I mitten av mars

Jag är väl knappast den enda som längtar efter våren. Och än så länge så känns den långt bort; i förra veckan fick vi massor av snö igen. Den snön är visserligen borta för i går regnade det hela dagen, +1 grader och vidrigt väder men all snö försvann på mindre än 12 timmar.
Det är ju så här varje år i mars men vi längtar ju alla så mycket efter våren så all snö känns så onödig.

Idag befinner sig min bil på verkstaden, vi körde dit den i går kväll och den ska bli klar under dagen. Hoppas jag. Anledningen är att centrallåset börjat leva sitt eget liv. Låser jag upp bilen så förblir förardörren låst, låser jag bilen förblir förardörren olåst och jag måste låsa och låsa upp förardörren manuellt med nyckeln (vilket innebär att jag fått pilla loss den lilla kåpan över det manuella låset). Hoppas de löser det snabbt och att det inte kostar allt för mycket!

Äldste sonen for till Los Angeles i fredags. Det är stor entreprenadmässa i Las Vegas och de är flera från hans jobb som ska dit och jobba i montern deras arbetsgivare har där. Då de fick lite tid över i LA och flera av de som var med aldrig varit där innan så fick det bli lite leka turist! Och LA förknippar vi ju alla med sol och klarblå himmel men icke! Mulet och riktigt ruggigt väder, så pass att man inte ens såg Hollywood-skylten. Men de kämpade på och åkte till och med sightseeingbuss!
Nu är de i Vegas och där är det tydligen lite bättre väder och tur det för montern de ska vara i hela veckan är utomhus.

Förra veckan vaknade jag till ett meddelande från äldste sonen. Semlor! Och många! En kompis tycket jag skulle ha semla till frukost, lunch och middag och så två mellanmål men nej.
Sparade en till mig och lämnade resten hos min frisör, jag vet att de som jobbar där älskar semlor och de blev glada!

I lördags åkte både T och jag till secondhandbutiken, länge sedan vi var där ihop och jag hade sett innan i veckan att de hade väldigt många golfklubbor nu och T är väl ständigt på jakt efter ovanliga klubbor eller gamla klubbor. Han hittade en kul putter och jag slog till på en assiett, nu har jag sex av dessa och alla är loppisfyndade.

Gav mig på att rengöra tvättmaskinen. Och varje gång jag gör det så blir jag irriterad över hur märkligt konstruerat det är; att man näst intill inte kan rengöra… Gummipackningen runt luckan, där det alltid blir någon gråsvart gegga, torkade och gned och det blev bättre men inte rent. Sedan tvättmedelsfacket då. Det gick i alla fall smidigt att få bort då det finns en knapp för det på min maskin och sedan fick det ligga i blöt ett tag innan jag diskade det. Så det blev i alla fall rent!

Och som vanligt så avslutades helgen med pizzamiddag! Det har vi varje söndag kl 13.30 ihop med äldste sonen och hans R. Just i söndags blev det minus sonen för han är ju som sagt i Las Vegas. Och som vanligt var det gott! Och T är så nöjd över sin numera glutenfria pizza, den är tydligen godare än vanlig och ett bra recept jag hittade helt enkelt!

Dags för mig att fixa min lunch. Och som vanligt blir det bananpannkaka med skivade jordgubbar i turkisk yoghurt uppepå. Gott!
Hoppas ni får något ni gillar till lunch idag!

Annons

4 svar to “I mitten av mars”

 1. Annika Says:

  Hej!!
  Ja, i LA har de haft mkt ruggväder denna vinter, tom snö. Karolina säger att bergen runt stan ännu är snötäckta. Mkt regn har de haft. Fortsatt kyligare dagar. Så jag förstår att din som blev lite förvånad då han möttes av detta väder i den annars så soliga stan.
  Semlor. så gott!! Åt faktiskt bara två tror jag. Otroligt nog. Sen ville jag köpa på Gateau, men då hade de slutat med dem för säsongen. Blev förvånad eftersom det ju inte är påsk än. Trist. Lyllos dig som fick en kartong med semlor!
  Vad trevligt med pizzasöndag för er varje vecka. Gillar!!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, LA var inte som vi turister vill att det ska vara men de fick i alla fall bra väder i Vegas under mässan och tur det då de hade sin monter utomhus.
   Märkligt att de slutade med semlor så långt innan påsk, verkligen.
   Pizzasöndag är bäst och denna helgen blir det till och med två gånger! Vi kör pizza på fredag för då kommer mellansonen och hans sambo hit.

 2. Stella i Italien Says:

  Hej! Önskar dig och familjen en glad och trevlig påsk !
  Stella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: