Länge sedan sist

Länge sedan det blev en lista så dags för det!

Äntligen!
För ungefär ett år sedan ställdes T:s träningsläger in, golf alltså. Och sedan dess har vi väntat på återbetalning. De har skickat mycket info och många mail, bett alla berörda vänta, lovat att återbetalning ska ske osv. Bett om tålamod för om de skulle tvingas betala tillbaka omgående skulle de kursa och då skulle ingen få sina pengar. Vi har väl så gott som gett upp om att få tillbaka pengarna.
Men så plötsligt! Förra veckan kom ett mail, de hade äntligen fått utbetalt från staten och bad om kontonummer och dagen därpå damp 12 999 kr ner på vår konto! Och dagen därpå kom ett brev med tack för att vi, och många fler, tålmodigt väntat och flera rabattcheckar för framtida resor som tack för vi väntat.

Tillbaka!
För drygt en och en halv vecka sedan försvann vårt varmvatten… Vi har fjärrvärme så först så kollade vi med grannar men de hade fortvarande varmvatten. Så med andra ord låg felet hos oss… Vi felsökte lite, detta var en söndag, så inte mycket mer vi kunde göra där och då. På måndagen ringde jag rörmokaren och han dök upp snabbt. Grejade i källaren länge för att sedan säga att en styrenhet gått sönder och han behövde ha dit elektrikern också. Jaha, och elektrikern konstaterade att styrenheten var stendöd.
Ny beställdes och dagarna går men den dyker inte upp… Först på fredagen kommer den men då upptäcker de att en annan sak också är sönder. Så bara att vänta igen. I morse byttes den och nu har vi varmvatten igen!
Så hur gör man utan varmvatten? Vi kunde släppa på varmvattnet från fjärrvärmen utan dessa styrenheter men då kom 80-85 gradigt vatten, man fick passa sig med andra ord. Och det räckte bara en kort stund så att tvätta håret blev en utmaning kan man säga.
Nu återstår bara att se vad fakturan hamnar på men gissar på 10 000 – 15 000 kr… Hopplöst trist att lägga pengar på sånt här.

Blev så bra!
Med brist på varmvatten och T på träningshelg i Skåne så drog jag till mellansonen i Linköping förra helgen. Vi planerade att fixa med sånt som inte hanns med i december när han flyttade in.
Men vi började med att åka ut till hans båt och spänna upp en presenning innanför hålet som uppstått under vintern.
Så jag målade alla dörrkarmar och foder, jösses vad fint det blev!
Vi fixade möbler till hans hall, jo vi vågade oss in på Ikea och valde fredag kväll vilket var perfekt för nästan inga där! Och på fyndavdelningen (eller cirkulärbutiken som den numera heter) stod lampan han ville ha i vardagsrummet med kraftig rabatt på!
Vi vågade oss också in på några secondhandbutiker, även där var det lite folk och sonen fyndade fina bunkar bla.
Hissgardinen kom på plats.
Och så åt vi gott, pratade och hade det trevligt.

Mer sånt…
Ni minns väl lussekatterna? I Linköping kallade de dem påskkatter…

På väg!
Och tack för alla fina förslag och tankar till vilken av alla yngsta sonens bilder vi skulle göra posters av!
Uppskattades mycket!
Nu är det beställt och kommer troligtvis efter påsk.

Hittade!
Varje helg köper jag en Marabou mintkrokant. Brukar köpa på mig ett lager så det finns hemma! Och eftersom det sedan två månaderna inte finns några i butikerna, oklart varför men restnoterade, så har jag varit tacksam för att jag haft mitt lilla lager. Men förra veckan tog det slut… Så när jag hittade två i en av vår stads ena matbutik blev jag glad! Två helger är räddade!

Nu hoppas jag ni får en fin påsk! Vi ska inte göra något speciellt, vem sjutton går ens det nu för tiden! Men en lugn helg, soffmys, Yatzy och sovmorgon flera dagar ser vi fram emot. T ska säkert spela golf någon dag och jag har en rejäl hög med böcker att läsa.
Njut av helgen, ät godis och berätta gärna vad ni tänker hitta på!
När vi hörs nästan gång är mars över och april här! Mot våren!

Annons

8 svar to “Länge sedan sist”

 1. Annika Says:

  INTE kul när varmvatten och annat bråkar. SÅ viktigt också att man har det.
  Nu fick ni nära nog kokhett vatten under ett tag. Förstår att ni var försiktiga då ni tvättade er.
  HUA.
  Ja, inget kul när sådant där trist ska betalas.

  GILLAR verkligen din hissgardin och tyget. SÅ fint!!

  Påskkatter — töntigt.

  Mintkrokant gillar jag också. BRA att du har ett litet lager. Men trist att Marabou ska sluta tillverka.

  En glad och skön påsk önskas!!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, man fick passa sig och samtidigt duscha extremt fort! Hoppas verkligen att det håller många år nu.

   Kul att du gillade hissgardinen, det gör jag med!

   Mitt lager av mintkrokant är bara 2 st… och tror inte det är så att Marabou slutat göra dem, butikerna säger att den är restnoterad så mer troligt produktionsproblem.

 2. Cecilia Says:

  Här blir det inget särskilt, lite påskmat bara och fix inför hemflytten som närmar sig med stormsteg! Kanske hittar på någon liten utflykt men känns inte så kul när de återigen har stängt ner non-essential shops och restaurangerna fortfarande är stängda.
  Ha en trevlig påsk!

 3. Stella i Italien Says:

  Här i Italien blir det en påsk i strikt karantän. Men vi har blivit lovade en hel del solsken i alla fall. Och jag har laddat med sparris och lammkotletter, rökt lax och spenat, för att inte tala om sill och färsk potatis. Och ägg så klart, som nu ska dekoreras. Hoppas ni får en glad och trivsam och vårlig påsk däruppe i norr! Stella

 4. Stella i Italien Says:

  P. S. Bra i alla fall att den där
  lägerarrangören höll kontinuerlig kontakt med kunderna. Det är inte alla som gör det, och då blir man mer och mer irriterad allteftersom tiden går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: