Två städer på en helg

Tisdag, solen skiner efter en måndag med duggregn i sidled på grund av mycket blåst, och det är ovanligt varm ute.
Vi tar en lista från vad som hänt på sistone.

Mot Linköping
I torsdags åkte vi ner till Linköping för på fredag morgon skulle mellansonens båt lyftas upp ur vattnet och då måste sonen och T vara på plats och sedan tömma båten på vätskor, bygga ställning runt och få på den otroligt tunga presenningen.
När vi sitter i bilen inser vi att region Linköping med omedelbar verkan skärper sina rekommendationer… smittan ökar och tex att vara i något annat än matbutiker och apotek hamnade på listan vad man inte bör göra.
Kändes väl lite så där men det gick inte ändra på tiden för att ta upp båten så bara att göra vad man kan för att ytterligare hålla sig från folk.

Lätt panik
När vi svänger av motorvägen och in mot Linköping ringer sonen. Hans ena kollega hade fått symptom liknande covid-19 och sonen jobbade nära honom både måndag och tisdag och åt lunch ihop med honom båda dagarna. Vad gör man? Vi åkte och köpte bra munskydd till oss och sonen, höll oss ifrån varandra.
Men mest kände jag för att åka hem och låsa in mig…
Kollegan testades i lördags och när vi var på väg hem sent i söndags ringde sonen och hade fått veta att kollegan inte hade covid-19!
Vi kunde andas ut för den här gången.

Nästa stad
När båten väl var på land och täckt så åkte vi vidare, inte hem utan ner till äldste sonen och hans R i Växjö.
Vi har i drygt en månad planerat för detta, de behöver få ordning i sitt vardagsrum. Lägenheten har för lite förvaring för två personer, och tre katter, och de är gamers så bra yta i form av skrivbord för spelande och arbete skulle byggas.
Vi jobbade hårt från fredag eftermiddag till två-tiden på söndagen och kom så pass långt att de själva kan fixa det sista.

Tre fluffbollar
Hos sonen och R bor också tre katter. Athena, Sasori och Kyros. Nyfikna små fluffbollar som ska kika på allt. Fast Kyros höll sig mest gömd i sovrummet.

Finns de bara där?
Fasta telefoner, de lyser verkligen med sin frånvaro, men på hotell, ja där finns de fortfarande. Just denna modellen känns verkligen tidigt 90-tal.

Störande
Vi bodde ju på hotell både i Linköping och Växjö. Just det i Växjö har vi bott på massor av gånger men den här gången levde de inte riktigt upp till vad det brukar vara. Vårt standard rum var i stort behov av renovering; dålig belysning, dusch med duschdraperi (sällan man ser det på hotell i Sverige), inga eluttag vid sängen och lite annat jag störde mig på.
Men allra mest störde jag mig på personalens brist på agerande under natten till söndagen.
Vaknade vid 2-tiden av att det i ett rum någonstans kring oss pågick en fest. Skratt, skrik, utrop, dunsar och andra märkliga ljud. Detta pågick till 5-tiden. Jag var så vansinnigt trött att jag inte orkade ringa till receptionen utan försökte somna om, borde nog gått upp och ringt men ni vet hur det är på natten; man orkar verkligen inte gå upp och vakna till.
På morgonen checkade vi ut vid halv nio och påtalade vad som hänt under natten. Svaret vi fick var lite märkligt:
– Ja, vi hörde det men ingen har klagat före er.
Jaha, de hörde festen under natten men gjorde inget?
Mycket märkligt och jag har gett dem en rejält syrlig recension med rätt att kontakta oss. Vi får väl se vad de gör.

Vad tror ni?
Nu när flera regioner skärper sina rekommendationer och vi närmar oss julen sakta men säkert så funderade T och jag på om det inte inför jul och nyår kommer finnas massor av möjligheter att beställa både julmat och nyårsmiddag från restauranger. Tror det! Och ett nytt sätt för de som vanligtvis har sina kunder på sin restaurang att tjäna pengar.
Vi får väl se!

Alla föll av
Och vi kom hem till att ena linden i princip släppt alla löv under helgen.
Nu avvaktar vi någon dag så de hinner torka upp innan vi tar hand om dem.

Nu är det vardag igen och T jobbar ju som vanligt hemma, jag röjer upp all packning som vi inte hunnit med än.
Snart dags för lunch!

2 svar to “Två städer på en helg”

 1. Annika Says:

  Trevligt med punkter en dag som denna.
  Ja, jag vet att man dragit åt det i Sverige nu med c-19. Klokt. Förstår ju att ni helst ville dra er kos när ni hörde om det på nyheterna. OCH därtill när kompisen fått symptom. Otäckt. TUR att det inte var ngt. DENNA gång.
  Min svåger här i DC har c-19, usch!! Fick det på jobbet, han sköter finanserna hos en stor bilsäljare. En kund hade det, och smittade således ner bla min svåger, och ett par andra. Svågern på bättringsvägen nu. Peters syster och systerdotter OK. ÄN så länge.

  GUD vilket störigt och slappt hotell. SÅ bra att du gav dem en syrlig recension. I dessa tider skulle man ju annars tro att hotellen gör allt för att få de gäster de har att trivas. SKUMT.

  JA!! JAG tror absolut du har rätt. Massor av restauranger kommer att sälja julmat till upphämtning. Det är flera som kör så inför Thanksgiving här, har jag sett. OCH så blir det till jul med. Kan tänka mig att massor med ställen i Sverige kommer att köra liknande. KLOKT!!

  Katterna sååå söta.

  FÖ har jag magont och lite halvångest idag på valdagen FY tusan alltså.

  • Brysselkakan Says:

   Det är väl en tidsfråga innan någon nära blir smittad och det har då skett hos er… hoppas alla klarar sig bra. Såg Vetenskapens värld i går om dessa stackare som åkte på långtids-covid. Fy fan…

   Fattar inte varför de inte gjorde något på hotellet, precis som du skriver; de borde vara rädda om sina kunder extra mycket just nu. Ska bli intressant att se om jag får respons.

   Hoppas på bra materbjudande till storhelgerna! Lär inte hinna med att fixa då mellansonens lägenhet ska tapetseras de sista två veckorna i december, han har dubbla boende då.

   Katterna är verkligen tre små personligheter!

   Jag har också nästan magont pga ert val, och jag bor inte ens i USA. Håller tummar och tår på en förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: