Och så blev det vinter

Jahopp, det blev vinter helt plötsligt. Massor av snö, även om de i Norrland tycker det ser töntigt ut, och det blir kaos. Här i min lilla stad har vi fått betydligt mindre än i Stockholm och det är jag tacksam för.
Känns helt absurt att jag för åtta dagar sedan räfsade de sista löven i t-shirt för det var så himla varmt ute.

Idag har jag varit ute och skottat tre gånger. Borde räckt med två men då han som kör snöplogen skiter fullständigt i var han lägger snön sprutade han allt rakt över trottoaren längs med vår tomt, den som jag skottat av två gånger redan. Efter han for förbi var det plötsligt mer snö på den än innan jag skottade… Ska tilläggas att mittemot oss är bara skog och massor av plats för snö men det är väl för jobbigt att tänka till lite. Så nu har jag skottat av igen. Och ja, lagt det längs med gatan, precis utanför trottoaren.

När jag ändå är uppe i varv kan jag berätta en sak till som upprört mig idag! Eller snarare som gjort det ett bra tag. Jag gillar saltade cashew-nötter. Köper i lösvikt på Willys för deras är goda och har bra pris, om man nu kan säga det om 149 kr/kg. Nåväl. Sedan si så där ett halv år har det varit problem för i byttan bredvid de saltade ligger dem med sourcreme-smak och ofta hamnar dessa bland de saltade. Och då tar de smak av sourcreme. Tyvärr har jag kommit hem flera gånger och först då insett felet och fått slänga… Har påtalat det för personalen på Willys som lovade att ta upp det med den externa person som sköter påfyllningen. Tipsade att de kanske inte ska ha dem bredvid varandra. Och de ändrade!
Men så idag då. Har som vana att testa ett par innan jag skopa upp i min påse och ja, det var blandat igen.
Lyckades hitta hon som ansvarar för denna avdelning i butiken och hon blev nästan lika upprörd som jag. Så får det inte vara, sa hon. Och hon skulle ta upp det med den externa personen direkt, till saken hör att det tydligen är en ny person sedan ett halvår. Och sedan sa hon också en sak som jag inte tänkt på; det kan ju finnas de som inte tål något från de med sourcreme-smak och då är det ju inte bra. Hoppas det löser sig!

Mitt i allt detta snöande har golvvärmen i vårt ena badrum börjat strula, i morse var det 12 grader i badrummet. TOLV! Jag har idag felsökt, pratat med rörmokaren och felsökt igen. En rörmokare ska komma förbi i morgon och jag tror jag vet vad som är fel, vi får väl se om jag har rätt! Kosta pengar lär det göra i alla fall.

Känns som snön är ett genomgående tema här i dag. Och lite mer då! När jag gick ut efter lunch så inser jag att några skolbarn tyckt det var OK att springa runt i snön inne i vår trädgård. Är ju inte hela världen men jag undrar ibland hur de tänker? Ibland har jag lust att åka hem och skutta runt i deras trädgårdar, parkera min bil på deras infart och bryta av grena på deras buskar. Men så gör man ju inte!

När jag inte räfsade löv förra helgen, i t-shirt, så tapetserade jag! Japp, har tröttnat på fondväggen i sovrummet, den som först var en rak linje, sedan var det något som skavde och den blev allt annat än rak! Och nu blev det tapet istället. Gillar det!

Nu kom precis T hem, det blev sent idag pga akuta saker som kom upp. Så säger hej då och ska sitta nära i soffan resten av kvällen!

Annons

2 svar to “Och så blev det vinter”

 1. Annika Says:
  • Brysselkakan Says:

   Här töar det nu och till helgen ska det regna så snart är all snö ett minne blott. Det är ju ingen tjäle än så det går fort när den smälter.
   Att klaga på snöröjningen är ju löjligt, de gör vad de kan för att hinna med men sedan kan de ju göra bra jobb eller dåligt… som när de lägger all snö på vår trottoar.

   Vågar knappt skriva det men det verkar som JAG fick ordning på golvvärmen! Talade med rörmokaren i morse och vi kom ihop fram till att avvakta, onödigt att han kom hit om det nu funkar. Håller tummarna!

   Nu idag såg jag att de där jäkla ungarna också kissat runt vårt ena träd… gul snö. Är det ingen som har koll på var de är på rasterna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: