Bättre sent än aldrig…

När varje ny vecka börjar så är min tanke att senast onsdag, då ska listan vara på plats. Och så är det plötsligt fredag… Men nu så!

Nytt lite här och där
Förra veckan åkte T och jag ner till sonen i Linköping. Fast på vägen så tippade jag av T i Söderköping för det var dags att, äntligen, få tävla! Så inspel på fredagen och tävling lördag och söndag. Sedan åkte jag till Linköping och hem till sonens lägenhet. Straxt efter kom han hem från jobb på annan ort.
Vi ägnade helgen åt att byta trista trösklar till nya. Det var ett hopplock av tröskel och två lister. En limmad med svart lim men det gick att gnugga bort! PUH! Dock glömde jag att ta förebilder… och har fått leta bland gamla så inte kanske så tydlig hur det såg ut innan.

Mer nytt
Vi hann också med att byta handtag och bygga in en garderob till. Och fika kex och äta hembakt pizza! Jag hade med fryst hembakad deg så det var smidigt att fixa lunch när man håller på och jobbar. Men givetvis glömde jag ta bild på våra pizzor… men gott var det!
Och så gav hammaren upp.

Tillbaka!
Ni vet ju att jag jagat mintkrokantchoklad. Och sonen i Växjö fixade. Men nu kan jag meddela att den är tillbaka i butik igen.

Ett till!
Fick ju post i vanliga brevlådan för någon vecka sedan och i måndags dök det upp ett till. Tack L för du tog dig tid att skriva!

Finbesök!
Från i måndags tills i morse har vi haft vår äldste son på besök! Vi har inte setts sedan januari så kul att han kom hit. Han var på jobb i Eskilstuna så han sov hos oss. Och hade möten härifrån på tisdagen, blev lite rörigt med två personer som samtidigt var delaktiga i möten via Internet… Kan förstå att många familjer haft det rejält rörigt det senaste ett och halvt året med jobb hemifrån och skola på distans.

Ny!
Vi skadade vår propeller lite förra sommaren, inget vi egentligen märkte förrån båten togs upp i höstas. Då vi har en gammal originalpropeller liggande ville T testa den men nej… Den gick på för tok för höga varv med den. Så ny beställdes och i tisdags kväll bytte T och äldste sonen den. Och plötsligt gick den så underbart bra! Och mycket tystare!

Fin kväll!
Så med ny propeller och son på besök så fick det igår bli en tur på sjön och kvällsmat i båten!
Så klart!

Nu ska jag läsa lite, förbereda inför kvällsmaten; det är ju fredag så det blir sushi till T och räkmacka till mig. Och Yatzy till det! Vi hade tänkt åka ut med båten för detta men just nu är det mulet och nyss kom en regnskur så vi får se.
Ha en fin helg!

Annons

2 svar to “Bättre sent än aldrig…”

 1. Stella i Italien Says:

  Hej! Vilket mysigt inlägg. Du har förmågan att beskriva vardagslivet på ett sätt som lockar till läsning. – I min del av Italien väntar vi fortfarande på den riktiga sommaren. Våren har varit ovanligt kylig. Sedan en tid har vi underbara förmiddagar med sol och lagom värme, men vid lunchdags börjar det blåsa nordanvind, och sedan följer regn och åska under eftermiddagen. Vi är ju bortskämda med att försommar och sommar bjuder på långa perioder av vackert väder, så det känns stressigt att varje dag behöva ta undan kuddarna från trädgårdsmöblerna och dra in markiserna! Och det är svårt att få till nödvändiga underhållsjobb utomhus som kräver några dagar utan regn, målning och sådant. Men det viktigaste av allt är att nu är vi så många bland släkt och vänner som är vaccinerade så vi kan (försiktigt) börja umgås igen. Och det är så otroligt stimulerande! Varma hälsningar. Stella

  • Brysselkakan Says:

   Tack snälla Stella! Blev så glad över dina fina ord om hur jag skriver.
   Sommaren är lite hackig lite här med; idag har vi mulet, solsken, ösregn och blåst i en salig röra. Men jag hann klippa gräset medan solen sken på förmiddagen. Vi hade tänkt åka ut med båten men just nu är jag glad att vi stannade hemma för just nu öser det ner.
   Kul att ni kan börja ses mer nu när ni har fått vaccin, vi har några veckor kvar till dos 2. Och två söner har inte ens fått nr 1 än… Det kan ta sin tid för alla regioner har inte kommit lika långt.
   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: