Semla, regn och många tusenlappar

Redan torsdag och en vecka till går mot sitt slut. Just nu är jag mest glad. peppar peppar, att vi än så länge verkat klara oss från Omikron men det är väl bara en tidsfråga. Men antar att det är lättare att hålla sin undan när man inte har skolbarn.

Årets första!
Japp, semla! T var i Eskilstuna och hade med sig två hem.
Och så god var den!
Har du ätit någon än i år?

Borta
För en vecka sedan vaknade vi till vit värld igen och det höll sig ända tills i tisdags om jag minns rätt. Idag spöregnar det…
Men kylan kommer tillbaka så det lär dyka upp snö igen innan våren är här, vi har ju hela februari kvar.

PUH!
Vår mellanson måste haft riktig tur för två veckor sedan. Han jobbade hela veckan med sin kollega S, de åkte bil ihop varje morgon från Linköping till Oxelösund plus en vända till Stockholm. Och så jobb där de var precis bredvid varandra. På torsdagen fick S ont i halsen och feber… Så mellansonen pratade med sin chef, regler lästes på och de kom fram till att han skulle göra snabbtest varje morgon och kväll men jobba eftersom han mådde bra. Det var ingen annan än han där han jobbade och han behövde inte träffa någon alls. Och han fick aldrig Covid men S och hans flickvän hade det enligt PCR-test.
Och sonen fick dos 3 förra veckan.

Lär vara skillnad
När T var i Eskilstuna idag var det för att hämta en ny jobb-mobil. Hans arbetsgivare är inte direkt kända för att ha det nyaste och man måste ha sin mobil i minst fem år och de modeller de har är aldrig det senaste. Så nu blir det byte från iPhone 5 (!!!) till iPhone 11.
Så han lär märka skillnaden! Plus att den gamla är så fullproppad att han inte kan ta bilder eller ladda ner en app utan att ta bort något annat.

Attans
Och på tal om Covid, nu ringde mellansonen och båda hans chefer har Covid nu… de kom hem från mässa i Dubai tidigare i veckan och blev säkert smittade där. Som tur är har sonen inte träffat dem.
Alltså, klarar vi oss genom detta utan att smittas är det nu rena rama turen.
Har du smittats? Sitter du i karantän för någon nära dig är smittad?

Ljuset!
Men trots mest regn och gråväder så blir det ljusare! Det öka sakta men ändå väldigt märkbart! Idag ställde jag om alla de timers som sköter de flesta av våra lampor för de tände helt klart för tidigt.
Och med ljuset kommer lite mer energi!

Kostsamt
Varje månad, kring den 14:e, gör jag faktura till våra hyresgäster för deras värme- och vattenförbrukning. I vår källare sitter uppkopplade mätare för deras förbrukning som skickar avläsning via mail. Men det har sedan september känts som det inte riktigt visat rätt för fjärrvärmen och när jag sammanställde december inser vi att något är fel… Och efter lite felsökning inser vi att den mätaren visserligen skickar avläsning men det stämmer inte. Läser på om mätaren och tydligen så är det någon EU-regel att denna typ av mätare inte får fungera mer än fem år plus eventuellt ett år till. Och japp, det stämmer för den blev sex år i september… Hade ju varit bra om vi känt till detta men ingen som upplyste oss om det när den installerades. Så sedan september har våra hyresgäster betalt på tok för lite för sin värme, inte så mycket när det handlar om september och oktober men sedan blev det kallare så ja, det är många tusenlappar vi inte får in. Plus kostnaden för att fixa detta. Men bara att betala och inte sura över det. Och hoppas det blir löst fort!

Det var veckans lista! Nu ska jag läsa lite innan det är dags att fixa middag, T har möte till 18.30 så blir sen middag idag.
Ha en fin torsdag och hoppas du har något kul att se fram emot i helgen!

Annons

6 svar to “Semla, regn och många tusenlappar”

 1. Cecilia Says:

  Jodå här var det covidpositivt förra veckan! Jag tog tredje sprutan på söndagen och när jag fick feber på måndagen så trodde jag det var biverkningar men sen testade maken positivt på ett snabbtest på jobbet och då kollade jag mig igen och mitt var också positivt! Som tur var blev vi inte så farligt sjuka , 39 graders feber ett par dagar och sen lite snuviga och hostiga.

  Semlor har jag redan ätit 3-4 st , i helgen tog jag fel när jag köpte på Coop och fick med mig vaniljsemlor! Vad är det för påhitt med vaniljkräm istället för mandelmassa, det är ju den som är godast!

  • Brysselkakan Says:

   Har hört flera som åkt dit direkt efter dos 3, troligtvis bara slumpen. Tur att det gick över fort för er.

   Vaniljsemla är inte gott… men äldste sonens flickvän älskar dem… hörde om pistagesemla och en sån skulle jag kunna tänka mig att testa! Antar att det är mandelmassan som görs på pistage.
   Ha en fin helg!

 2. karin Sjögren Says:

  Ja visst märks det att ljuset är på väg tillbaka, skönt. en underbar morgon här.
  Vår elektriker skulle kommit hit och äntligen koppla in strömmen i wc:t, men ringde och meddelade att hans fru hade fått covid, glad att han tänker på oss och stannar hemma.
  Blir en lugn dag, pysslar lite med min konst och ska ta en promenad när det blir lite varmare.
  Rapsy har opererat bort en knöl i pannan för analys, hon har tratt för att inte riva upp stygnen, ligger och gnyr i protest.
  Ha en fin helg!

 3. Annika Says:

  Lit kul med åra semlor igår, hur de hamnade efter varandra på min feed. MUMS!!
  Älskar semlor. MEN godast är nog ändå de man köper, jag tror faktiskt det.

  Omicron, klarar man sig från den är det inget annat än ett under. SÅÅÅÅ många sjuka. Oj oj vad folk ligger nedbäddade i den. Nu min bror och svägerska i Umeå, en vän i Reston och flera arbetskamrater till Peter. Ingen av dem jättesjuk, men som en kraftig bondförkylning.
  Tur det iaf!!

  Ja, ljustets återkomst märks tydligt på em, inte på morgonen så mkt tycker jag.

  Ja, T kommer märka sååååå stor skillnad nu när han byter iPhone.

  Det snör här nu också. En släng av den stora snöstorm som drar in över New England och kusten här utanför Tror inte just vi får så mkt, men vid kusten och norr om oss tror jag det blir stora mängder.

  Ha en fin helg!!!

  • Brysselkakan Says:

   Riktigt kul att de dök upp efter varandra! Jag gillar både köpta och hembakta semlor, det är rätt olika smak!

   Vi får väl se om vi klarar oss! Mellansonen är här i helgen, kanske lite riskfyllt att ses men vi ville.

   Ljuset på eftermiddagen gör massor!

   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: