Snart dags!

Och återigen har jag fått kämpa hårt för att få ihop detta inlägg, så jäkla trött på allt strul. Hela dagen igår kom jag ingen vart, fick inte ens skriva inlägg för jag, enligt felmeddelandet, inte har behörighet… Vilket ju är helt fel! Men idag samarbetande redigeraren! Trodde jag… Ber om ursäkt för märkliga radbrytningar och obefintliga mellanrum kring bilder… Men nu struntar vi i dessa problem och ser framåt. Alltså, detta mörker vi lever i så här års… och uppe på det gråväder hela tiden, det blir ju aldrig ljust. Men nu ser vi framåt, på tisdag tillträder mellansonen sin nya lägenhet.
Borta Mellansonen flyttar som sagt snart! Han har sålt en del möbler, sånt han köpte via Blocket förra året när han flyttade in i den lägenhet han nu snart ska lämna. Och köpt andra via Blocket, de står på lagret på hans jobb. Och i förrgår la han ut tv-bänken och några timmar senare såg det ut så här i hans vardagsrum. – Jag lever som en luffare!, skrev han. Mer bakande Ja, det blev saffransmuffins och det blev pepparkaksbröd! Nu ligger de i frysen tills jul och det gäller bara att inte nalla av dem för mycket innan dess! 20201204_075152 Passa tider I fredags hade jag två paket som skulle anlända här hemma. Ett stort och ett mindre. Och just det mindre var det Postnord som skulle leverera och jag misstänkte att det skulle komma ihop med brevbäraren och att han skulle lägga det i brevlådan. Men lika bra att hålla mig hemma. Det större paketet var Schenker och tjejen ringde 20 minuter innan, perfekt! Sånt gillar jag! Och straxt efter kom posten och då även paketet. 20201202_133859 Sylvassa Hade tänkt skicka mina knivar på slipning, använder mig sedan några år av ett företag i Stockholm. Men så fick jag veta att det finns en duktig man som gör det här i stan! Mailade och vi kom överens om att jag skulle lämna dem i tisdags kl 15 och vid 12 dagen därpå kunde jag hämta dem. Och kanske inte billigare per kniv men jag slapp frakten som är rätt dyr, oftast samma som själva slipningen och jag slapp vara av med knivarna en längre tid! Så nu är de så där löjligt vassa! 20201205_154715 En till! Japp, det blev en gran till! Den första är av en slinga på fem meter och denna av en på två meter. Lyser upp utanför vår entré så fint. Sista Jaha, då blir det inga fler… Jag talar om IKEA-kataloger. I veckan meddelade de att det inte blir fler. Lite sorgligt men väntat, pappersformatet har gjort sitt. Snart helg och jag hoppas ni har några fina planer som inte inkluderar att träffa många eller trängas på köpcentrum! Håll avstånd!
Annons

4 svar to “Snart dags!”

 1. Annika Says:

  Ja man frågar sig, varför ändrar de och gör så svårt för oss som bloggar på våra resp portaler??
  USCH vad tråkigt det är. Jag får göra mitt två gånger, först i html och sedan i publish mode. USCH.

  Vad härligt med sylvassa och slipade knivar. OCH att du kunde göra det lokalt. Jättebra.

  GILLAR dina granar jättemycket. SÅ fina. Dina grannar gillar dem säkert också lika mkt.

  Tycker det är trist att katalogen försvinner. Det är inte samma grej online.

  • Brysselkakan Says:

   Blir så jäkla irriterad, när det inte ens går att få snyggt… Och detta då efter att inte ens kunnat skriva ett ord på hela dagen igår. Kan förstå att det blir fel i början men nu har detta pågått så länge att jag allvarligt funderar på att sluta blogga för det funkar ju inte mest hela tiden. GRRR!

   Knivarna är en dröm! Känns som man skär i mjukt smör!

   Granarna är perfekta! Och en granne har i alla fall sagt att han gillar dem!

   Ikea ska inte ens släppa katalogen online… håller med, lite trist.

 2. Stella i Italien Says:

  Hej! Hoppas att du inte kommer att lägga ner bloggen på grund av allt trassel.

  Efter tre oväntat soliga dagar (vädertjänsten hade spått grått och molnigt) fick vi idag besked om restriktionerna för de kommande helgerna. Fr o m 24 december till och med 6 januari. Kring jul och nyår total lock-down, medan det blir LITE mildare restriktioner på vardagarna mellan jul och nyår. Det var naturligtvis väntat, ingen kan undgå att höra/läsa om antalet smittade och döda. Man ska fira helgerna med de personer man bor med, osv. Men redan från imorgon är det resestopp, vi får bara röra oss inom den egna regionen. Så alla som vill besöka släkten i andra regioner måste resa senast i morgon. Men det verkar som om väldigt många beslutat sig för att stanna hemma. Vi får se.

  Jag tänker skämma bort mig, eftersom jag valt att stanna hemma. Jag brukar annars vara hos min svägerska och hennes familj i Rom. De är dock tre generationer. I år har vi kommit fram till att de älde firar för sig och barnfamiljen för sig och jag för mig. Har redan julpyntat som vanligt, och kontaktat den bästa restaurangen i trakten för att få färdiglagad mat. Ser fram emot deras underbara mat. På juldagen blir det dock sillbricka samt Jansson, öl och en liten snaps.

  Kommer att whatsappa och videosamtala med familjen i Sverige och ett antal vänner. Tror det kommer att bli en fin jul. Bara att slippa stressen med att hitta rätt julklappar är en bonus…

  Lite direktkontakter blir det ju också, t ex när jag och andra hundägare stöter på varandra i parken, när jag köper tidningen osv. Då ges alltid tillfälle att växla några ord (munskydd på även utomhus).

  Nu passar jag på tillfället att önska dig och din familj God Jul!
  Varma hälsningar från Stella

  • Brysselkakan Says:

   Låter som du planerar en fin jul och håller dig till vad som gäller. Alla får göra uppoffringar i år men det kan ju ändå bli en fin jul. Annorlunda behöver ju inte betyda tråkigt.
   Ha en fin jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: