Jul eller höst?

Redan fredag! Hoppas ni har något trevligt att se fram emot i helgen. Det känns som hösten redan är här och det är jag INTE redo för än.

20200828_133431

Nu är det jul igen…
Ja, ni ser rätt: julsaker! Det är Dollarstore som verkar vara först ut, har sett bilder med julsaker redan förra veckan och när jag idag åkte dit för att jag behövde innerkrukor i plast (vilket de har riktigt bra priser på) så stod det personal och plockade upp julsaker för fullt. På tok för tidigt enligt mig. Men Annika kommenterade på mitt Instagram-inlägg något som jag tror kan stämma:
Tror det blir extremt tidigt i år. Alltså allt som har med jul att göra. Folk kommer att pynta upp supertidigt. En absolut effekt av coronan. Vi kommer att liksom fly in i det vi kan kontrollera o det som signalerar trygghet. Och mys. Men visst, det är knäppt att se det i aug.
Vi får väl se om hennes spaning stämmer!

Och de blev fina!
Har ni börjat följa Ekotipset på Instagram? Det kontot har fått matbutiker i hela Sverige att sälja mängder av ättikssprit och bikarbonat. Och många av dessa butiker har satt upp lappar med tips på hur man gör och hänvisar till Ekotipset.
Jag gick loss med bikarbonat och vatten på mina rosa gummistövlar och ja, det funkar! Så fina de blev!
Jag gjorde inte en pasta av bikarbonat och vatten utan hällde bikarbonat på ett litet fat, tog en sådana där grön skursvamp, blötte den och duttade efterhand med den på bikarbonaten. Gnuggade lätt, på med mer och sedan sköljde jag av allt med vatten.
Så kolla Ekotipset (Instagram eller blogg), finns mängder av bra tips där!

Mer målat
Förra veckan var det gröna dörrar och sedan gick jag vidare till fönster. Japp, jag har alltså målat mer. När vi flyttade in, för snart åtta år sedan, hade tidigare ägaren tejpat skarven mellan fönster och karm i sovrummet. Dessa tejpar tog vi bort och satte tätningslister istället. Men tejp som sitter länge ger spår… Det blev gula märken efter tejpen och färg som lossnade. Har väl tänkt göra något åt det men ni vet hur det är; man blir hemmablind.
Men nu tog jag äntligen tag i det! Och vi passade också på att byta snören i rullgardinen, de var allt annat än vita!

20200828_141116

Där hittar ni mig!
Är jag inte hemma eller på Willys så står jag i kö för broöppning, helt hopplös på att alltid hamna där.

Nu ska jag fredagsmysa med en bra bok i soffan. T är och spelar golf sedan igår och blir borta tills i morgon kväll. Solo med andra ord.
När vi hörs igen är det nog september.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: