Veckans lista!

Halva året har gått, sex månader till jul. Men det försöker jag att inte tänka på, det är ju sommar!

Midsommar på sjön
Midsommarafton bjöd inte på klarblå himmel och sol men på +25 och vindstilla. Så vår plan att vara på sjön hela dagen funkade fint! Vi packade kärran med alla kassar och gick ner till båten.
Och vi klarade oss från regn hela dagen! Solen kom fram en stund men då blev det nästan för varmt för absolut noll vind nästan hela dagen.
Vi läste, lyssnade på ljudbok, T kollade F1 och så lagade vi supergod mat.
Vi hade en toppendag på sjön!

Mindre is
I söndags tog jag äntligen tag i detta med all is i vår frys. Vi har två frysar; en i köket ihop med kylen och en en halvtrappa upp, också den både kyl och frys. Den sista är den vi hade med hem från Bryssel och på den tiden fanns fortfarande självavfrostande frysar och den har jag aldrig frostat av! Det blir ingen is alls och maten blir mindre isig också. Den i köket, som är från 2018, är inte självavfrostande för de är tydligen inte så miljövänliga om jag minns rätt så den isar igen. Bara att knöla in allt i den gamla frysen, koka vatten och ställa grytor i frysen för att tina isen. Det går ju rätt fort om man värmer på vattnet ofta.
Så nu är den isfri. Ett tag!

Japp, det är sommar
Och det innebär broöppning. Och ni vet ju att jag brukar fastna där… Och igår även broöppningen på ett annat ställe, vi bor ju på en ö!

Surrar
Våra två stora lindar, cirka 100 år gamla, blommar för fullt. Inte så mycket doft från dem men jag tor de doftar lite mer i år. Hur som helst, när de blommar kommer alla humlor, bin och andra som gillar nektar och hela trädet surrar!

Spara!
Vet inte hur ni äter pizza men här hos oss blir ofta kanterna kvar. Men vi sparar dem ibland och så har vi dem till soppa dagen efter. Värm dem lite, det blir supergott till soppan!

Blocket-fynd
Nu när T mår så bra har han också insett att han måste få till mer högintensiv träning. Och eftersom han gillar roddmaskin och lånade en bra sådan av en kollega ett tag började jag leta efter en på Blocket. Han ville ha en från Concept2 och de är inte direkt billiga… men bäst enligt alla tester och det finns reservdelar att köpa om något skulle hända. Hittad en men säljaren, med användarnamnet siggebabian (jag fattar inte varför folk väljer så oseriösa användarnamn…) var strulig och plötsligt var annonsen borta. Bara att ta nya tag och igår kväll körde vi till Uppsala för att hämta en som var en finare och bättre modell än den första.
Mycket nöjd man!

Nya saker
Nere i Växjö, hos äldste sonen, hans flickvän och de tre katterna är det lite stökigt. Ny säng är inköpt och kom i morse. Så igår skulle gamla sängen och stommen ut, nya stommen in och så sov de på soffan i natt.
Blir ju lätt rörigt när man inte bor så stort. Men Athena hittade direkt en ny plats att ligga och mysa på. Tror hon kommer sakna den när den gamla sängen körs till tippen snart!
De har också bytt från 140 cm bred säng till 160 cm bred, och jo, den fick precis plats!

Idag har vi det svalare, riktigt skönt faktiskt! Vi hoppas på fint väder till helgen med prognosen ändras hela tiden så antingen blir det mest regn eller mest sol! Vi får väl se!
Önskar er en fin onsdag!

2 svar to “Veckans lista!”

 1. Annika Says:

  SÅ härligt att ni kom iväg ut på sjön på midsommar.
  OCH att ni fick en sådan fin dag därute.
  Precis vad ni behövde, lugn och RO!!! En sådan midsommar skulle jag också kunna tänka mig, är ju inte jätteförtjust i midsommaren, som du vet.

  Skönt med avfrostad frys också!!
  YAY!

  Lindar är så vackra, färgen inte minst. En av de finaste träden.
  OCH ja, så bra också att de drar till sig bin, humlor etc.

  Så bra med roddmaskinen ni nu har. Säkert viktigt att träna och hålla igång.
  Bra att ni fick tag på en.

  Katterna såååå söta!! Gud alltså.

  OCH skönt med svalare väder för er också. Jag förstår verkligen det!!

  • Brysselkakan Says:

   En mycket rofylld midsommar!
   Gillar våra lindar men de skräpar ner i fyra steg… Blir mycket att sopa.
   Värmen hos oss kommer tillbaka men långt ifrån hur varmt sonen i USA har det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: