Nya inköp, dammråttor och solsken!

Vi är redan halvvägs genom april inser jag. Och det är visserligen vår men en kall sådan, till och med ovanligt kallt berättade de på TV igår. Jag kan bara hålla med!
Men innan denna veckan är slut ska jag klämma till med en lista, håll tillgodo!

Första dosen
Både T:s och mina föräldrar har för ett tag sedan fått sin första dos vaccin och det är snart dags för dos två för dem. Ingen konstigt med det, de är ju mellan 76 och 81.

Rött fartvidunder. Eller?
Sedan ett tag har vi hållit utkik efter någon slags golfbil till svärfar. Han älskar att spela golf men benen klarar inte av att gå så långt längre. Så när T lyckades lägga beslag på denna röda sak för en bråkdel av vad en ny kostar slog vi till! Den var aldrig körd med för damen som haft den gillade den inte. Vi fick den billigt för att batteriet skulle vara dåligt. Nu tänkte T att det måste vi kolla upp så han laddade den och körde omkring i våra kvarter, gata upp och gata ner, över kullar, på stigar och totalt kom han en mil och då var det kring en tredjedel kvar av batteriet. Så det var nog inte så dåligt! Nu har vi laddat den igen och ny tur ska köras någon dag framöver, sedan laddas och köras igen. Och sedan ska ett fäste för golfbagen monteras och vi måste klura ut hur vi får ner den till svärfar i Småland.
Om svärfar blev glad? Absolut, tror till och med att någon tår föll!

I soporna
Japp, T:s säkert 25 år gamla Birkenstock har mer än gett upp. Och då han har ett par nyare men gärna har dem både inne och ute samt gillar att ha dem när han står och jobbar så bestämde jag mig för att klicka hem ett par nya. Så numera ligger de gamla i soporna, de nyare är för utomhus och de allra nyaste har han inne.
Vi får väl se hur länge det funkar!

Nya!
Mer nytt! Fast ny handlar det om självscannings-handtagen hos Willys. För tydligen har det införskaffats nya.
Och mycket högre ljud när man blippar… Nåja, lär vänja mig! Det har också byggts om kring brödavdelningen och vem vet, kanske det är mer på gång!

Luddigt
Vi vände på vår matta vid soffan, försöker göra det regelbundet men nu var det ett bra tag sedan sist… Och passade också på att titta till dammråttorna under soffan, de verkade må bra och hade vuxit fint!

Sol!
Och som jag skrev innan; det är vår men inte så varmt. Men det ser ut som att det ska bli lite mer ordning på det den närmaste veckan! Och i morse, när vi packade bilen och åkte till Linköping, ja då sken solen och det har den gjort hela dagen!
Vi åkte ner hit för att T och mellansonen ska plocka ur motorn ur sonens båt, något läcker olja och det ska åtgärdas. Jag tillför väl inte så mycket kring detta men tänkte att jag kan lika väl vara i Linköping som hemma!
Så jag fixar mat och och hittar säkert något att pyssla med eller så läser jag.

Dags att bädda ordning sängen för natten, vi sover i sonens säng och han i soffan!
Sedan ska jag läsa lite. De andra två är och tränar golf.
Hoppas ni får en fin helg!

4 svar to “Nya inköp, dammråttor och solsken!”

 1. Annika Says:

  Grattis till att din son fått vaccinet. Förstår det, snart är alla jag känner här vaccinerade. SÅ skönt.
  Härligt också att dina föräldrar och svärisar fått.

  Men vad bra med den röda trafikfaran till din svärfar. ÅÅÅÅ vad härligt och vad fint att han blev så glad att han fällde en tår, awwww ….

  Det var slitna birkisar det, haha.

  Härligt att se dina dammråttor, för sådana bor hos mig också :-)

  Trevlig helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, skönt att i alla fall vissa i familjen fått sin första dos!

   Liiite slitna, ja!

   Till mitt förvar till dammråttorna så är soffan så låg att dammsugaren inte går in under!

   Trevlig helg Annika!

 2. Karin Says:

  Känner igen det där med tofflorna. Jag har också sådana och de är ju så sköna att jag har dem hela somrarna. Sedan har det inte hjälpt heller att de var hundens favorittuggleksak (korksulan var perfekt för små valptänder), så det har blivit att jag köpt nya varje år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: