Nu är det sommar!

Japp, nu kan vi slå fast att det är sommar! Det tog sin lilla tid och våren kämpade på men så plötsligt!

I mängder
Men innan sommaren kom hit förra helgen så hann det värsta regnandet på 20-år före… Jösses vad det regnade i et och ett halvt dygn. Åkrar förvandlades till sjöar, samma för golfbanor och många hus fick sina källare förvandlade till pooler…

Stå emot
Och vissa saker ska stå emot regn, som kapellet på vår båt. Solen sken och jag passade på att impregnera det en gång inför denna säsongen. Rätt roligt att rolla vätska på tyg, det syns vad man varit! Och sedan ska det torka varmt så det fick hänga i solen.

Inte så vanligt
Minns ni när man fick vanliga handskrivna brev? Händer inte så ofta numera så när ett dimper ner i lådan blir jag glad. Och just detta kom ända från USA, plus att jag gillade det runda frimärket!

Luktar gott
Vissa paket med saker man skickar efter luktar mer gott än andra! Som när det kommer te från Sibyllans! Och alltid med en handskriven hälsning på baksidan av fina kort. På just detta kortet gillade jag ordvitsen.

Viktiga besök
I förra veckan, på torsdagen, var jag på sjukhuset i Eskilstuna för mammografi. Inte så himla kul men mycket viktigt. Och jag har redan fått svaret och allt var som det skulle!

Katt i låda
Äldste sonens flickvän har fyllt år och jag postade en låda men några paket. T dekorerade lådan med tre katter och en enhörning. Och just tre katter hade fullt upp med att försöka få lådan för sig själva!

Äntligen!
Japp, äntligen har gatan fått ny asfalt! Och därmed är allt oväsen från maskiner över, det tog bara 13 veckor…

Och där guppade vi…
I lördags fixade och donade vi med båten; tvättade, bar dit alla saker som ska var i den och massor av annat. Det tog hela lördagen. Och på söndagen var det dags för iläggning. Båten drogs genom stan och till andra sidan från vår brygga sett. Finns en fin iläggningsplats där. Allt gick superbra tills vi kört typ 300 m… Då gick motorn plötsligt varmt och då kan man INTE köra mer. Så där satt vi i båten mitt i Mälaren och väntade på att ett styck stor järnklump skulle kallna.
En segelbåt kom förbi och undrade om vi behövde hjälp och de drog oss efter sin båt. Men en segelbåt har en liten motor och det gick sakta och sedan blev även deras motor för varm, den är ju inte gjord för att dra ca 2 ton, så de fick åka vidare och vi fick guppa runt igen. Men nu hade motorn svalnat så pass mycket så T vågade starta igen och köra de sista 100 meterna till vår brygga.
Sedan blev det felsökning och det var packningen till impellern som var för torr och inte tätade och då drog den inte upp vatten till kylningen som den skulle. Så T lagade och sedan kunde vi åka ut med fika och mysa på sjön en stund!

Det var veckans lista!
I morgon är det fredag och helgen ska bjuda på fint väder!
Njut av solen och ha en fin helg!

Annons

2 svar to “Nu är det sommar!”

 1. Annika Says:

  Ja, nu har ni fått sommar.SÅ härligt och äntligen.
  Förstår att du njuter stort.
  Nej, handskrivna brev är sällsynta, men åååå vad brev jag skrivit i mitt liv innan emailen kom.
  Kan sakna det. OCH det r ju roligt att få ett fint kort eller brev i den vanliga brevlådan.
  ja, jag såg om dramat på sjön på din insta. INTE kul, men bra att ni fick bogsering.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, äntligen sommar men lite ostadigt just nu. Vi fick en rejäl regnskur idag men sol innan och sol efter.
   Handskrivna brev är som små överraskningar! Inte vanliga men så kul att få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: