Och bra blev det!

Nämnde ju i förra veckans lista att sonen och hans flickvän skaffat ny säng. Sonen har haft samma säng i säkert 20 år så det var väl inte direkt onödigt att byta! Och sova två vuxna i en 140 cm bred säng och snedtak längs ena sidan, ja det blir trångt. Och så en och annan katt som vill mysa där också.

Så vi bestämde oss för att ge sonen en ny säng i födelsedagspresent. Givetvis blev de glada och kanske lite mindre glada att de behövde åka till Ikea och hitta vilken säng de skulle ha!
”- Finns ju många sängar här… vilken ska vi ha?” Typ så.

De ville gärna ha en kontinentalsäng men en på ben skulle inte funka för snedtaket och att stå direkt på golvet skulle göra att tygklädseln skulle bli proppfull med katthår…
Så vi kommer fram till att det fortfarande ska vara en kontinentalsäng men då utan ben och så en sängstomme utanför, samma modell som innan fast 160 cm bred: Ikeas Malm men den äldre modellen som är lägre.
Så efter lite letande på Blocket hittar jag en för 500 kr som sonen hämtar.

Så efter att våndats på Ikea, bestämt sig och konstaterat att den inte går in i bilen åker de hem och beställer sin säng med hemkörning. I tisdags kom den.
Sedan var det bara att montera! Och man kan väl säga att den precis fick plats!

Under tiden roade katterna sig, eller mest Athena, med att utforska den gamla sängen som stod i hallen. Och så skulle allt det gamla till soptippen och det blev lite bråttom då flickvännens mamma skulle komma på besök dagen efter! En vanlig person skulle väl hyra ett släp men då måste man ringa och boka eller ringa och låna av någon, detta passar inte sonen så bra! Så han sågar sönder och tar i sär allt så det går in i bilen! Två turer till tippen och allt är borta!
Och under allt skräp hittar han madrasskyddet! Tur att det inte slängdes!

Om de sover gott? Absolut!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: