Så nu har jag testat

För knappt en vecka sedan fick jag ont i halsen och huvudvärk. Jaha, är det dags för covis-19 nu var nog första tanken.
Så bestämde mig för att se till att bli testad.
Vilket visade sig inte vara fullt så enkelt… Tydligen har region Sörmland god testkapacitet men problem att få ut test-kit.
Jo tack, det vet jag.

Det finns tre olika sätt här hos oss:
1. Driv-in med testning du gör själv i bilen.
2. Någon annan hämtar test-kit på utvalda apotek, du testar hemma och någon annan lämnar in på samma apotek.
3. Test-kit levereras hem, du gör testet medans en person väntar och tar sedan med sig provet.

Och då jag tidigt i onsdags morse tänkte boka så var alla alternativ som finns i min stad fullbokade, dock oklart för hur långt tid då det bara stod fullbokat. Det enda som fanns ledigt var att T tog sig till Eskilstuna, hämtade provet och tog det till mig och sedan tillbaka för att lämna in. Just detta kändes allt annat än vad vi ville göra.
Tänkte att någon gång under dagen måste de väl släppa nya tider (just då trodde jag fullbokat gällde för samma dag). Så med jämna mellanrum loggade jag in. Och inser att detta med fullbokat gällde hela veckan ut…
T har en golfkompis som med 39.graders feber fick köra till Katrineholm för att testas.

Men så plötsligt dyker en bokningsbar tid på fredagen upp och jag snabbade mig att boka. Sedan var alla tider fullbokade igen så troligtvis råkade jag vara där när någon abvokade.

Så 08.30 till 15.00 på fredagen skulle jag få test-kit hemkört hit. Tänkte att det är lika bra att vara redo med morgonbestyr innan 08.30 och det börjar väl sådär när mitt larm körde igång utan ljud… oklart varför men vaknade gjorde vi inte vid 07.00 utan 08.20…

Nåja, hade väl inte behövt stressa upp och duscha men gjorde det för att sedan inte få mitt prov hit förrän 10.40!!!

Så jag gjorde vad jag skulle medans en tjej med visir och handskar stod nere i trapphuset och väntade. Sedan tog hon med det och åkte.

Bara att vänta på svar och hålla mig hemma, skulle ta 24 till 48 timmar från 18.00 på kvällen, vilket jag ju gjort sedan jag fick halsont.
Och i söndags eftermiddag kom svaret:

Och jag kunde andas ut för den här gången! Fast innerst inne hoppades jag nog lite att det skulle vara positivt för om det inte blev värre än lite halsont och huvudvärk kunde jag likaväl ta det.

Men också skönt att slippa hålla mig hemma mer än vad som krävs ändå, att kunna handla mat i alla fall. Vilket väl är ungefär det enda jag lämnar huset för. Och biblioteket men där får man numera ringa innan och få sin böcker via dörren där en plexiglasskiva hänger för övre halvan när de öppnar.

Antar att detta med att testa sig inte är sista gången jag gör med tanke på hur det ser ut just nu med ökande smitta i hela landet.

Annons

2 svar to “Så nu har jag testat”

 1. Annika Says:

  OK, så funkar det alltså. Här kör man till en mottagning, eller så har de drive thru. hemtest vet jag inte ens om vi har? TROR inte det.
  men det verkar ju bra det. Fick du gå djupt in i näsa och hals. Har ju hört att det är så otäckt av dem jag känner som tagit provet.

  Jag vet, så fort man blir lite förkyld kommer man ju att tro det absolut värsta.
  USCH.
  jag har vänner som testat sig många, många ggr. Likaså K. OCH det är ju säkert bara att räkna med att man själv kommer att göra det innan denna vinter är över- PUST.

  • Brysselkakan Says:

   Nä, inte så djupt in i näsa och hals som jag trodde, tur det! Antar att prov från tre ställen ger vad som behövs.
   Jo, vi lär nog hinna testa oss fler gånger innan detta elände är över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: