Minns och ler!

26 september. Idag är det åtta år sedan vi sov vår första natt i vad som de senaste åtta åren varit vårt hem. Vi är i detta fallet jag och yngste sonen.
Några dagar tidigare hade vi lämnat Bryssel, som var vårt hem i cirka tre och ett halvt år, och jag var så enormt trött både fysiskt och mentalt. T hade dagen efter vi anlände till Strängnäs kört ner till Växjö för jobb. Fattade inte hur han orkade att först köra från Bryssel till Sverige, sovit en natt i Malmö och sedan kört upp mig och sonen till Strängnäs för att nästa morgon åka ner till Växjö. Men tacksam för jag hade absolut inte orkat, sov mig igenom hela nästan hela resan.

Det är med fina minnen och mycket saknad jag ser tillbaka på åren i Bryssel. Många fina vänner som var en stor del av mitt liv då. Kämpade många år med den enorma saknaden av att inte längre bo där men det har lagt sig, numera gör det inte ont längre.

Men idag unnar jag mig lite nostalgi, klickar runt bland inlägg här på bloggen, minns och ler.
Saknar Bryssel men trivs här!

Annons

4 svar to “Minns och ler!”

 1. Cecilia Says:

  Skönt att höra att saknaden efter Bryssel lagt sig lite med åren! Jag bävar redan för den saknaden som kommer infinna sig nästa år när vi flyttar hem till Sverige!

  • Brysselkakan Says:

   Men det tog drygt fem år, så du vet vad du har att vänta. Vi har flyttat massor men jag har aldrig varit så fäst vid en plats som Bryssel. Men så var ju inte flytten ett val utan ett kontrakt som var slut. Hoppas det blir enklare för dig!

 2. Annika Says:

  Kan tänka mig att saknaden bleknar med tiden. Fem år säger du … Ja det är väl lite som när jag flyttade hit, det tog verkligen tid att få de rötter jag har. Ibland undrar jag hur det skulle kännas att flytta till Sverige igen? Det skulle nog inte vara alldeles lätt.
  Låter bra, du saknar Bryssel men du trivs toppen på hemmaplan.

  • Brysselkakan Says:

   Ingen annan plats tog tag i mig som Bryssel.
   Problemet med att flytta tillbaka till sitt hemland är att omgivningen tror att det måste vara det man ville, att det måste vara skönt att vara hemma igen osv. Men vad är det som säger att man vill och att Sverige är bäst för just mig?
   Ja, ja full fart mot nio år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: