Är den här nu?

Torsdag kväll och snart helg igen!
Bjuder på en lista med lite av varje.

Igen
Förra veckan var ju T på kontoret och jobbade hela veckan och då det skett lite missförstånd i schemat för vem som skulle vara på plats åkte han på att vara där måndag till onsdag denna veckan också.

Höst?
Är den här nu? Hösten alltså? Det har blivit betydligt kyligare ute och löven på våra två lindar blir gulare och gulare plus att de faller av i mängder…

Brist
Där borta hos sonen i USA råder det tydligen brist på mynt. Han behöver 25-cent för att tvätta och torktumla. Han brukar växla till sig ett helt rör på Safeway, i deras kundtjänst. Men i lördags sa damen där att de har inga. Tydligen hade hon beställt mängder men inte fått några för det råder brist på mynt i hela USA. Troligtvis på grund av att folk nu under pandemin handlar mindre med kontanter. Vet inte om han löst det under veckan men i söndags hade han mynt till en tvätt och en halv torktumling… Så han tvättade inte i lördags som han brukar utan sparade på sina mynt för att se om det gick att lösa.
Det ironiska i detta är att när pandemin bröt ut så tog universitetet bort betalning för tvätt men från denna terminen kostar det igen och nu finns det inga mynt.

Vidrigt
Ni har säkert läst och hört om hur det brinner längs västkusten i USA. Och inte bara längs kusten. Den sotfyllda luften färdas långt och i lördags hade staden sonen bor i så höga värden av sot att mätvärdena inte räckte till… Det gick knappt andas utomhus… Och allt luktar brandrök, även inomhus.
Det har lugnat sig lite (nere på rött) men absolut inte bra. Det brinner på många ställen runt där han bor så blir inte bättre om vinden vänder för då kommer brandröken bara från en annan skogsbrand.

Viktiga saker
Japp, idag var det dags för cellprovstagning. Skulle gjort det i maj med blev flyttat tills nu på grund av pandemin.
Viktigt att gå på dessa provtagningar!
Och tydligen är man inte lika prioriterad efter 50 för nu är det fem till sju år tills nästa gång (annars är det tre år mellan).

Avslutar med en bild på skuggspelet som blir när solen skiner in genom våra snart 100-år gamla fönsterglas. Älskar de vågiga mönster som uppstår!
Och den uppmärksamme ser att där hänger tre foton tagna av Nicolas Springael, bilder från Bryssel och som jag fick av alla mina fina vänner i Bryssel när vi flyttade hem för snart (nästa vecka faktiskt) åtta år sedan.

Annons

2 svar to “Är den här nu?”

 1. Annika Says:

  Ja, höst är det nog nu. Tror tom det är höst här. Fast indiansommar blir det alla gånger igen. Har märkt att träden börjat skifta lite + att det är kyligare nu. Inte mig emot.

  Visste inte att det råder brist på mynt, hehe. Hade ingen aning om det alls.
  Handlar ju sgs bara med kort. MINNS ju hur det var att tvätta med quarters, samma då jag kom hit för länge sen!!

  Bränderna är hemska och skrämmande, går inte ens att föreställa sig.
  Vi har effekter av dem här också. Rökig himmel och en sol som lyser genom ett filter.
  OCH då är det inget alls mot vad de har på västkusten.
  DET är för jävligt rent utsagt.

  Din bild där solen och skuggorna spelar är underbar.

  Ha en jättefin helg!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, höst är det och vi har idag plockat undan utemöbler, tömt blomkrukor och förberett inför att ta upp båten.
   Bränderna är läskigt och i år är de lite för nära J…
   Älskar skuggspelen som våra fönster gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: