Nya inköp, ommålning och ett test

Det händer väl inte så värst mycket i mitt liv men på något sätt så rusar tiden i alla fall och snart är även april över!
Men en lista blir det så lite har väl hänt!

Man kan ju inte annat än le
Förra veckan var jag på Systembolaget för att handla lite vin till T. Gör det ungefär en gång i veckan och borde kanske handla mer varje gång och slippa gå dit så ofta. Hur som helst! Står i kassan och ska betala, expediten är väl i min ålder och plötsligt så ber hon mig visa legitimation! Absolut, svarar jag och mest glad att någon som straxt fyller 52 får visa leg! Till hennes försvar så hade jag ansiktsmask på men hon fick mig att le hela dagen!

Ommålning
Så här dags på våren är vårt vedskjul tomt och under maj kommer han som fyller på. Så jag bestämde mig för att måla om det, det har ju tak av trä och det behöver underhållas. Medan jag städade bort gamla löv mm så inser jag att det nog är enklare att ta loss det från väggen och måla det liggande på uteplatsen.
Nåja, enkelt och enkelt går ju diskutera för det behövdes tre man och en pirra för att flytta det men nu ligger det där och jag ska försöka måla det i helgen.

Fynd
Nej, inget loppisfynd, sådana lyser med väldigt stor frånvaro i dessa tider. Men bakom vedskjulet hittade jag detta lilla ägg. Ingen aning vilken fågel det kan tillhöra och det såg inte ut att ligga i ett bo, bara bland en massa löv. Fin färg hur som helst.

Nästa vecka
Har de senaste veckorna haft väldigt mycket huvudvärk och sms:ade min vän A som också är min optiker och frågade när hon är i stan nästa gång. Vilket var två dagar senare så jag gjorde synundersökning och ja, det behövs nya brillor. A hade också gjort tomt i sin bokningskalender så hon kunder lägga mer tid än vanligt på att hjälpa mig välja och prata olika typer av glas!
Så nu är nya läsglasögon, nya vanliga och nya solbrillor på G. De ska komma mot slutet av nästa vecka och jag längtar för i och med att jag nu vet att jag ser sämre så ser jag plötsligt extremt dåligt…

Negativt
I söndags fick jag sms från äldste sonen, han hade kommit hem från gymmet och satt och åt när allt plötsligt smakade ingenting… Så Covid-test bokades och han och flickvännen höll sig hemma. I övrigt mådde han precis som vanligt.
I tisdags testades han och igår morse fick han svar, och det var negativt. PUH! Men han känner fortfarande ingen smak så frågan är ju om han haft Covid och testet visade negativt för att han var på bättringsväg? Antar att det skulle gå att ta ett antikropps-test om några veckor men det tror jag inte han lägger tid och pengar på.

Klockan tickar på och dags att fundera på lunch straxt. I övrigt så händer inte så mycket; jag läser, handlar mat, tvättar lite ibland och T jobbar.
Men så är det och det är ok det med!
Ha en fin dag och hoppas resten av veckan också blir bra!

Annons

8 svar to “Nya inköp, ommålning och ett test”

 1. Annika Says:

  KUL med legget på systemet. SÅNT är verkligen uppiggande och energigivande. HIHI!!!
  Skönt att du målat om även om det var slitigare än du trodde :-)

  Men så konstigt med din son som plötsligt förlorade smaken!!! DET är ju verkligen ett sant tecken på c-19.
  Konstigt. Som du säger, han KAN ju haft det. Märkligt.
  MÅ hans smak snart komma tillbaka.

  Skönt med nya brillor också. Du slipper huvudvärken och kan även se bättre. Slam dunk :-)

  • Brysselkakan Says:

   Ja, man får glädjas åt sånt när man snart fyller 52!
   Målat har jag inte gjort än, det tänkte jag göra till helgen.
   Kan ju vara så att han haft c-19 utan att märka det, vem vet!
   Längtar efter mina nya glasögon för har insett hur dåligt jag ser…

 2. Stella i Italien Says:

  Hej! Jag vill bara tacka för receptet på gratinerad lax som du tipsade om för ett tag sedan. Så himla gott! Jag hoppade över tabasco, annars följde jag receptet. En god vän till mig odlar saffran så jag hade just köpt av henne. Man måste mortla den själv, och den är fenomenalt smakrik. Serverade med pilaffris, perfekt. Det här kommer att bli en grundbult i min matlagning! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Men vad kul! Det är en av våra absoluta favoriter just nu; enkelt att lag och gott att äta! Har inte heller Tabasco i, ärligt så vet jag inte vad den skulle tillföra för det är så gott utan ju! Och så brukar jag ha i mer apelsinskal för jag vill den smaken ska kännas ihop med saffranen. Önskar att jag också hade en vän som odlar saffran, inser att den smakar mer än den som köps mald i butik här.
   Ska testa med pilaffris också!

 3. Eva Says:

  Jag tror att det är ett koltrastägg. Lite svårt att uppskatta storlek på det, men färgen stämmer. Vi hade ett koltrastbo vid stugan förra året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: