Jakten

Ni som följer mig på Instagram har nog hört och sett vår jakt på bostad till mellansonen. En rätt hopplös erfarenhet…
Han har väl gått på upp mot 15 visningar de senaste veckorna. Vissa har varit väldigt nej tack och andra väldigt intressanta. Vi har kört ner till Linköping två gånger för att titta på tre ihop med honom.
Så är det då detta med budgivning. Ett helt nytt område för mig då vi har köpt hus under andra tider och sluppit denna enormt stressande procedur. Och vi kämpar mot tiden för 1 januari har sonen ingen bostad…

Han har en sund och rätt bra budget men ändå förlorat budgivningar som skenat i väg och sålts för upp mot en halv miljon mer än utgångspris.

Så vi tog nya tag. Sonen gick i söndags på fyra visningar och vi hann med flera telefonsamtal innan dagen var över. Den sista visningen var den han hoppades mest på men en lika fin och i huset bredvid såldes i torsdags för drygt 400 000 mer än utgångspris och fullt med folk på visningen vilket ledde till åtta budgivare och sonen hade inte en chans.

Så när han kommer till denna sista lägenhet är förväntningarna blandade; han vill bo där men förväntade sig många besökare och en tuff budgivning.
Men icke! Det var han och en kille till! Sonen stannade tills han blev ensam med mäklaren och hon var väldigt förvånad, varför kom inte fler? Med två tuffa budgivningar veckan innan på två andra lägenheter i denna förening och många budgivare så var hon helt förbluffad över så få besökare.
En andra visning skulle vara idag men inga anmälda till den.

Helt obegripligt! Superfin lägenhet, i hus med hiss (vilket få hus i denna förening har), på översta våningen och en av Linköpings bästa bostadsrättsföreningar.

Så i söndags kväll la sonen ett villkorat bud; 50 000 kr över utgångspris och inställd visning idag.
Och vet ni? DE SA JA!
Ni fattar nog lättnaden vi kände!

Så i dag skrev han kontrakt på sin nya bostad och 15 december flyttar han in. Då har han dubbelt boende i 14 dagar och vi har tid på oss att tapetsera om lite, mest för det är rätt dåligt gjort, och tömma hans andra lägenhet, städa och få ordning. Badrummet behöver på sikt fräschas upp men så länge duger våtrumsmatta i aprikos nyans ;-) men badkaret åker ut och då får han plats med egen tvättmaskin och torktumlare. Och just de står och väntar i vår källare då vi har dubbla uppsättningar.

Så skönt att detta äntligen är över! Och ni fattar nog hur nervös jag varit sedan i söndags tills kontraktet var påskrivet idag; folk kan ju ändra sig.
Så nu slutar jag scanna Hemnet flera gånger per dag och börjar tänka på tapet och färger istället!

Annons

6 svar to “Jakten”

 1. Annika Says:

  Det är som om det vore meningen. Han skulle ha den lgh!! Grattis.
  Låter såååå himla jobbigt allting med bud, bud, bud och nekanden. USCH.
  Så extra kul att det gick bra och vägen denna gång. Grattis till er alla. OCH så inflyttning precis innan jul. Perfekt.
  En kompis dotter till mig budar också i Linköping som bäst på lgh. INTE lätt.
  Min systerdotter köpte lgh i Linköping för kanske två år sen, helt nybyggd. SÅ himla bra att de är ”på tåget” nu och äger sitt boende!!
  SÅ återigen stort grattis till din son!!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det gick till slut! Väldigt stressande med budgivning…
   Kanske din väns dotter varit på samma visningar som vår son! Högst troligt faktiskt.
   Och ja, lagom till jul och jag hoppas vi i hinner det vi tänkt innan!

 2. karin Sjögren Says:

  Ja det är verkligen roligt för V att ha ett eget boende.

 3. Stella i Italien Says:

  Stort stort grattis till V:s nya lägenhet!. Så stressande det måste vara med budgivningen som sker på kort tid. Och jag är förvånad över att man bara har en halvtimmes visning för att bese en bostad som man invessterar massor av pengar i.
  Jag bor som sagt i Italien och här sker inte budgivning. Å andra sidan finns det andra stressmoment innan ett köp fullföljts, bankkontakter och en del byråkrati.
  Än en gång grattis!

  • Brysselkakan Says:

   Budgivning är enormt stressande. Och så svårt att ha strategi för du vet ju inget om de andra och hur de tänker. Denna gång fick han till det utan budgivning.
   Och jo, det är kort tid man ser det man sedan ska buda på. Nu hade V och vi sett flera liknande tvåor i samma förening så han visste att denna var bra.
   Alla länder har sina sätt och det finns problem med alla!
   Nu återstår att förhandla ränta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: