Så var det nytt år

Idag har vi den femte januari och det nya året är här. Också vardagen, japp T jobbar sedan i måndags igen och även om det är helgdag i morgon så är det inte det för honom. Han åkte till Frankrike i tisdags och kommer hem i morgon kväll. Någon tyckte det var superbra att lägga en workshop där denna veckan, men så är det ju inte helgdag i Frankrike i morgon så därför.

Ni minns säkert att T och jag har en pågående Yatzy-turnering, vi har hållit på minst tio år men kan vara upp mot femton också. Vi spelar ett blad varje gång, dvs plats för tre omgångar och man räknar det som en vinst om man vinner ett blad. Alla dessa år är det jag som varit ledaren mest hela tiden, ibland med så mycket som upp mot 40 vinster. Men straxt innan jul hände något historiskt! Det stod lika! Och det efter 1052 blad! Och ser ni hur jämnt det var?!
Insåg att jag måste skräpa till mitt spel om det ska fortsätta så här och jag har efter det vunnit sju blad i rad. Men egentligen är det inte så viktigt för mig, jag gillar att spela Yatzy helt enkelt.
Vi sparar alla blad så det finns en rejäl hög i en låda.

Julen kom, var väldigt trevlig och lugn, vi firade ihop med äldste- och mellansonen och deras flickvänner. God mat, för mycket godis och lugnt och skönt. Och ja, det är pannkakor äldste sonen står och steker på bilden. Det ingår i vårt julbord sedan många år för alla ska ha mat de gillar vid jul.

Vi fick ett pussel av äldste sonen och hans R. Och eftersom det är något vi gillar och ofta gör vid jul satte T och jag igång redan juldagen! Och detta var klurigare än vi trodde!

Gjorde skorpor av några överblivna saffransbullar och skorporna blev supergoda! Tyvärr med gluten så T fick aldrig smaka men desto fler till mig!

Nu är julen helt över och nedpackad. Visserligen är några stjärnor kvar i fönster och en adventsstake men de tar jag ner om några dagar, behöver ändå hjälp av T med den i trapphuset. Har stränga order från T att aldrig gå upp på den höga stegen när jag är ensam så lika bra att lyda!

Nyår blev lugnt, vi åt god mat ihop med äldste sonen och hans flickvän och sedan åkte de hem. En stund innan tolvslaget borstade vi tänderna och gjorde oss redo för att sova och sedan gick vi ner till sjön för att se på fyrverkerier över stan, betydligt färre än vanligt, och sedan hem och bums ner i sängen!

I måndags skickade äldste sonen en bild. Han hade varit inne i stan och sett dessa arga gubbar lite här och där. Och sedan har jag sett dem också på många ställen. Trist att någon klottrar men samtidigt är de lite roliga.

Något som är mindre roligt är att vi haft påhälsning i trädgården. Nej, inte rådjur (fast de är säkert där också) utan en människa. I tisdags kväll stod jag ock tittade ut medan jag borstade tänderna, slät snö i hela trädgården. Och så i går morse fanns det fotsteg, stora så från en man. Han hade gått på vår gång, upp för trappen till ytterdörren och sedan runt altanen, stått framför veden och sedan samma väg tillbaka igen.
Kan meddela att det inte kändes kul. Och inte blev det mindre roligt när en granne säger att de och några till sett en misstänksam bil köra runt här några kvällar innan.
Efter att pratat med T kom vi fram till att jag skulle ringa Polisen och så gjorde jag. Gick ju inte att anmäla något men tipsa. Allt noterades och om det sedan leder till något vet jag inte men nu är det gjort.

I går kväll och i natt snöade det mycket så jag kan med säkerhet säga att ingen gått omkring i vår trädgård i natt, det kändes bra! Men snö i massor betyder snöskottning så det fick bli dagens motion för mig. Tog två timmar att skotta allt och då tog jag ändå bara halva parkeringen för jag orkade inte mer. Och ja, som vanligt så lägger plogbilen all snö åt vårt håll. Helt idiotiskt då det är en allmänning på andra sidan men nej, år vårt håll och upp med allt på trottoaren. Och den är sedan många år vårt ansvar att snöröja…

Det var lite av allt som hänt hos oss över jul och nyår och jag hoppas att ni alla fick en fin jul och nyår! Att ni fick umgås om det var det ni ville eller lugn och ro om det vad vad som önskades! Som tur är får man oftast göra som man vill!
I morgon kväll kommer T hem och jag får ha honom hemma ett dygn innan han åker igen. Denna gången inte jobb utan för att möta upp yngste sonen i London och se på snooker i världsklass. Den som minns vet att de gjort det förr men sedan sonen flyttade utomlands har det inte gått men i år fick de till det. Jag har velat fram och tillbaka om jag ska med men det är deras grej och jag skulle bli ensam både dagar och kvällar för de har biljetter till tävlingen. Så jag blir hemma och kanske lika bra det för mitt ena knä krånglar och det skulle funka dåligt ihop med att resa och går omkring i stad.

Önskar er en fin helg!

Annons

6 svar to “Så var det nytt år”

 1. Annika Says:

  Grattis till dina vinster i Yahtzee!! Wow så bra ni är bägge två. OCH att du sparat alla resultat!! Roligt.
  Skönt att julen var lugn och fin. OCH ja, skönt också att den är bortplockad nu. nej, bäst du lyssnar på T och inte kliver upp på stegar och annat då dur är ensam.

  USCH vad otrevligt att ngn varit inne i er trädgård och tom uppe på er trappa! Fasiken. Här vet jag att många har kameror vid sina ytterdörrar, ”Ring” tror jag de vanligaste kallas. Jag har ingen sådan. Det finns ett socialt nätverk här, en app som heter Nextdoor, där lägger folk ibland upp filmer av ngn som kommer in i dras trädgård och upp till ytterdörren nattetid. Tycker alltid det är så otäckt. Vet inte om jag vill ha ngn kamera heller därute, skulle väl inte kunna sova om jag visste att ngn varit uppe vid ens dörr, eller stått på baksidan. Tycker nästan att det är bättre att inte veta … MEN det är många som har kameror så jag tycker nog att de som ”besöker” en nattetid borde vara medvetna om det. I ditt fall är det ju dessutom så totalt konstigt eftersom personen ju måste ha fattat att hans spår skulle synas i snön. ELLER så var det ngn som var full och skulle hem och gick till fel hus, typ. Sånt händer ju. Det kan verkligen vara hur random som helst. Men må det aldrig hända igen. OCH det är bra att det är snö nu för nu kan du ju verkligen kolla.

  Förstår att slitit med skottning. Såg ju på insta hur mkt snö ni har.

  Skönt att T kommer hem snart även om det blir London näsan omgående igen.

  • Brysselkakan Says:

   Håller med: en sån kamera skulle ju stressa mer än den gör nytta! Tänkte också att det var märkligt att göra något sånt när det syns i snön men kanske den typen av människor inte bryr sig? Att gå fel kan vi nog utesluta, bor ingen nära oss och grannarna på innegården går in från en annan gata till och med. Jag tror att det var någon som spanade efter inbrottsobjekt. Men vem vet!
   Blir nog lite extra nojig eftersom vi hade ett riktigt försök till inbrott under sista året i Bryssel, det var det läskigaste jag varit med om. Och även då var jag ensam hemma (Jakob var visserligen hemma men ett barn då).
   Hoppas det inte händer igen.

 2. annika68 Says:

  Nått som också är gottigott är att steka bullskivor i smör o sen doppa/rulla i socker 😋

 3. karin Sjögren Says:

  Ja Julen är nerpackad här också, jag gillar ju Julen men det är ljust och skönt när allt är nerplockat.
  Har börjat på ett nytt broderi i järnduk från
  Bruza-virors tid.
  Ja den är nytillverkad, men ser lika dan ut som förr.
  Spännande att se mönstret växa fram, för jag vet inte från början hur det ska bli, roligt är det.
  Så gott som all snö är borta igen, trist för det är så ljust och fint med snön.
  Har varit mycket skottning denna vinter och vi är tacksamma att vi har snöslungan.

  • Brysselkakan Says:

   Det blir lite tomt när man tar bort julsakerna men man vänjer sig!
   Kul med broderier på järnduk, ska bli spännande att se framöver.
   Ingen snö kvar här heller, vi hade mycket som var borta på ett dygn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: