Långhelg!

Ja, det är långhelg här i Sverige! I alla fall för de som har möjlighet att vara lediga i morgon, klämfredag då.

Kamp mot klockan
Här hos oss pågår motorrenovering, alltså inte vår båtmotor utan sonens. Idag sätter T ihop allt och i morgon körs den ner till Linköping för att stoppas i båten. Det har varit ett jobb med klockan som stressmoment… Nästa fredag har sonen tid för iläggningen av båten, den tiden bokar man på hösten när båten tas upp och ni inser ju att mycket hinner hända under de månaderna… T jobbar så mycket just nu och har bara tid att greja med motorn på lediga dagar så denna helgen är avsatt för detta. Motorn har varit inlämnad för de moment som T inte har verktyg till och det jobbet gick fortare än planerat. Delar som behövs för monteringen har beställts och det var där första strulet började… De hade stängt hela april och öppnade 3 maj. Jag la ordern och dagen efter stänger de sin webbshop. Tills september! Men lagda ordar skulle levereras. Trodde det skulle komma i fredags men icke… i måndags fick jag besked att de skickar tisdag och ”det brukar ta en dag för leverans”. Inte fasen vågade vi lita på det så T ringer en kompis som bor rätt nära denna butik och frågar om han kan hämta sakerna och så får vi köra upp till Tierp och hämta där. Två timmar enkel resa… Men webbutiken meddelar att de kan lämna av allt hemma hos T:s kompis och denna kompis skulle i går köra till Skåne! Så vid 11-tiden igår mötte jag upp honom vid McDonalds i Södertälje och hämtade delarna! Tur att T har golf-kompisar lite här och då!
Så nu håller vi tummarna att allt det T ska göra idag flyter på sedan ska vi hämta upp en annan golf-kompis skåpbil, lasta en 350 kilo tung motor och rulla mot Linköping.

Smurfblått
Parallellt med detta med motorn så har sonen slipat av drevet och själva båten på den delen som är under vattenlinjen. Hans båt är målad med färg för sötvatten vilket funkar dåligt i Östersjön och ger galet mycket påväxt av tex havstulpaner. Så ytskiktet slipades bort och ny färg målades på.
Och han hade tänkt sig svart som innan men tog uppenbarligen fel burk i butiken och fick blå. Egentligen inget som spelar roll, det är ju under vattnet. Men jösses vad blå den var! Smurfblå! Och superbesvärlig färg som rann massor så det var inte bara båten som blev smurfblå! Och detta trots skyddsoverall och handskar. Men nu är det så gott som klart, det som återstår är under det som båten står på och det ska göras i helgen.

Tillbaka!
Ni minns kanske att vi i höstas tog bort det bo en igelkott hade i vår trädgård? T var lite orolig om det skulle innebära att igelkotten försvann. Men icke! I veckan dök han upp på gräsmattan när jag var ute och plötsligt prasslar det bakom mig och en till kommer gående! Inte lätt att ta bra bilder på dessa små saker som direkt springer iväg när man kommer nära.

Oväsen
Japp, det pågår fortfarande oväsen utanför vårt hus. De är inne på v 11 och fick reda på att asfalten kommer v 22 så ett tag kvar. Just dessa stora bitar av asfalt slängdes med hjälp av grävmaskin ner i ett släp 06.30 i måndags morse. Japp, de börjar tidigt. Och jo, vår sovrum har fönster mot gatan.
Längtar tills de är klara.

Ett nytt lager
Ni vet väl vid det här laget att Marabou mintkrokant är min last i livet! Och att de inte funnits i butik på minst två månader, kan vara längre till och med. Har fått veta att de i alla fall inte utgått utan mer att produktionen inte hinner med. Nåja, hade ett lager liggande men det tog slut i slutet av april.
Som tur var hade sonen i Växjö sett att det fanns en variant med 250 g per kaka hos Rusta och for dit. Han köpte de 19 som fanns och postade dem till mig. PUH!
Och de små fluffbollarna undrade ju vad detta var för något!

Nu är det dags att ta tag i den här dagen; det är en del som ska packas innan vi kan åka till Linköping och det blir min uppgift då T har fullt upp med motorn. Och så måste ju mat lagas, ja ni vet! Dagen lär susa förbi!
Hoppas ni alla har något kul planerat och får ledigt!
Önskar er en fin helg och njut av solen!

Annons

2 svar to “Långhelg!”

 1. Annika Says:

  Ja, vilket projekt med med motorn och kamp mot tiden. ALL lycka till nu när båten ska i sjön. JAG gillar det smurfblåa förresten!! SNYGGT!!
  Igelkottar, såååå söta. Vad fint att ni har dem så nära er.
  OCH din choklad, det är verkligen ett lass där som du fått tag i, trevligt och GOTT!!!
  Katterna så söta!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vi får hoppas att allt går bra och sonens båt kan sjösättas nästa fredag. Nu är i alla fall motorn redo för att sättas tillbaka i båten.
   Haha! Ja, vi har haft rätt kul med att den blev smurfblå!
   Lär ha min lördags-choklad säkrad i 19 (!!!) veckor framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: