En torsdag i oktober

Torsdag i slutet av oktober, en grå och fuktig dag men det regnar i alla fall inte. Ute faller löven och vår gräsmatta är gul av alla löv från lindarna. Vi samlar upp lite då och då men regnet i veckan ihop med blåst gjorde att de föll av med raketfart.

Ny vardag?
Efter 83 veckor med att jobba hemma är ju T sedan 1 oktober delvis tillbaka på jobbet. De ska fram till nyår jobba ungefär 50% på kontoret och 50% hemma. Inga scheman utan det reglerar de själva ihop med de som de jobbar ihop med. Så vår nya vardag är att T ibland är hemma och ibland på kontoret, just idag är han där men hela förra veckan var han hemma.
Man vänjer sig väl lagom tills det blir 100% på kontoret efter nyår!

Godare än godast
Vi har sedan ett tag något nytt till frukost: Fröknäcke!
Vi, eller oftast jag, bakar dem själva. Fria från gluten och makalöst goda! De går åt så jag får fixa nya varje vecka, två plåtar åt gången. Receptet hittar ni här.
Jag använder svarta sesamfrö för de smakar mer, byter till olivolja och strör lite flingsalt uppepå innan gräddning.
För att få ut allt lika tunt på plåten så lägger jag ett bakplåtspapper uppepå och stryker ut med händerna. Brukar också först grädda i 15 minuter och sedan med en kniv eller pizzaslice gör jag anvisningar för lagom stora bitar och sedan in i ugnen 45 minuter till.

Det funkade!
Mellansonen som fick åka till Mexico i 14 dagar för att får komma in i USA är nu på väg hem. Inga problem att komma in i landet, jobbet gick bra och senare idag landar han hemma i Linköping.
Och jag vet att han längtat hem länge och att hans säng kommer vara så enormt skön att somna i när det är dags för det!
Men snart åker han till något nytt ställe för att jobba.

Så är det!
Finns det en låda så sitter det en katt i den! Japp, så funkar i alla fall de katter äldste sonen och hans flickvän har! Denna gången är det Athena som sitter där.

Otippat
Om ni frågat mig för 15 år sedan vem som skulle baka och fixa av sönerna så hade jag nog sagt yngste sonen. Och det gör han! Men att äldste sonen också gör sånt, ja det var otippat!

Jahopp…
De flesta något större städer ha dem. De flesta av de städer har problem med dem.
Och nu har vår lilla stad också fått dem.
Japp, det är elsparkcyklar jag menar.
Tydligen har de kommit hit utan att företaget haft någon som helst kommunikation med kommunen.

Cyklar på!
Eftersom jag sedan 2017 inte kan gå PW på det sätt jag vill så cyklar jag ju varje morgon, inte på helger dock. Och utomhus är tusen miljoner gånger roligare än på motionscykeln så just nu är jag tacksam för varje dag det fortfarande går att cykla ute. I går dock i regn… men skam den som ger sig!

Fixar lite
Vår larm, som vi sällan använder. har krånglat mycket på sistone. Och efter ett kort strömavbrott förra veckan ville det inte sluta att pipa regelbundet pga av något vi inte vet varför. Så vi bestämde oss för att skrota det.
Så jag spacklar och fixar med de hål som blev kvar i hallen och blir att måla över i helgen.
Ska tilläggas att vi har ett annat larm på entrédörrarna i markplan och det är därför vi aldrig använt det på dörren här uppe.

Så där! Det var veckans lista det och medans jag skrev har jag eftersvettats från morgonens cyklande och nu är det dags att duscha.
Nästa gång vi hörs är det nog november…
Ha en fin torsdag!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: