Snart slut

Så var det sista dagen i årets första månad, januari som alltid verkar så otroligt lång. Och fattig. Tidig lön i december gör ju att det blir extra långt till nästa lön.
Med det sagt; det blir närmar och närmare till våren! Nåväl, vi får hålla oss till tåls ett tag till och det lär komma snö igen, kanske redan i morgon om prognosen håller. Hoppas inte.

Förra veckan for vi till Göteborg, T skulle dit på jobb och jag åkte med. Vi har ju inte setts så mycket i januari på grund av hans resor och då kändes det bra att åka med. Även om han jobbade på dagarna så sågs vi ju i bilen dit och hem och så på kvällarna. Och så passade vi på att lyssna på ljudbok i bilen, denna gången blev det Havsörnens skrik av Karin Smirnoff.

På vägen till Göteborg fick vi uppleva en hel del olika väder, nästan allt utom regn faktiskt.

Och givetvis for jag till Gekås den ena dagen! Och kan meddela att om man vill åka dit och inte behöva ha så mycket folk kring sig så är veckan innan löning i januari perfekt. Har varit på Gekås mängder av gånger men aldrig när det varit så här tomt, det var nästan absurt. Så lugnt!
Och så klart blev det räkmacka till lunch!

Men innan jag kom fram till Gekås skulle jag ju ta mig ut ur Göteborg på morgonen. Inget jag direkt tänkte så mycket på, ställde in GPS:en och började snurra mig ut ur p-huset i Nordstan. Och väl ute så stämde ingenting med GPS:en… så där stod jag och behövde bestämma mig hur jag skulle köra. Och allt gick lite fel. Jag hamnade i en buss- och spårvagnsfil och plötsligt gick det inte att lämna den pga 50 cm hög kant med staket uppepå. Så det var bara att köra där med en buss framför och en spårvagn bakom, upp på en bro och över älven. Och det var långt innan jag kunde köra ut på vanlig väg igen.
Senare på dagen gick jag till utfarten från P-huset för jag ville se vad det var som gjorde att det blev så fel. Tog bild och visade T och han var också lite förvirrad.

Dagen efter åkte jag rätt och under där jag tidigare kört där uppe ihop med buss och spårvagn!

Egentligen blev jag inte stressad, det var ju ingen fara för liv och hälsa, och det var ju bara att gilla läget. Men jag pratade lite med mig själv när jag åkte där!

Ni minns säkert de fina frimärkena med Fem myror är fler än fyra elefanter. Nu har jag även fått se påsen och nu önskar jag att någon kommer posta något i en sådan till mig! Kanske när jag fyller år i maj?!

Och så har jag ätit en fruktansvärt god semla! Och jag slapp åka till Stockholm för att få tag i den utan fick den hem till mig via mellansonens flickvän.

I morgon är det februari. Januari gick fort trots att det känns som en lång månad.
Har ni något kul att se fram emot under februari? Något som gör att våren känns mer nåbar?
Här är det dålig med sånt men vi längtar efter att tippa i båten men dit är det långt, tyvärr.

Så! Det var allt för idag, önskar er en fin kväll och god natt!

Annons

4 svar to “Snart slut”

 1. Cecilia Says:

  Förstår att du körde fel i Göteborg, vi känner inte igen stan längre efter alla ombyggnationer! När vi bodde där nere så körde jag jätteofta in till just Nordstans P-hus men nu hittar man knappt ingången!
  Längtar verkligen efter ljusare tider nu och har väl inte direkt något planerat för februari men på lördag ska vi iallafall åka och äta på en för oss ny restaurang.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är så mycket ombyggnad runt det P-huset. Och på många ställen i Göteborg. Och har man inte bilar framför sig är det banne mig inte lätt att veta om man kör på rätt ställe!
   Restaurangbesök låter trevligt! Vi ska hämta mat på Patumma ikväll, de har äntligen öppet igen efter sex veckor stängt då de varit hemma i Thailand för första gången på fyra år.

 2. Annika Says:

  Att köra fel stressar mig nästan alltid. Tur att du är Miss Cool och tar det med ro. OCH du kom ju fram till slut.
  Ja, jag ser att ni fick alla sorters väder där på resan, pust!
  Semlan ser SÅÅÅÅ god ut. Ser fram emot att klämma några sådana själv då jag åker hem i mars. Räkmackan ser också otroligt god ut.
  Har aldrig varit på Gekås, men fattar ju att man kan fynda grande där. Du åkte dit i precis rätt tid!
  Tycker också januari gick snabbt. Längtar mest efter snö och vinter, haha. Tvärtemot dig alltså :-D

  • Brysselkakan Says:

   Hade nog blivit mer stressad om jag varit tvungen att ta beslut om alternativa vägar men det var ju bara att åka med tills det gick att köra av!
   Semlan var underbar, du får ta dig dit när du är i Stockholm!
   Gekås är speciellt, lite svårt att beskriva och måste upplevas!
   Vi har ju snö igen nu… och kallt. Men februari har ju bara börjat så lär bli mer vinter innan det är över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: