  Tycker också det är oroväckande att många verkar leva på som om inget har hänt. Inte bra alls.
  Vi får se hur det går i höst? SÅ less på detta att jag vill skrika.
  USCH!!!

  ER altan blir så jättefin!! Vilken härlig plats att sitta på även med skräpiga lindar. Men lindar är fina, så vackra. Men skräpet ja. Jg har lönnar och de är också skräpiga så det räcker.

  Grattis till T och golfen!!

  Ingen semester här. Vardagen går på som vanligt.

  • Brysselkakan Says:

   Skulle säga både ja och nej. Han är hemma mer, vi ses mer men också mindre tid för mig själv (jag tankar energi i ensamhet), tur att T är mycket på golfbanan! Pengarna, visst mindre men vi klarar oss bra så ok det med.

   Båten är vår fristad och ännu mer denna sommar!

   Tror vi kommer se ökning av spridningen när skolan börjar och semestern är slut (fast många jobbar hemma som tur är).

   Det börjar bli ordning på trädgården! En del kvar men tack vare viruset så har vi haft tid med den i sommar. Något gott kommer ur eländet.

   Dags att laga middag!

 2. Glädjekallan Says:

  Hej!
  Min man har använt diamantborr när han borrat hål i glaset. Assietterna har hela tiden när han borratvlegat under vatten för att kylas av och som stöd, för att hålla glasassietten helt stilla har han använt en lite tjockare träplanka.
  Hoppas nu du fått svar på din fråga.
  / Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: