Lite tankar en torsdag i november!

Idag är det 10 november och vi borde ha höst. Och det har vi ju men en ovanligt varm sådan! Hos min syster i Skåne är det fortfarande meteorologisk sommar! Helknäppt.
Och min rhododendron blommar. Kanske de gör det sent men jag har inte sett det i november tidigare. Och förra året fick vi lite snö den 9 november.
Vid den här tiden på året brukar vi tända en brasa varje kväll men icke, denna hösten har vi bara eldat två gånger än så länge. Behöver nog inte vara orolig att veden inte räcker.

Och på tal om ved! Japp, det är påfyllt. Tog sin tid i år, han brukar dyka upp i maj men det har strulat massor med hans lilla lastbil så det blev i oktober. Som sagt; vi har knappt eldat än i höst och på det så har vi kvar sedan förra säsongen så det har inte varit bråttom. Men nu är det redo för myskvällar och brasa, ska bara bli lite kallar då som sagt.

Och eftersom vi ändå pratar om höst så är det ju det här med alla våra löv. Med två enorma lindar och massor av träd runt vår trädgård, som då inte är våra, så blir det mängder att ta hand om. I år bestämde jag mig för att ta upp dem varannan dag. Då blir det inte så tjockt lager och hanterbart. Sagt och gjort! Och jag har ju vår smarta uppsamlare till hjälp. Det kändes rätt tröstlöst ett tag, när jag tog upp alla och varje morgon såg det ut som på bilden igen. Nu har alla fallit av men vi har kvar allt som ligger inne i häcken runt vår tomt, tror jag ska försöka ta tag i det denna veckan.

I måndags lyckades fd Bästa hyresgästen C och jag få till att ses! Hon bor ju i Stockholm numera men åker fortfarande hit när det är dags att fixa håret! Och då brukar vi ta en lång lunch ihop. Förra gången gick det inte men nu så! Det fick bli mysiga Grassagården och vi kunde inte motstå nybakta, och stora, kardemummabullar efter maten! Och så pratade vi massor!

Denna vecka har även jag också hunnit med att klippa mig. Och som min frissa sa: – Jösses vad långt hår du har nu!
Japp, och det ändrade vi på då jag bad henne kapa en decimeter. Känns bra! Och det lär växa ut om jag skulle ångra mig.

Jag samlar ju på de små muggarna från Starbucks, en för varje delstat i USA som vi besökt. Då jag kom på detta efter att vi rest runt under flera resor så saknas det en del delstater. Och tyvärr fick jag inte tag i några alls i somras… Men mellansonen fixade i alla fall en som saknas från resan 2018!

Ni ser väl Svt:s serie Tunna blå linjen? Säsong 2 har nyss sänts, sista delen i söndags. Tror banne mig att det är den absolut bästa polisserie jag sett. Såg att de gjort en dokumentär om arbetet att göra serien och den ska jag se tänkte jag. Gillar hur den är filmad, man känner sig mer där liksom, och så tar den upp allt; kärlek, svek, otacksamhet, hopplöshet och mycket om vad folk skriver i sociala medier. Högt och lågt. Och så himla bra!

Och så finns en ny säsong av Husdrömmar Sicilien också på Svt. Mari och Bill fortsätter att fixa sin dröm i det rosa huset. Gillar denna serie också men skulle aldrig orka med det röriga liv de där två lever!

Medans jag skriver detta inlägg mörknar det sakta utomhus, tycker det går från ljust vid 15 till kolsvart 30 minuter senare på nolltid… Hatar mörkret och är ständigt trött så här års.
Idag har jag också pussat hejdå till T. Han är på Arlanda nu och väntar på sitt flyg till Frankfurt. Hemma igen sent söndag men det kommer inte gå någon nöd på honom! Hans arbetsgivare sponsrar Rallycross och då det är en stor tävling där i helgen med svenska förare också ville de har någon på plats och det fick bli T. Perfekt för någon som älskar motorsport!

Ha nu en fin kväll och helg allihop!

Annons

8 svar to “Lite tankar en torsdag i november!”

 1. Annika Says:

  Så märkligt vädret är. SÅ milt här med, idag över 20 grader igen. Jag gillar det inte. Hos er är det ju nästan läskigt med den varma höst nu har. Högst onormalt. Såg också blommande träd idag, små blommor på en tidig prunus. INTE bra.

  Gillar verkligen ert vedförråd. HUR SNYGGT är inte det. Jag hoppas att du ska kunna elda härliga brasor i vinter. Rått lär det väl bli även om det inte är så kallt så veden kommer alla gånger till pass.

  Smart att ta hand om löven varannan dag då det är så mycket.

  Trevligt med nyklippt hår.

  Du blir ensam i helgen. Hoppas den blir riktigt skön för dig!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, mycket märklig höst. Idag vaknade jag vid 06.30 och det var +14 ute och är det fortfarande. Men mulet.

   Du har så rätt! Rått blir det även om det inte är svinkallt men känns långt bort just nu med den värme vi har men det kommer, var så säker!

   Solo hela helgen, både skönt och trist.

 2. K Says:

  Jag som flyttade tillbaka till Sverige för att jag delvis saknade det kalla svenska vädret. Nu börjar det ordna upp sig lite i alla fall när det inte längre är dubbelsiffriga grader, och mörkret gör ju sitt också.

  Tunna Blå Linjen har jag inte sett ett enda avsnitt utav, så det var ett bra tips för de här kalla mörka kvällarna.

  Angående löven så har jag fått berättat för mig att det är bättre för gräsmattan att låta dem ligga kvar. Man bara klipper ner dem med gräsklipparen och sedan förmultnar de och tillför näring till gräsmattan lagom till våren. Betydligt enklare att gå en sväng med gräsklipparen än att räfsa upp dem tänker jag dessutom.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, du har valt fel höst! Hoppas ni kommit på plats ordentligt.
   Tunna blå linjen lär du älska, nästan lite avis på dig som kan sträck-se två säsonger!
   Jo, visst kan man göra så med löven men våra två träd har så mycket löv att det blir ca 15 cm tjockt över hela tomten så det funkar inte, de måste tas bort annars möglar både de och gräsmattan där under.

   • K Says:

    Nu är jag helt fast i Tunna Blå Linjen, har redan sett 5 avsnitt av första säsongen. Gillar hur den är filmad och tidvis glömmer man att man tittar på skådespelare och inte riktiga poliser. Superbra ju!

   • Brysselkakan Says:

    Men vad kul att du gillar serien! Och håller med dig att den är filmad på ett sätt som gör att man känner att detta är på riktigt. När du sett klart de två säsongerna så måste du se programmet om hur serien skapades, men inte innan för det finns en hel del spoilers i det programmet.

 3. karin Sjögren Says:

  Längesedan jag var inne på sidan.
  Ja det är en märklig höst. Dock kryper temperaturen neråt, var inne i Eksjö på möte igår kväll, +1 grad och dugg när jag körde hem, körde ca 80 km, en bilist kommer upp bakom och ligger nära, nära, blinkar allt emellanåt med helljuset, tyckte att jag körde för sakta. Kom ju till omkörningsfil så småningom, så han kunde köra om, skönt att bli av den bilisten.

  Har också titta på Tunna blå linjen och gillar den.

  Håller på att brodera på stålduk, inspirerande och
  härligt att se mönstret växa fram.
  Ha en fin Helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: