Nummer 2, blodprov och maskar

Planen var som vanligt att få ihop en lista igår men, nej så blev det visst inte! Så här kommer den, lite smått och gott från veckan som gått i mitt liv!

Ont
I torsdags morse vaknade jag med en molande värk över, vad jag trodde, ena njuren. Har för ca 34 år sedan haft en urinvägsinfektion som gick upp i njurarna och för ca 15 år sedan njursten. Kände liksom igen det även om detta gjorde betydligt mindre ont, mer som ett tryck. Det gick över kanske fort och tänkte inte mer på det. Sedan blev det natten mot fredagen och hela den natten gjorde det mer och mer ont, kvittade hur jag låg. Och ganska fort efter jag gått upp förvann det. Ringde i alla fall vårdcentralen och fick tid hos min vanliga läkare.
Lite prover togs men egentligen inget som visade på något men hon ville att en odling skulle göras så jag skulle tillbaka på måndag morgon för det och lämna lite blod.
Under helgen försvann all värk över njuren och jag kände att det var nog rätt onödigt med alla prover.
Tillbaka på måndagen, lämnade urinprov och blodprov, just det sista syns det rejäla spår av!
I tisdags ringde läkaren och jag har tydligen en pågående urinvägsinfektion… Så antibiotika och i morgon ska jag till röntgen för en datortomografi av njurar och urinvägar.
Men jag mår bra, känner inte av detta alls och det har inte någon gång gjort ont att kissa ens. Trodde nog inte att man kunde ha urinvägsinfektion utan att känna det men tydligen går det.

Nummer 2
Japp! Jag har nu fått dos 2 av vaccinet mot covid-19! Förra gången tog det tid att köa så jag hade laddat för det med en flaska vatten för köandet sker utomhus och det var varmt och soligt ute. Men nej, ingen kö! Från att jag klev ur min bil tills jag satt och väntade det där 15 minuterna tog mindre än tio minuter!
Och biverkningar då? Nä, noll! Till och med mindre öm och stel i armen än förra gången, denna gick i princip helt obemärkt förbi.
Var lite orolig att detta med urinvägsinfektion skulle sätta stopp för min vaccination men jag har lärt mig att det spelar ingen roll och att jag nu äter antibiotika påverkar inte heller.
Skönt att ha det gjort! Även om det verkar vara så att delta-varianten står emot vaccinet lite så har jag i alla fall mer skydd än utan.
Och du som inte fått vaccin än eller valt att avstå: Gör din plikt för med fler vaccinerade kan vi fortare gå tillbaka till ett liv som är mer normalt och fler slipper dö.

Godkänt
I måndags var T på sjukhuset för att träffa sjukgymnast och göra arbets-EKG. Och han fick godkänt! Nu får han, och ska, träna hårdare. Han kommer också träffa sjukgymnasten igen och till hösten ingå i en grupp som tränar styrketräning ihop på sjukhuset!
Är så enormt tacksam att allt gått så bra, att han mår så bra och att hjärtat inte tagit skada av vad som hände. Visserligen medicin livet ut men det är, som T säger, enkelt med tanke på vad som kunde hänt.

Härlig dag
I lördags var vi ute med båten hela dagen!
Inte så vindstilla som midsommarafton men mer sol. Vi njöt av vår dag på sjön, hade med oss mat att värma på grillen till lunch och kall mat till kvällen. Och massor av vätska att dricka!
Och klockan hann bli 21.30 innan vi åkte hem igen!

Inte lätt
Det är nog fler än jag som står i mataffären och försöker avgöra vilken avokado som är bäst.
Sist gick det inte så bra…
Nu har jag fått flera tips från vänner på Instagram så framöver kommer jag försöka göra följande:
Knappen ska inte ha ramlat av men gå att peta bort lätt. Då är de perfekta.
Beroende på vad man ska ha den till så är frysta bra.
Trixet är att pilla bort knappen, är det ljust under är den perfekt.

BLÄ!
Varmt ute och soptömning varannan vecka… ja, det leder till stinkande soptunna. Och denna veckan likmaskar… Inga bilder på det för det vill jag verkligen inte utsätta er för… Men nyss var sopbilen här och tömde så straxt ska jag gå ner och skura tunnorna ordentligt.

Ensam
Japp, i morse for T iväg för att spela tävling hela helgen. Årliga SM, som uteblev förra året, går av stapeln så idag är det inspel och sedan tre dagar av tävlande. Och han har en fjärdeplats att försvara. Kan meddela att han är så taggad inför detta!

Dags att avsluta och istället skura soptunnor!
Ha en fin dag!

2 svar to “Nummer 2, blodprov och maskar”

 1. Stella i Italien Says:

  Så vansinnigt äckligt med maskarna. Jag har upplevt samma sak en gång, det var vidrigt att göra ren sophinken!
  Är i Sverige sedan några dagar och håller på att göra i ordning i huset. Förra året blev det ju ingen Sverigevistelse. Hoppas du fortsätter skriva, jag (och säkert alla dina följare) läser alla dina inlägg, fast det blivit dåligt med respons från min sida. Det viktigaste som hänt på senare tid är att jag fått de två doserna vaccin och nu är stolt innehavare av EU-intyget. Vågade inte boka flyg förrän jag hade det i handen. Ha det bra, önskar dig och familjen allt gott. Stella

  • Brysselkakan Says:

   Verkligen vansinnigt äckligt med maskar i soporna…
   Vad kul att du kom iväg till Sverige i år! Hur länge blir du kvar?
   Bra att du också fått dos 2, desto fler som tar sitt ansvar desto fortare kan livet bli mer och mer normalt igen. Även om jag tror vi får leva med detta virus flera år till… men att ta ny dos vaccin då och då känns ok.
   Ha det så fint och mysigt i Sverige nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: