Väggen

Hur får man till en bra tavelvägg?
Finns nog många svar på den frågan men vi började med att göra skisser i Powerpoint. Och när jag körde fast där så insåg jag att jag måste går vidare direkt på väggen.
Så jag klippte mallar av alla de tavlor vi tänkt oss; en blandning av Ikeas Ribba och gamla ramar från tiden i Bryssel, köpta på loppisar och målade svarta Och en i guld. Och en resårmadrass!

Sedan provade vi. Och provade. Och provade lite till. Många gånger.
Sedan sov vi på saken och provade igen. Och igen.

Och plötsligt så satt den!

Nu ska vi bara borra upp en massa skruvar på rätt ställe!
Vilken dags som helst!

12 svar to “Väggen”

 1. karin Sjögren Says:

  Ser ut att bli en bra placering, ska bli spännande att se slutresultatet!
  Här en solig men kylig dag, vi har varit bortskämda med en otrolig värme för årstiden, men säkert bra för naturen om det stannar upp lite med värmen.

  • Brysselkakan Says:

   Än så länge är det bara tomma ramar så en bit kvar. Planen är också att måla om tak och väggar så det lär ta tid innan allt är klart.
   Kyligt här också idag.

 2. Annika Says:

  Såg det på insta. Så smart att göra som du gjorde!!
  Ser fram emot att se resultatet sen när tavlorna sitter på väggen.

 3. Ginger Says:

  Jag har aldrig förstått det här med tavelvägg med en tv i mitten. Tycket bara det blir rörigt.
  Jag har min tv på en vägg utan något annat. Tavlorna finns på andra väggar

  • Brysselkakan Says:

   Det var ord och inga visor! Jag förstår hur du tänker men beror det inte också mycket på hur man gör det och vilka tavlor man hänger där? Personligen tycker jag att en tv är rätt ful men jag vill ändå ha en så att integrera den ihop med något fint tilltalar mig. Just den tv vi nu har är ju en tavla när den inte används som tv vilket ju gör att den smälter in.
   Så tänker jag och som tur är får var och en göra som hen vill!
   Och kul att höra från dig igen!

  • Ginger Says:

   Det var inte ämnat som kritik, det hoppas jag du förstår.
   En tv på väggen utan något annat är väl inte optimalt förstås, men jag blir faktiskt rätt stressad av att se alla dessa tavelväggar med tv i mitten
   Din blogg förresten är den jag tycker bäst om även om jag inte kommenterar tillräckligt
   Hälsningar från ett vårligt Genève

 4. Stella i Italien Says:

  Hej! Ni är verkligen effektiva! Det är ett bra system att pröva olika kombinationer. Då blir man nöjd med resultatet. Jag har nöjt mig med att lägga ut tavlorna på golvet i olika formationer, och det har också varit till hjälp. Nu har jag ingen väggTV så har inte behövt ta hänsyn till den. Den som uppfann den där tavelTVn är ett geni. Har sett den hemma hos vänner och den blir faktiskt ”osynlig”. Det ska bli kul att följa med i era ommålning osv, hoppas du gör flera inlägg om detta ändå fram till den slutliga ”vernissagen” ! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Effektiva? Haha, nä vi satt i soffan och tittade på tv, pausade, flyttade runt, tittade på tv igen osv. Tog med andra ord rätt lång tid men tror att vi satte den! Och skulle vi lagt dem på golvet hade vi nog inte fått plats med allt så väggen fick det bli.
   Ja, tv:n är väldigt bra på att smälta in!
   Nu vet jag inte om det kommer synas så mycket att vi målar om, vi kommer ju inte byta nyans, men vi kommer se det! Och så klart blir det nog något inlägg om det!
   Sedan fnissade jag lite åt att du kallar det vernissage! Kanske det närmaste en sådan vi kommer just nu. Nåja, där är vi inte än.

 5. M W Says:

  Läckert tillvägagångssätt.Tycker också att ni valde bästa alternativet . Sen kommer pärsen , mäta och spika upp . Blir nog kanonfint till slut . Lycka till .M

  • Brysselkakan Says:

   Kul att du också gillade det förslag vi valde! Ja, det ska mätas och borras. Spika funkar dåligt när man har tjocka tegelväggar. Men det löser vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: