Snön, en svans och mutationer

Blev ingen lista förra veckan men vi pratade om spöken istället! Kul att läsa era svar och blandad kompott; vissa tror på spöken och andra är mer som jag är! Kul!
Men idag får det bli en lista!

Puts väck!
I torsdags förra veckan hade vi vit fin snö, si så där 20-30 cm. Sedan började det töa och det gick fort! På tre dagar var princip allt borta och nu finns bara lite skitiga snövallar kvar men med +10 ute och utlovad sol från i morgon lär även de försvinna. Man kunde nästan se hur snön smälte! Kan inte minnas att allt smälte så fort men beror nog på att det var snö som föll när vi hade massor av minus och inte den sorten som fryst, tinat och fryst igen. Fluffig och fin!
Det vi reagerade över var att så fort det blev plusgrader blev all snö direkt smutsig.

Funkar bra!
Vi bor ju i ett gammalt hus med tjocka stenväggar, mellan 50 och 80 cm betroende på vilken vägg. Och det gör ju att wifi funkar så där mellan rummen… genom de snart nio åren vi bott här har vi testat lite olika saker för att tex ha mottagning i sovrummet och i badrummet (finns de i denna lilla familj som sitter där länge med sin iPad!).
Men numera finns ju meshnätverk så ett sådant köptes hem, ett där varje enhet kan kopplas in i nätverksuttag, vilket vi har i så gott som alla rum, för annars skulle det ju inte funka genom väggarna i alla fall. Därför gick Google nest bort och det fick bli ett annat märke.
Och det funkar superbra!

Funkar mindre bra…
Något som absolut inte funkar sedan vi fixade nätverket är vår trådlösa skrivare… Misstänkte att det skulle strula och det är bara förnamnet… Har god hjälp av yngste sonen via Skype och VET att jag gör rätt men det strular bara. Och det märkliga är att det inte finns någon logik; gör samma sak varje gång men får olika fel och olika menyer varje gång…
Men enligt sonen så är HP nästan ensamma på skrivare för hemmabruk och skiter fullständigt i att göra det lätt för användaren.
Men jag tänker inte ge upp än men idag får den stå och skämmas. Skrivaren alltså!

Mutationer…
Idag ska Folkhälsomyndigheten informera om nya restriktioner. Tydligen sprider sig den brittiska mutationen rekordsnabbt nu… Och insåg i går att det tydligen går ännu fortare med smittspridningen av den i vissa regioner och bland dem är Södermanland som vi ju bor i…
Detta med mutationer är gör mig ibland livrädd, de kommer så fort, de sprider sig snabbt och verkar som vaccinet inte har samma effekt på dem. Inte för jag ens är i närheten av att bli vaccinerad.
Och där har jag funderat på en sak; just nu är det de som bor på olika boenden som vaccineras men när det kommer ner till oss andra så ska vissa med tex astma, diabetes, cancer mm få före sista gruppen och hur vet de vilka det är? Vi har ju GDPR-lagen så ingen kan kolla bland journaler utan godkännande.

Lilla kissen!
Äldste sonen och hans flickvän har ju tre katter, alla av fin ras. Den yngste, som också i storlek är den störste, fick ju ett eget krypin sist vi var hos dem. Och där är han ofta, dock inser han nog inte riktigt att han lämnar sin långa svans utanför! Och han gillar också att sova i deras inköpskorg!

Följ gärna!
Ni vet väl att jag har ett Instagram-konto för böcker jag läser? Öppet för alla så leta reda på @alladessaord om du vill följa mig där. Idag funderar jag över böckers baksida!

Sakta framåt!
För några veckor sedan fick vi hem vår nya TV! En Samsung The frame ju kan sitta på väggen som en tavla och också visa en tavla när den inte används. Vi ska också bygga upp en tavelvägg runt den. Där är vi inte än men TV:n är på plats nu i alla fall.

Vad ska bli av detta?
Idag har en liten gulklädd man gåt fram och tillbaka här utanför och märkt upp något med gul och orange färg. Oklart till vad men i värsta fall ska väl trottoaren grävas upp… Om det är så kan jag väl tycka att det borde informeras ut till oss som bor här. Vi får väl se vad som händer.

Någon som vet?
Såg detta fina blombord i ett utskick från Blomsterlandet. Och nu funderar jag på var man kan hitta ett sådant! Någon som vet?

Så där! Mer än så blir det inte i den här listan. Hoppas du gillar den och kommentera gärna!

Annons

6 svar to “Snön, en svans och mutationer”

 1. Annika Says:

  Ja, det är nog som du säger, anledningen till att snön töade undan så fort beror säkert på att den aldrig hann smälta, bli isig och sen fyllas på med nysnö hela tiden. Sådär snabbt brukar det smälta här också även med massor med snö.
  Vi har också väldigt varmt nu, 17 grader. OTROLIGT.
  Så varmt blir inte framöver, men jag tror att de värsta isdagarna är förbi.
  Så bra med ert wifi-system. Låter som om att det blir toppen. vET ju hur det är m wifi och tjocka väggar. JA inte HÄR hos mig, men hos min syster som bor i ett hus från 1870.
  Din son borde få vaccinet väldigt fort. OCH han får set säkert också inom den närmaste tiden.
  Här vaccineras fler och fler och smittan dalar. En mkt bra vaccineffekt!! Må vaccineringarna snart komma igen med besked hos er också.
  Jag väntar också, är uppskriven, men har absolut noll hört om om när dt kan ske. Men jag känner väldigt många som har fått sina vaccin nu. I CANNOT wait!!!
  Vad skönt att TVn är på plats, tycker du om den? Det blir coolt när du skapar en tavelvägg runt den.

  • Brysselkakan Says:

   Hoppas vi slipper snö nu och våren kommer snabbt!
   Än så länge är vi nöjda med att vårt wifi funkar bättre och nu ska jag ”bara” få skrivaren att fungera trådlöst…
   Jag hoppas verkligen att vi i Sverige kommer få de leveranser av vaccinet som utlovats.
   Tv är vi nöjda med, återstår att få upp tavlor.

 2. Eva Mattsson Fäldt Says:

  Hej! Jag känner Jessica som var med i reportaget, hon har varit bollplank för oss när det gäller en del saker med vårt hus. Jag frågade henne om blomsterbordet och fick svaret: Bordet heter Green Pads. Design Luca Nichetto. Ca 11000 ex moms.
  Något att önska sig i julklapp. 😉
  Ha det gott!
  /Eva

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Vilket sammanträffande! Bordet är snyggt men har egentligen ingen bra plats för det och priset får mig att inte ens försöka hitta en plats och lösning.
   Men fint är det!

   • Eva Mattsson Fäldt Says:

    Jag var ganska säker på att du inte skulle köpa det till det priset. :) Det är jättefint, men går säkert att hindra andra till ett bättre pris.

   • Brysselkakan Says:

    Ja, även om jag har råd är det på tok för dyrt och jag har som sagt egentligen inte plats ändå. Tur det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: