Så var det fredag igen

Veckorna verkar rusa fram nu för tiden, inte för att det händer så mycket!
Så det får bli en lista, läs och kommentera gärna!

Hembakt
Japp, hembakt pizza. Gör degen dagen innan och kalljäser, blir mycket bra och mycket gott!
Och just denna åts utan att äta kanter och som vanligt klipper jag bitar, mina händer gillar inte att skära saker.

Tittut!
Bild från äldste sonen. Plötsligt var ena katten borta men dök upp!

Gör att jag ler
Denna dörrmattan har varit slut på Ikea hur länge som helst, övergått till att anges som utgående och så plötsligt fanns den i lager igen!
Och ja, den får mig att ler!

Nu ska de bara diskas
Hittade dessa rustika mattallrikar hos Jysk. Problemet var bara att de är så ojämna i kvalitén… Så det har tagit ett tag att få ihop dessa tio och jag vill fortfarande ha två till. Men det kommer! När vi var i Linköping förra helgen hann jag med en butik där plus en i Söderköping.
Nu ska de bara diskas innan vi börjar använda dem.

Seriösa saker
Utanför balkongen hos mellansonen pågår det seriösa saker. Boule! Japp, ett gäng som höll på hela kvällen! Det hojtades, mättes och tjoades!

Säsongen är i gång!
Ni som följer mig på Instagram vet att jag redan stått där vid broöppning flera gånger! Men just denna gången var det faktiskt inte broöppning. Nej, bara en buss framför bilen framför mig, för bussarna här i stan kan inte mötas på bron, det blir för trångt, så då väntar de på varandra.

Riktigt bra
Denna boken berörde mig mycket. Handlar om flera kvinnor under Andra världskriget och deras öden. Med fokus på kvinnolägret Ravensbrück och vad som pågick där. Och baserad på ett par verkliga personer. Läsvärd!
Följ gärna mitt bok-konto på Instagram, där heter jag @alladessaord

Veckans happening!
Och så avslutar jag listan med att vi i går fick vår första dos vaccin! Det var mycket köande, först ute och sedan på olika ställen inomhus. Väldigt välorganiserat och man fick inte ens ta på skoskydden själv!
De obligatoriska 15 minuterna att vänta efter och då funderade vi lite på de något hemmasnickrade sängarna som stod där!
De som jobbade där var en salig blandning av personal från stans alla vårdcentraler; sjuksköterskor, läkare och överläkare. Och så andra som skötte mer praktiska saker som att få oss att köa rätt, lämna över papper och sätta på oss skoskydden.
Idag mår jag bra, lite öm och mindre rörlig i armen men blir det bara det är jag glad! Även T mår bra och känner mindre i armen än jag gör. Nu ska vi vänta minst 6 veckor tills dos 2, den bokar vi själva, och det är tydligen ännu bättre om det går 8-9 veckor mellan.

Dags att fixa lunch! Hoppas ni har en fin fredag och att helgen bjuder på något kul!

Annons

4 svar to “Så var det fredag igen”

 1. Stella i Italien Says:

  Grattis till vaccineringen! Så skönt att ha påbörjat den, eller hur! Jag var bokad för min andra dos om en vecka, men datum har flyttats fram två veckor. Man vill ge så många som möjligt en första dos istället. Så snart jag fått denna andra dos ska jag boka flyg till Sverige. Det kanske bara blir en kort vistelse denna gång, men underbart att träffa familj och släkt efter två års uppehåll! (I min region får man tid för andra dosen samtidigt med att man bokar den första. Även ombokningen kom automatiskt med sms.) Ha det bra! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Ja, det känns bra. Här tror jag att de äldre (de i fas 1, 2 och 3) fått sin andra tid när de tog dos 1 men vi i fas 4 (den stora allmänna massan) får boka vår andra tid själva. Men det skiljer sig säkerligen mellan de olika regionerna för har en kompis i Göteborg och hon fick sin andra tid när hon fick dos 1.
   Hoppas du kommer iväg till Sverige i sommar!

 2. Annika Says:

  Grattis till vaccinet. DET är en helt underbar känsla. Jag var speciellt extatisk efter dos 1. DET var större än dos 2, konstigt nog.
  SÅÅÅ skönt att det börjar gå lite snabbt hos er nu.
  Vilken fin pizza du bakat. OCH smart att klippa den också. JAG gillar däremot kanterna, mums!!!
  DEN boken ska jag läsa, jag förstår ju att att den är superbra!!

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Ja, det känns lite högtidligt! Jag ser fram emot dos 2 så den där oron när jag är bland folk kanske kan lägga sig lite.
   Gillar också kanterna på pizza men ibland offrar jag dem för att orka äta upp resten! Och alltid med sax, just pizza är extremt jobbigt att dela för mina händer.
   Tror du kommer gilla boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: