Bättre sent än aldrig

Jo, jag vet! Det är länge sedan jag skrev men en rejäl förkylning, som fortfarande håller i sig, kom mellan. Men ingen av oss hade i alla fall Covid. Skönt det! Annars känns det ju mest som det bara är en tidsfråga innan man åker dit, så extremt många som smittas nu.

Dos 3
Så eftersom jag inte hade Covid och inte feber så fick jag min tredje dos! Och T fick sin i söndags plus säsongsinfluensan för honom då han ingår i riskgrupp tydligen pga av sommarens infarkt.
Lokalen är en fd restaurang och baren används till att fylla på sprutorna! Det tyckte jag var lite kul!
Jag fick Pfizer igen och T fick Moderna. Inga biverkningar för mig men T han var rejält mosig i går men det är över idag.

Gillar någon dem ens?
Alltså, finns det någon som gillar Banan i Twist-påsen? Vi fick SJU i den påse vi köpte och alla åkte i soporna direkt.

Gott!
Vi bakar pizza ungefär en gång i veckan. Jag gör deg för sex pizzor och så fryser jag dem. Smidigt att ta fram degen kvällen innan och kalljäsa den.
Förra helgen blev det en vit pizza med grönkål, västerbottenost, parma och lite parmasan överst.

Också gott!
Vi har ju ett nytt favoritställe när det gäller thai-mat! Så otroligt gott! Och vi har testat massor ur deras meny men nu helt snöat in på denna!
Godare än gott!

Rosa
För några dagar sedan var himlen över stan helt rosa! Och på tal om himmel! Jag har för första gången i mitt liv sett norrsken! Lite exalterad över detta! Läste i fredags kväll att det skulle gå att se. Vi har två fönster i vår klädkammare som är åt norr så gick dit, lyfte på gardinen och såg norrsken! Fem minuter senare var det borta.

Omgjort
På vår vind har de senaste nio åren stått ett snookerbord men nu är det nedmonterat. För T bestämde sig för att bygga egen golfsimulator. Inte klart än riktigt, ett nät ska upp istället för täckena som hänger där nu men vi har inte orkat då den där förkylningen kom i vägen.

Hur länge?
Och så detta med omikron… det är väl som sagt bara en tidsfråga innan man åker dit. Hårt tryck på vården nu och så himla många som är sjuka. Förskolor som får stänga för det finns ingen frisk personal och tror det är så lite här och där med andra yrkesgrupper också. På 1177 är det till och med kör för att logga in.
Hoppas verkligen toppen är nådd snart och det kan börja gå åt rätt håll.

Men vi får kämpa på! Det blir sakta ljusare ute och det piggar ju upp!
Så håll avstånd, tvätta händer, sprita lite, ha mask när du är bland folk och så ska vi nog klara detta också!

Annons

6 svar to “Bättre sent än aldrig”

 1. Annika Says:

  Verkligen, omicron överallt. Precis överallt. Känns som ren svintur om man klarar sig. MEN samtidigt är vanliga förkylningar och flunsan i omlopp. PUST och STÖN!!!
  Vilka fina pizzor du gör. Impad. Lyckost dig med norrskenet, jag har heller aldrig sett det, vill så gärna!!
  Men vad bra att ni har fått tredje dosen nu. SKÖNT!!!
  Coolt att T snart kan golfa på vinden!
  Banansmak är såååå inte min favorit. Tänker på medicin. Slänger också allt banangodis. Banansmak är övh inte gott, såvida det inte är en äkta banan man stoppar i sig.

  • Brysselkakan Says:

   Japp, precis överallt. Mer läskigt än någonsin men färre med mask… obegripligt.
   Lovade ju inlägg om pizza redan i våras, får nog se till att få ihop det!
   Hoppas du också får se norrsken någon gång!
   Tredje dosen känns perfekt just nu, nu är det bara två söner kvar sedan har alla tre styck.
   Och vet du!? T golfar redan på vinden, det funkar med den tillfälliga lösningen.
   Banansmak… vem tyckte det var en bra idé på något annat än en riktig banan???

 2. karin Sjögren Says:

  Här är vi friska och hoppas att så förbli. Igår ringde en läkare från Höglandssjukhuset och hade en återbudstid för hälsokontroll, vilket jag ville ha en tid till för i september. fick besked om att det kunde ta några veckor, när jag inte hade hört något i början av januari ringde jag igen och undrade när det kunde finnas en tid, det hjälpte tydligen för idag ska jag dit.
  Ha det gott

 3. Eva Says:

  Här har vi lyckats med att få omikron.

  Både jag och Pär hann få dos 3 i början på januari, men det var nog för kort inpå att vi blev smittade. Tycker att vi har varit försiktiga, men läste att omikron är ungefär lika smittsamt som mässlingen och då blir det svårt att inte bli smittad.

  Vi har inte varit speciellt sjuka. Jag har varit hes, hostat lite och lite huvudvärk. Pär hade låg feber 37,5-38 i en vecka och hostade en del, men inte värre än en vanlig förkylning. Johan fick det också och har befunnit sig mittemellan mig och Pär i symtom. Pontus är och har varit helt symtomfri, men måste sitta i karantän till pcr-testet är klart.

  Just nu känns det bra att ha klarat av det och att det inte var värre. Imorgon är min karantän över och jag kan vara tillbaka på jobbet igen. Det ska bli skönt!

  • Brysselkakan Says:

   Attans…
   Antar att det är svårare att skydda sig när man är lärare och har barn hemma, vi är ju bara T och jag och kan hålla oss för oss själva rätt enkelt.
   Och kanske ändå tur att ni fått dos 3 annars kanske det blivit värre ju. Men bra att det blev så milt. Din liknelse med mässlingen är bra och jag har faktiskt hört de som utsätter sig för smitta medvetet för att tex inte vara sjuka på sportlovet. Det kan man ju tycka vad man vill om men jag fick direkt minnen av hur det var när jag var barn och man skickades in att leka med grannens barn som hade mässlingen för att vi också skulle få det.
   Hoppas du och familjen är pigga snart igen och att allt återgå till vanlig vardag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: