Sötsaker, stjärnor och en och annan katt!

Förra veckan glömde jag helt bort bloggen… Ber om ursäkt!
Men så är det ibland.

Icke!
Sist skrev jag ju att jag skulle till tandläkaren och misstänkte att jag hade hål.
Men icke! Allt så fint ut!
Och är man i Järna, där jag fortfarande envisas med att ha min tandläkare, så måste man ta med chokladmoussebakelse hem! Makalöst goda!
Och jag insåg också att vi här i Strängnäs är bortskämda med bra priser på bakverk. Den där godingen på bilden gick på 52 kr! Och det gjorde alla bakelser. Här i stan har de nyss höjt priset till 30 kr. Stor skillnad.

Julklapps-panik?
Vet inte vad som hänt med mig i år men vid den här tiden på året brukar jag så gott som vara klar med julklapparna, i alla fall veta vad som ska fixas.
Och i år… NÄ… Några få visserligen men inte ens fått några bra idéer…
Skärpning!

På plats!
I början av förra veckan kom äntligen vår laddbox på plats! Tog tid för att det är någon veckas leveranstid på dem och så ska elektrikern ha tid, de har en kille som enbart jobbar med laddboxar och han har fullt upp tydligen.
Vi passade också på att se över och ändra lite med de uttag vi har för motorvärmare så det ska funka bättre.
Och så försöker vi få kläm på alla inställningar, det gäller bland annat att se till att kabeln är låst så den inte kan bli stulen.
Kan meddela att det är en djungel att välja box… Finns så många olika så vi gick till slut på elektrikerns val, vad han tyckte var bäst till de förutsättningar vårt hus har, som tex tjocka stenväggar som funkar dåligt med box som enbart har wifi så det blev en med GSM. Än så länge är vi nöjda!

På vift
Och så blev det en lite resa i helgen som var! T skulle vara i Växjö på fredag eftermiddag och kväll för att vara med på avtackningen av några som slutat under pandemin så då passade vi på att stanna över helgen och träffa äldsta sonen, flickvännen och katterna. Mysigt att ses!
Vi bor nästan alltid på Stadshotellet och på torget utanför höll några på att få upp granen och belysningen i den. Inget kul jobb i regnet.

Två av tre
Och så lite bilder på katterna! I alla fall två av tre. Athena och Sasori är alltid nyfikna och vill vara med, den tredje, Kyros, gömmer sig i sängen och kom bara ut därifrån en mycket kort stund på hela helgen.

På plats
Vi passade också på att stanna en kort stund hos sonen i Linköping på vägen ner. Han var visserligen på jobbet med vi stannade bara 15 minuter för att hänga upp en stjärna.
Jag hade frågat om han ville ha en och fått svaret att i så fall får jag hänga upp den och säkerligen ta ner den, annars skulle han nog glömma!
Så det gjorde jag!
Det fick bli en jag redan hade, inköpt på Ikea under åren i Bryssel.

Ny!
Och på tal om stjärnor så har vi i år köpt en ny till trapphuset! Den vi har haft där börjar bli sliten och när jag hittade en som var 150 cm så slog jag till för de där stora är inte så lätt att hitta alltid. Var lite sugen på denna stora snöblomma som är 100 cm men kom fram till att det är en stjärna vi vill ha i det stora fönstret i trapphuset mot gata. Plus att snöblomman var rejält mycket dyrare i den storleken.
I helgen som kommer ska den hängas upp och då de andra också.
Hur brukar du göra? Väntar du till advent eller har du redan fått upp dina stjärnor och adventsljusstakar?
Det känns nämligen lite som folk börjar tidigare och tidigare.

Passade på
Denna veckan är det ju Black friday på fredag. Något som i Sverige utvecklats till Black week och många butiker började redan på torsdagen förra vecka…
Jag brukar passa på att köpa en del julklappar denna veckan men i år har jag ju inte ens fått ihop en lista än!
Hur som helst så passade jag på att köpa färg till vårt vardagsrum och taket där. Vi bestämde oss redan när tavelväggen kom upp att måla om men sedan har det liksom inte blivit av, är ett rätt stort projekt att måla om det stora rum som är vårt vardagsrum, kök och matplats! Vi får se när det blir men när det var 30% rabatt även på färgen från Lycke så slog jag till; 1000 kr för färg till 65 kvm rum och tak! Billigt! Lycke är en budgetfärg som Happy Homes har men också en mycket bra färg! Vi målade hela mellansonens lägenhet med Lycke och bra färg som är lätt att jobba med. Och att sedan butiken i Strängnäs har lägre pris på den redan innan rabatt gör ju inte saken sämre!

Idag är T på kontoret, han jobbar ju både hemma och där just nu, plus att det ikväll var middag men några andra chefer. Så med andra ord är jag ensam hela dagen. Har en lång lista med saker denna veckan och flera bra böcker att läsa så går ingen nöd på mig! Men visst, det är trevligt när han är hemma på kvällen också.

Annons

2 svar to “Sötsaker, stjärnor och en och annan katt!”

 1. Annika Says:

  Trevligt med lista igen!
  Skönt att allt var bra med tänderna. Alltid en lättnad.
  Den där moussen ser verkligen GOD ut!!
  Bra med laddboxen också, antar att vi får se mer och mer av sådana. Och motorvärmare, inte helt fel!
  Julklappar, har köpt EN!!
  men jag köper bara till P och K också. Så det ska nog gå bra. TUR att det är så smidigt att handla online!
  SÅÅÅÅ söta katter, helt bedårande!

  Julen ja, och fixet inför den, det sker tidigare här med. Vet inte om det började iom pandemin, men folk pyntar långt innan Thanksgiving numera. JAG med!!
  Vet ju att det blir allt tidigare hemma också. Tja, varför inte ? Go for it. Tiden för julen är ju ändå så kort för allt pynt så många av oss har. Upp me’t”!! :-)

  Så fin julstjärna!! Den kommer att bli jättefin på sin plats.

  • Brysselkakan Says:

   Verkligen skönt att det inte var hål; både att slippa borra och sedan betala för det!

   Elbilar och laddhybrider säljer som smör i solsken, det lär bara öka. Nu är det ju bara vår ena bil som är en laddhybrid men nästa gång vi byter min blir det nog till el.

   Är inte så många jag köper julklappar till heller men i år går det trögt…

   I helgen åker stjärnorna upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: