Lite av varje

Första december! Känner ni att julkänslan börjar infinna sig? Äter ni mängder av pepparkakor och saffransbullar? Jag svarar nej på alla dessa! Men planen är att baka saffransmuffins i veckan. På tippen I söndags var vi på soptippen. Det brukar vara mer eller mindre kaos där pga att folk parkerar lite hipp som happ och det blir så rörigt. Nu, pga Corona, så var det mindre kaos! Redan vid infarten stoppades vi och det var en bil ut en bil in som gällde. Och väl där inne var det inget kaos alls och det gick betydligt fortare än vanligt då man slapp all den röran som vanligtvis är där. Så kanske något att fortsätta med?

05.40 Förra veckan, tror det var i onsdags, vaknade vi vid 05.40 av att någon energisk person, kanske från kommunen, började blåsa ihop löv med en lövblås utanför. Man kan verkligen fundera på hur den personen tänkte. Och hur tidigt hen gått upp. T:s spontana reaktion var: – Va fan… Vi försökte somna om, T gav upp och när han gick upp la jag hans kudde över huvudet och lyckades somna en stund till

Färg Nu är all färg och tapeter till mellansonens lägenhet inköpt. Det var 30% på all färg i vår färgbutik förra veckan så jag tvingade iväg sonen till en färgbutik där han bor för att välja till sovrummet. Tapeten till vardagsrummet köpte jag sist vi var i Linköping, utförsäljning så gav 49 kr/rulle istället för 299 kr. Och precis den han ville ha! Till hallen blir en grå som går bra ihop med både vardagsrum och sovrum, detta då man ju ser dessa ihop ibland och det blir bra om de harmonierar. Den gula ska också vara i hallen, ni kommer fatta när vi väl är igång!

Mer av en och mindre av en annan Har sagt det för: det är inte mycket tvätt här hos oss nu när T jobbar hemma och man ska hålla sig hemma. De veckor jag inte tvättar lakan och frotté så får jag ligga i för att få ihop till en halv maskin ljust och samma med mörkt. Toalettpapper däremot, det gör vi av med mer av!

Länge sedan Mina ringar ligger mest oanvända sedan i våras. Tar inte ens på dem om jag ska någonstans för det blir lite bökigt med allt tvättande av händer och handsprit. Bättre att inte ha dem på. Sminka mig har jag väl aldrig gjort mycket, lite mascara och kajal. Men nu skippar jag det också! Tydligen förfaller det totalt här! Även BH:n ligger kvar i lådan, i alla fall nu sedan det blev kallare och jag har tjocka tröjor och ingen därmed ens ser om jag fått på mig den. Ja, ni hör ju! Inte mycket piff här inte!

Frallor Saffransmuffins på G i veckan som sagt och förra veckan bakade jag frallor. Den sorten vi brukar ha vid jul. Och lyckades inte riktigt att få dem lika stora! Fast de flesta var ett mellanting av dessa två och inte alls så olika i storlek.

20201121_142304

Han tröttnade Och T han tröttnade på sin egenbyggda påbyggnad för att stå och jobba och beställde nytt. Och det är ju bättre om han kan variera sitta med att stå så ett höj- och sänkbart blev det. Och vi återanvände våra gamla skivor då vi ville ha färgen som är på dem istället för svart eller vit.

Återigen har jag svurit och kämpat för att få detta inlägg klart… Fattar inte varför WordPress ändrat redigeraren när den nya är så dålig; det hänger sig, jag får inte spara, saker försvinner osv. Och ändå blev inte allt som jag ville men nu orkar jag inte mer. Dags för lunch, så kanske jag lugnar ner mig lite!
Annons

2 svar to “Lite av varje”

 1. Annika Says:

  Det verkar som om alla bloggportaler ändrat bakom kulisserna. SÅ inte KUL. Allt tar mkt längre tid nu, även hos mig.
  Kan förstå att T inte vill stå upp och jobba hela tiden, bra att kunna variera sig!!
  OCH ja, det där med att man ”sunkat till sig under krisen” är ingen överdrift. HAHA. Jag sminkar mig nästan aldrig, men gör det fredag och lördag bara för att jag bestämde mig för det. Annars? NOT. OCH du har rätt, mindre tvätt blir det också. Kan gå i samma kläder i tre dagar nu. Ja, förutom underkläderna då, helt SUNKO har jag inte blivit än, phew …
  HAHA.
  LÖVblåsande, ooooo vad jag avskyr det ljudet. GAAAHHH!! Här var det ngt pucko som bestämde sig för att blåsa klo 8 på Thanksgiving. PUST!

  • Brysselkakan Says:

   Så jäkla rörig har min bloggportal blivit… och ständigt kommer meddelanden upp att jag inte har befogenhet att redigera inläggen och då kan jag inte göra ett enda dugg, inte ens spara det jag skrivit. Så bara att markera och kopiera och börja om… Grrrr!
   Tror det är fler än du och jag som ”sunkat till sig”!

   8 på kvällen? Måste ju varit beckmörkt! Kan väl förstå en privatperson men att någon som jobbar på kommunen kör igång 05.40 är rätt märkligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: