Början av året

Vi är redan inne på andra veckan av det nya året! Om som vanligt nu för tiden så har det blivit vinter; snö och kallt och de norra delarna av Sverige har det besvärligt idag med upp mot 70 cm snö… Minns väl när vi bodde i Brunflo utanför Östersund 1994-1995 och det en natt kom 80 cm snö. Kan meddela att det är MYCKET snö på en gång.

För er som undrar hur det går för svärfar så blev det OP i fredags, dagen innan flyttades han från Eksjö till Linköping. Stor kärlkransoperation som tog många timmar men allt gick bra och enligt plan. Vi talade med honom i söndags och han är vid gott mod och ska nu i veckan troligtvis flyttas tillbaka till Eksjö.

Som jag berättat så började vi det nya året med att åka ner till sonen, hans flickvän och katterna i Växjö. Det går väl att diskutera om det var en nödvändig resa men vi gjorde vad vi kunde för att träffa så få som möjligt och sonen och hans flickvän hade inte träffat några på väldigt länge. Vi bodde på hotell och har nog aldrig bott på ett så tomt hotell! Första natten var det fem rum bokade och andra sju! Inser ju att de knappast gick med vinst den helgen.
Och som vanligt så blir det mycket bilder på de tre katterna när vi besöker dem!

De började med att undersöka våra kassar och när julklapparna öppnades måste ju allt spanas in!

Den yngste, Kyros, gömmer sig mest i sovrummet och han är ju kolsvart så syns knappt om man inte tänder lampan. Men så hittade han sin favoritleksak och ville leka. Han tillät också att T gosade med honom, mycket ovanligt att någon ens får!

Och han fick en egen julklapp! Han går varje kväll in och gömmer sig i en garderob i sovrummet vilket gör att det smäller lite i dörren när han bökar med att öppna den. Så sonen undrade för ett tag sedan om vi hade någon gammal dörr det gick att såga till och göra hål i så det blev mindre ljud på natten. Så vi fixade, det de inte visste var att hålet inte bara blev ett runt hål! Och numera sover han där även på dagarna ibland.

Annars sover de där tre kissarna mycket, lite här och där!

Och Sasori tyckte jag var hans bästa vän då jag matade honom med lite skinka när vi gjorde varma mackor, plötsligt följde han mig som en svans!

Väl hemma åkte alla , eller de få julsaker vi haft framme, ner i sina lådor. Och i förrgår hjälpte T mig att ta ner den stora stjärnan i trapphuset och jag hängde upp den vanliga som för stunden blev dekorerad med tulpaner! Gillar verkligen den lampan och möjligheterna att variera, glad att jag kom på den idén!

Och avslutar med att sonen i Linköping hittade en Blund! Det är rysligt länge sedan någon av oss hittade en och kanske inte så konstigt då de slutade tillverkas 2009. Och denna har fått en tröja av någon! Nu får den ligga och vänta på att flytta till de andra drygt 45 stycken hos sonen i USA.

Och vet ni! Jag har fått ordning på WordPress, vågar knappt nämna det men nu funkar allt!
Vad jag gjorde? Sökte på felet via Google och fick många tips inklusive att logga ut och logga in. Jag började med det och det hjälpte! Lite löjligt att jag inte tänkt på det tidigare…

Ha en fin vecka och hoppas solen lyser lite på er!

Annons

10 svar to “Början av året”

 1. Annika Says:

  En vinter för några år sen, kanske 2018? eller 17? Då fick vi över 80 cm på ett dygn, så jag vet hur det är. Helt otroligt. Som att det skulle snöa sjok, så såg det ut.
  Min bror bor i Umeå och där har de ngt likande idag, otroliga bilder har hans skickat därifrån.

  Vad skönt att det gick bra för din svärfar med den stora operationen.
  Tack och lov. Hoppas att han piggar på sig mer dag för dag.

  SÅ söta katter. Ni kanske borde skaffa er en liten kisse också?

  GILLAR din lampa!!!
  OCH vad bra att ni hittade en Blund till!!

  • Brysselkakan Says:

   Minns så väl det tillfället i Brunflo, yngste sonen var ett år och försvann om vi ställde ner honom! Och när man satt i en buss såg man inte över snövallarna!
   Riktigt skönt att svärfars op är gjord.
   Näpp, blir ingen katt för jag skulle aldrig stå ut med all päls de fäller.
   Bästa lampan!

 2. Cecilia Says:

  Skönt att det gick bra med svärfars operation!

  Jag läser om all snö i Sverige och är så glad att slippa den. Jag vet att många saknar snön och även sonen gör det men för mig får gärna snö hålla sig borta!

  Vi har också tagit bort det lilla med julsaker som vi hade uppe och nu börjar vi så smått förbereda för hemflytt. Det är ju bara fyra månader kvar innan vi flyttar hem.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, verkligen skönt att OP gick bra och i morgon flyttas han tillbaka till sjukhuset i Eksjö.
   Snö… jag slipper helst den också och gillade vintrarna i Bryssel med nästan noll snö.
   Tänkte just häromdagen att ni ska flytta hem snart. Antar att det är med blandade känslor? Blir det tillbaka till ert hus utanför Strängnäs? Och tillbaka till Postnord?

   • Cecilia Says:

    Ja mycket blandade känslor! Hade kunnat bo här mycket längre känns det som.
    Ja hemflytt till Härad och jobb på Postnord blir det. Känns inte kul att flytta från ett sprillans nytt hus till ett 45 år gammalt där MYCKET behöver göras!

   • Brysselkakan Says:

    Antar att er flytt är som vår var, dvs inte ni som valt att flytta hem utan ett kontrakt som tog slut.
    Och ett boende som känns lite slitet… sälja och köpa nyare?

 3. karin Sjögren Says:

  Lite snö här idag….plockar ner det sista av julen …ritar till F husbyggnation…skottat lite…väntar på samtal från R att han har anlänt till Eksjö

  Ha det gott

 4. Lotta Says:

  Logga ut och logga in, en norsk återställning. Katterna är så fina, skulle gärna haft men får nöja mig med hundar.

  • Brysselkakan Says:

   Precis! Kan tycka att WordPress kunde tipsat om det när de gjorde en så stor uppdatering (är fortfarande lite irriterad på mig själv att jag inte kom på det tidigare).
   Katterna är superfina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: