Kommer vi iväg?

Det har väl knappast undgått någon svensk att piloterna på SAS strejkar.
Det innebär att vi inte har en aning om vi kommer iväg till USA om en vecka… och ja, det är väldigt stressande men samtidigt något vi knappt ens kan påverka. Om några dagar kan vi kontakta SAS (vilket innebär massor av timmar i telefonkö, upp mot sju-åtta har jag läst om) och se vad de kan göra med vår bokning, vi skulle ju kunna flyga till andra städer än planerat (vilket skulle innebära att hyrbilen måste ändras och kollade lite på sånt igår och det kommer banne mig varken bli enkelt eller till rimligt pris) eller så väntar vi tills flyget ställs in och se vad SAS erbjuder i form av ombokning.
Eller om strejken upphör.

Hur som helst så försöker vi inte tänka så mycket på det, då blir det till slut magknip av det hela, utan fylla våra dagar med saker och planera som att vi kommer iväg!

Under tiden så är mellansonen i USA på jobb, han har hunnit med Miami och är nu i Washington DC. Om allt går enligt plan för oss alla landar han på Arlanda två timmar efter vi lyft.

Och äldste sonen, som kom hem från Portugal för en vecka sedan, ligger sedan i söndags sjuk i Covid… Och sedan i tisdags även hans sambo. De kämpar på med nya symptom varje dag. Men nu verkar febern gett sig och istället är det yrsel. Förhoppningsvis är de båda pigga snart igen.

Och den lilla katt-tjejen som de fick återuppliva för några veckor sedan fick ett anfall till för ett par dagar sedan… Denna gången gick det över med den muskelavslappnande medicin de fick med hem sist men det verkar som hon har epilepsi och får troligtvis nu medicin för det.

Mest jämmer och elände i detta inlägg! Nåja, livet fylls ju av sånt också ibland men på det stora hela är ju allt ändå rätt bra!
Önskar er en fin helg!

Annons

6 svar to “Kommer vi iväg?”

 1. Annika Says:

  Jadu, vi har ju pratats vid via Insta mkt dessa dagar. DET är avskyvärt det som pågår. Mina nerver mår inte bra av detta. JUST denna enorma OVISSHET att inte veta. BARA att sitta ner och vänta på 1, mail från SAS att flyget ÄR inställt. 2, vänta på nästa mail då man blivit ombokad på ny rutt utan att ha minsta kontroll över det. 3, acceptera rutten och ta den. ELLER sätta sig i telefonkö som varar i timmar. USCH så vedervärdigt det är allting.
  För mig kommer det att ske tidigast söndag, tror jag. Kommer inte att få veta ngt förrän i absolut sista sekunden. Läser också om telefonköer som varat i 7 timmar. HELT sjukt. Så jag tänker redan nu att det blir min söndag, telefonkö … SAS lär ha en chatt också, men den lär väl vara helt omöjlig likaså.
  De måste boka om er också, men i ert fall är det ju mkt mer komplicerat eftersom ni har hyrbil, hotell etc.
  Jag har visserligen Finnairbiljetter också, men de ska nog gå att ändra på.

  OCH så covid … som din stackars son och sambo har.
  Jadu, DET lär man väl också åka på nu när man ska upp och flyga …
  kommer att använda mask ombord.

  BARA att vänta och se nu …
  DAMN I hate this soooooo much!!!

  • Brysselkakan Says:

   Japp, bara att vänta och hoppas på att det blir en ok lösning. Jag var i kontakt med deras chatt dagen J flög hit och det var först virtuell kö i ca 1,5 h, sedan kom ett mail som man hade 10 MINUTER på sig att klicka på länken i och sedan drygt en timmes kö till. Antar att det är ännu värre nu…

   Jag försöker tänka positivt och tankar att det löser sig, enda sättet att hantera detta för mig.

 2. Stella i Italien Says:

  Hej! Jag ser att Saspiloternas strejk fortfarande pågår. Så jobbig situation för er som ska flyga så långt, för att inte tala om alla praktiska problem som uppstår. Hoppas att SAS ordnar så att ni kommer iväg I alla fall. Håller tummarna! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Satt i telefonkö hos SAS igår men efter tio timmar gav jag upp. Det är otroligt stressande att inte veta hur det och precis som du skriver; praktiska problem som hyrbil och hotell. Vi vet ju inte ens om vi landar där vi tänkt oss.
   Försöker fokusera på annat men det är svårt.

 3. M W Says:

  Åh så trist. Har själv alltid älskat att resa , ofta med flyg, men undviker så mycket jag bara kan just nu. Inte helt lätt när man som ni har barn boendes och själv delvis bor utomlands .
  Håller tummarna att allt ordnar dig och ni kommer iväg.
  Fortsatt trevlig sommar
  M

  • Brysselkakan Says:

   Jobbigast är ovissheten, att inte få veta förrän troligtvis i morgon om flyget blir inställt och om vi får en annan bokning…
   Men J måste hem och vi borde åka med för det är näst intill omöjligt att flytta för honom ensam, han har inte körkort.
   Har också alltid gillat att resa men nu känns det bara jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: