Och lite till av det som är bakom oss

Dags att försöka ta tag i den sista delen av 2020, att totalt avsluta det skit-året!

Det är ett år där vi, i alla fall T och jag, bokstavligen inte haft annat än mjukisbyxor, sköna tröjor och annat som mest liknar myskläder på oss. OK, ibland har vi varit tvungna att ta på annat! Och kanske tur det! Och detta har gett betydligt mindre tvätt, så lite att jag får samla ihop lite av varje för att få ihop en halv maskin… Är väl bra på sätt och vis!

Det blev ju sommar trots virus och sån skit. Och vi började T:s semester med att byta våra hängrännor, mycket behövligt då de gamla inte mest knakade sönder som knäckebröd! Och T fick ta hand om ett getingbo också.

Och givetvis fortsatte vi åka båt så fort vädret tillät och vi hade tid, dvs rätt ofta! Och trädgården, som ju tidigare fått nya växter, fick nu mer uppiffat kring vår uteplats, något vi pratat om länge.
Och när sonen i Växjö fyllde år och berättade att han beställt tårta, ja då bokade vi hotell och for ner för att fira! Kändes mycket märkligt att bo på hotell men allt där var väldigt bra ordnat kring avstånd och sånt.

Sommaren rullade på och jag fick för mig att måla våra entrédörrar på utsidan, och ja, dörrar för det är tre totalt. Och så var vi givetvis ute med båten så fort det var fint väder. Vi fixade mer utomhus, T vann klubbmästerskapet och givetvis mer åka båt!

Och här någonstans slutade jag sminka mig. Har väl aldrig sminkat mig så mycket men numera är det mest ingenting, orkar inte bry mig. Något som däremot är mer sorgligt är att mina ringar sällan åker på för det blir så meckigt med allt handtvättande och handsprit.

Hösten närmade sig och löven föll och T fick åka till kontoret och jobba! Detta på grund av att en chef måste finnas på plats för de som inte kan jobba hemifrån och det var hans tur för i övrigt får de inte jobba från kontoret.
Borta i USA hade sonen så gräslig luft på grund av skogsbränder, samma sak varje år.

Och i oktober, när vi och mellansonen nästan gett upp, skrev han till sist kontrakt på sin egna lägenhet! Inget mer flyttande varje år när kontrakten går ut!
Och med sorg i hjärtat tog vi upp båten… och nu, när snön ligger på marken utanför mitt fönster, känns det olidligt långt till våren.

Jag blev förkyld och gjorde covid-19 test, en lite rörig upplevelse innan jag fick tid för provtagningen och som tur var var det negativt.
Och minns ni de fina granarna T gjorde efter en idé jag fick en kväll?!
En vecka innan julen åkte vi ner till Linköping, sonen hade fått sina nycklar till sin nya lägenhet och det var dags för renoveringen! Vi hade planerat det mesta innan, färg, tapeter och tusen andra saker var inköpta. Maten var planerad och allt detta för att minimera antalet besök i butiker. Så sonen och jag slet hårt i en vecka, T jobbade men hjälpte till på kvällarna och sent den 22 december kom vi hem. Den 23 handlade jag den mat jag inte kunde förbereda innan vi åkte till Linköping och så blev det jul!

Och samtidigt tog all min ork och energi slut, kroppen sa stopp och hela julhelgen bestod mest av värk men det blev en mysig jul ändå. Mellansonen var här och han och T hjälpte till så jag slapp göra så mycket.

Med bara några dagar kvar av 2020 så gjorde skitåret ett sista ryck med att just vara ett skitår… Svärfar hamnade på sjukhuset, hjärtat som krånglade och det som först såg ut som något enkelt att fixa blev en stor kranskärlsoperation och för det fick han flyttas från Eksjö till Linköping. Allt har som tur är gått bra och han är hemma sedan en vecka ungefär. Men det var en tung tid för svärfar och svärmor när de inte fick ses på tre veckor pga besöksförbud. Vår äldste son och mellansonen åkte båda till svärmor på nyårs afton för hon skulle slippa vara ensam den dagen. De bedömde det som säkert då mellansonen bara umgåtts med oss och äldste sonen bara med sin sambo.

Och därmed är 2020 officiellt över!
Skönt och vi får hoppas att när vi avslutar 2021 kan vi se tillbaka med mer positiva ögon!
Men även om det varit ett besvärligt år så har det funnits mycket att vara glad och tacksam över, eller hur!?

Annons

4 svar to “Och lite till av det som är bakom oss”

 1. Cecilia Says:

  Ja 2020 har sannerligen varit ett skitår, både globalt och personligen men nu hoppas vi på bättre tider.
  Jag har precis som dig nästan slutat sminka mig och alla nya kläder hänger i garderoben medans man hasar runt i myskläder!
  Använder nästan aldrig ringar jag heller speciellt på sommaren eftersom jag svullnar så väldigt om händerna när det blir varmt.
  Hur känner er yngsta son när han har fått vara själv så länge i USA utan att träffa någon i familjen?
  Alltid så roligt att följa alla era projekt du är så påhittig och maken så duktig på att förverkliga dina idéer, önskar det fanns lite av det hos oss!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, nu får vi hoppas på bättre tider, sannerligen!
   Man sliter på mjukiskläder! Känner inte ens någon lust att köpa något nytt och det vi lägger på kläder har minskat radikalt.
   Och vad skulle jag gjort utan en händig man?! Vi kompletterar varandra bra när det gäller projekt och gillar båda att fixa!

 2. Annika Says:

  Så är det, det är klokt att se tillbaka på året och på de saker som faktiskt var bra mitt i ALLT elände..
  TUR att vi kan se till guldkanter och annat, trots allt.
  2021 har väl börjat sådär, men året är ungt och mkt kan (MÅSTE) bli bättre. Ser ändå ljust på det. Smink ja, så lite sådant jag använde under 2020. Fick en radda läppstift i julklapp från Sephora … frågan är, NÄR ska jag använda dem? Utelivet sker ju med mask numera …
  Well, well … this too SHALL pass.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vi tar oss igenom detta och det blir bättre. Förhoppningsvis i år.
   Ja, när sjutton ska du använda läppstift 😂
   Vissa dagar är det lättare än andra att tänka positivt om framtiden.
   Vi får alla kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: