De sista veckorna

Ber om förlåtelse att jag inte skrev något i mellandagarna. Väl hemma från Linköping tog ork och kraft helt slut och istället blev det en massa värk och orkeslöshet. Kanske inte så konstigt med tanke på hur hårt jag jobbade i drygt en vecka och mest tacksam att kroppen höll. Och så fortsatte WordPress att krångla. Helt hopplöst.

Den 14 december åkte vi ner till Linköping och när mellansonen den 15:e fick nycklarna till sin lägenhet så körde han och jag igång. Vi lämnade T i sonens gamla lägenhet under dagarna, han satt och jobbade där och tur det för det är banne mig inte lätt att vara tre personer på 42 kvm varav en har digitala möten hela tiden!

Så vi började med att måla taket i vardagsrummet och ta bort lös tapet och spackla. Detta rum hade också en vägg med svart träpanel som revs ner. Bakom den hade väggen målats svart och först trodde vi att detta blir busenkelt, bara att dra av färglagret men rätt snart insåg vi att all tapet bakom satt väldigt dåligt. Så bredspackla? Verkligen inget någon av oss är bra på för det är en helt annan sak än att spackla skarvar och hål. Så det blev renoveringsgips, när T jobbat klart åkte han och sonen och köpte det och innan kvällen var över hade den kommit på plats och skarvarna spacklats en gång.

Den väggen krävde lite mer spacklande men under tiden kunde jag sätta igång att tapetsera de övriga väggarna och sonen spackla hall och sovrummet. Det blev långa dagar, lunch på rangligt tapetseringsbord men framåt gick det.
Hallen blev varmt grå, vardagsrummet fick sin tapet och sovrummet en fin blågrön nyans som matchar hans loppisfyndade lampa perfekt.

På kvällarna kom T och hjälpte till. Det skruvades upp duschväggar, våra gamla, och ett badrumsskåp köptes via Blocket. Faktum är att det enda i möbelväg som är nytt hos sonen är sängborden, allt annat är loppis eller Blocket-fynd och detta inklusive duschblandare och munstycken!

På fredagskvällen tog vi ledigt från 18 och fixade lite finare mat och jag fick räkbakelser!
Och på lördag morgon började jag flyttstäda den gamla lägenheten medan de andra två körde möbler och kartonger i skytteltrafik och när det var klart fick de också flyttstäda.

Städningen fortsatte på söndagen och sedan var det bara att fortsätta i den nya lägenheten.
Så galet trött i kroppen när jag somnade på kvällarna, allt detta med att gå upp och ner på trappstegar, måla, tapetsera och så, ja det tog på krafterna men det gick! Med envishet kommer man långt. Vissa dagar fick sonen åka in och jobba men jag hade att göra så tiden rullade på.

Sista morgonen i den gamla lägenheten bjöd på soluppgång! Vi blev alla tre löjligt exalterade över att äntligen se solen.

Tisdagen innan julafton åkte vi hem, T och jag, och sonen kom efter på julafton. Då hade vi så gott som gjort allt klart, fixat möbler på plats, Platsbyggt en garderob, satt upp gardinstänger och gardiner.
Och när väl julmat mm var inköpt på onsdagen, ja, då gav min kropp upp och hela julhelgen hade jag så mycket värk, orkeslös och noll energi. Men sakta återhämtade jag mig och vi tre som firade jul ihop har delat på ansvaret för mat och sånt. På julafton hade vi julmiddag via Teams med äldste sonen, mina svärföräldrar, T:s systers familj och oss. Lite rörigt men funkade, och tack vare att äldste sonen lagt tid och energi på att få svärföräldrarna att förstå vad de skulle göra och ladda hem rätt program.

Vi la också näst intill orimligt mycket tid på att slipa bort lacken på åtta skåpsknoppar från Ikea som jag sedan betsade svarta och klarlackade. Men fina blev de och de ska sitta på mellansonens garderobsdörrar i hallen.

Sedan blev det måndag innan nyår och eftersom 2020 varit ett skitår så fortsatte det givetvis att leverera ända in i slutet… Svärfar fick åka ambulans till sjukhuset pga ont i arm och bröstet. Ingen hjärtinfarkt men något fel var det och de behöll honom. På nyårsafton var ny röntgen och ev ingrepp bokat men vid röntgen ser de att det är värre än de trodde så nu ligger han kvar på sjukhuset och på måndag blir det stor OP i Linköping. Svärfar är vid gott mod men det är tungt för svärmor att inte ens få besöka honom. På nyårsafton åkte mellansonen ner till henne och äldste sonen upp så hon slapp sitta ensam på nyårsafton. Vi ansåg det riskfritt då den ene bara träffat oss den senaste veckan och den andre bara sin flickvän och katterna. De hjälpte också svärmor att kunna göra videosamtal med svärfar.

Så nu är det då 2021, året som ska bli bättre än 2020. Vi får väl se hur det blir!
Vi börjar i alla fall året med att åka ner till äldste sonen och hans flickvän för att fira jul med dem i efterskott.

Och tydligen så ville WordPress samarbeta och jag fick ihop detta inlägget!

Annons

6 svar to “De sista veckorna”

 1. Stella i Italien Says:

  Som ni har jobbat med nya lägenheten – jag blir trött bara av att läsa om det. Och du är otroligt bra på att lyckas handla på blocket/begagnat osv. Hoppas att du nu får den vila du behöver.
  Önskar dig och din familj ett ljusnande nytt år! Kram. Stella

  P.S. Här har vi två meter snö i Alperna och även i bergen i centrala Italien, medan skidanläggningarna är stängda pga Covid.19. Dvs man får åka långfärd och gå med snöskor men inte använda skidliftarna dvs ingen utförsåkning.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vi slet hårt! Både mellansonen och jag älskar att fynda secondhand och begagnat så ihop gör vi bra fynd!
   Nyss hemkommen från ett par dagar hos äldste sonen i Växjö så nu ska jag vila! Behöver det känner jag.
   Det är väl typiskt att det ska vara så mycket snö när ingen får susa ner i backarna… eller är det alltid så mycket snö så här års?
   Önskar dig ett fint 2021!

 2. Stella i Italien Says:

  Det är exceptionellt mycket snö i år. Genomsnittet dagar med snö har minskat kontinuerligt de senaste tio åren. Det famösa genomsnittet, ja! Vissa vintar har varit snörika, andra långt under det ”normala”.
  Hoppas du får vila ut ordentligt efter allt jobb!
  God fortsättning!
  Stella

  • Brysselkakan Says:

   Tack för informationen! Påminner om hur det är här i Sverige också.
   Tillbaka i det som är min vardag och då styr jag själv över min tid, så det blir lugnt framöver.
   Tack för din omtanke Stella!

 3. Annika Says:

  VAD flitiga ni har varit!! OJ oj!! Vad härligt för sonen att få så fint. OCH ni är verkligen DUKTIGA.
  Jag har ju sett på insta lite av det di visat, men wow!!
  Nu hoppas jag att du har det lugnt och skönt!!

  • Brysselkakan Says:

   Tack Annika! Ja, sonen och jag jobbade flitigt och fick hjälp av T på kvällarna och helgen. Och sonen är mycket nöjd!
   Och denna veckan gör jag inte mer än nödvändigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: