Mitt i veckan

Så var det onsdag igen, mitt i veckan om man räknar arbetsdagarna då.
Idag bjuder vädret på sol och -8 och snön som föll förra veckan ligger där den ligger och lite till har fallit. Och Mälaren har frusit till is.

Tacksam
Mitt förra inlägg, det om att räkna antal besökare i butiker, fick en kommentar som fick mig att tänka efter och inse att jag är, och har hela tiden varit, tacksam för att Sverige inte stängt ner totalt som många andra länder. Och återigen; vi lever inte som vanligt. Men vi har betydligt mer frihet än många andra länder har men friheten kommer ansvar; att följa de rekommendationer som finns. De flesta sköter sig superbra men det finns alltid de som inte gör så.

Nålar
Ni som hängt här ett tag vet att jag sedan våren 2017 kämpar med en höft som gör ont men också sakta men säkert blir bättre med rehab. Och sedan december även nålar!
Just de på bilden har noll med höften att göra utan mer med begynnande artros i tumleder.
Men tyckte ni skulle slippa se mig ligga halvnaken på mage med en massa nålar här och där.
Men hur som helst så har dessa små vassa saker gjort att jag har betydligt mindre ont på nätterna och det var målet jag och min sjukgymnast hade.

Skott
Och när vi ändå är inne på ämnet ont så bar jag för ca två veckor sedan upp ved, något jag gör dagligen så här års, och så pang… Ryggskott.
Och totalt omöjligt att sitta, böja mig och resa/sätta mig. Som tur var hade jag tid hos sjukgymnasten dagen därpå och hon gjorde magi med nålar och kinesiotape. På två dagar var det akuta över. Sedan tog det några dagar till för mig att våga röra mig som vanligt. Men veden den bär T upp numera.

Skotta
Bara en liten bokstav till och ett helt annat ord! Japp, det kommer mycket snö förra veckan. Och mer natten till fredag och på fredag morgon kom sotaren så bara för T att både på kvällen innan och kl 6 på morgonen ta sig upp på taket och sopa av gångbron. Med sele på så klart.
Han var också rätt nöjd med att få starta snöslungan!
Och med all snö kom en total tystnad ute, lite julkänsla och tänker att vi kanske skulle fira jul i januari istället? För december har de senaste åren bjudit på noll snö och januari desto mer.
För vem sjutton kan bevisa att det var i december den där Jesus föddes?

I rosa tyll
Och det är ju ny februari och det är snart Alla hjärtans dag. Och då jag glömde klä om lampan så här års förra året, skyller det på pandemin, så får hela februari bli en lampa i rosa tyllkjol!

Bästa vännerna!
Och vilka fantastiska vänner vi har i våra fd hyresgäster C och B! För när jag hittade två sådana lampor som mellansonen letade efter länge på Blocket ca 20 minuter från där C och B bor, ja då knatade de snällt dit och hämtade dem. Och B tog med dem hit när han ändå skulle besöka deras son här i stan.
Mycket tacksam son, såklart!
Och i helgen som var kom han hit och åkte hem med sina lampor som nu fått nya stickkontakter och står i hans vardagsrum.

Se denna!
Tänkte tipsa om en serie som sänds här i Sverige nu. Om ni inte sett Tunna blå linjen på svtplay. se så gör det! Tyvärr går den inte att se utanför Sverige men så klart med hjälp av VPN.
Så otroligt bra!

Så! En lista igen efter ett uppehåll! Och sneglade precis på klockan: 15.02 och det är ljust ute!
Så underbart! Plus då solsken idag!
Ha en fin eftermiddag och en mysig kväll!

Annons

2 svar to “Mitt i veckan”

  1. Annika Says:

    Men så bra att akupunktur hjälper dig: För det är det va? Eller är det ngt annat? jag är så dålig på sånt här. Tycker du det är otäckt när de sticker in nålarna?
    SKÖNT att det ger resultat. Sen måste jag kommentera din färgglada trappa. VAD KUL!! Vilken rolig IDE!!! Älskar tyllkjolen på lampan, så roligt att du kan klä den lampan efter årstid. Coola retrolampor också.
    Ryggskott mindre kul. USCH. men bra att du fick hjälp.

    • Brysselkakan Says:

      Ja, visst är det akupunktur! Hjälper mycket faktiskt och jag vet sedan tidigare att jag reagerar bra på sådan behandling. För det är lite olika; en del får hjälp av det och andra ingenting.
      Haha! Trappan målade jag när vi bott här max ett halvår. Och i ärlighetens namn kan jag var lite trött på den ibland men orkar inte måla om och i så fall skulle jag även vilja måla de mesigt gula väggarna men DET är ett enormt projekt med den takhöjden som är i trapphuset.
      Tyllkjol får det bli nu i februari. Och sonen är så nöjd med sina lampor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: