Om mig

Vem är jag?

En vanlig kvinna i sina bästa år! I alla fall så är jag född 1969.
Mor till tre söner, A, V & J, som inte längre är barn utan vuxna unga män och som inte längre bor hemma.
Mannen i mitt liv sedan 1986 ska väl också nämnas, min älskade T.

Sommaren 2009 flyttade T, J och jag till Bryssel och där blev vi kvar till slutet av september 2012. De åren av vårt liv var tuffa men väldigt kul också. Jag stortrivdes att bo mitt i stan! Och jag sakna Bryssel dagligen men det är något som jag tillåter mig att göra för det är fina minnen.

Men nu är vi tillbaka till Sverige i några år, inget jag såg fram emot men det blev så i alla fall. Och omställningen var enorm men vi trivs bra och jag har, äntligen, hittat några nya vänner.

Hur länge vi blir här är ingen som vet och vi sticker mer än gärna iväg på ett nytt äventyr om tillfälle ges.

Jag började blogga i januari 2009 för att på så sätt berätta om vårt liv utomlands för släkt och dåvarande vänner. Med facit i hand så är det nog inte så många av just släkt och dåvarande vänner som läser här men bloggen har gett mig massor av nya vänner. Tex nästan alla mina underbara väninnor i Bryssel! Och nya vänner i Sverige.

Ni som läst här ett tag vet att jag inte jobbar vilket är ett val som jag inte ångrat alls än. Mitt liv och vårt liv funkar bättre så.

Ibland får jag frågan var jag gör hela dagarna och kan bara säga att jag då inte direkt sitter på baken och rullar tummarna. Har fullt upp och absolut inte tråkigt!

Så det blir många böcker, Power Walking och en del shopping! Eller som min man säger: Projektledare för vårt liv!

Så vill du veta mer? Ja, då är det bara att kika in här för jag skriver något varje dag och jag hoppas du som läser gillar vad jag skriver.
Och jag hoppas du vill kommentera för det gillar jag!

PS Du kan också läsa mer om mig här!

Annons

16 svar to “Om mig”

 1. Maria S Says:

  Tjenixen!
  Efter en månads semester i Thailand med hela familjen sitter jag nu på kontoret med en översvämmad mejlbox. Vad läser jag som mejl 2 el 3? Jo, ett trevligt inslag från dig Lisa via din blogg. Mkt kul läsning att starta jobbet med.

  Lägenheten ser superfräsch ut, träskorna supersnygga, skakmaskinen intressant (efter en månad av inaktivitet o en massa drinkar o god mat?!) samt utemöblerna helsnygga. Var finner man dessa möbler? Misstänker hög prisbudget el?

  Nu beta av resten av mejlen. Hoppas att få följa er resa vidare.
  Hälsa familjen!

  Kram
  Maria

  • Brysselkakan Says:

   Välkommen hem till Sverige!
   Utemöblerna kommer från danska Dacore. Skickar dig ett mail med mer info!

 2. Annika Says:

  Hej du!! Vi är nästan lika gamla också (OK, jag är 66:a) och vi har precis samma laster ;.)
  KUL att läsa din presentation.

 3. petchie Says:

  Kul med en annan brysselbo!! Hittade hit via Annikas blogg! Hur trivs du i Bryssel? Jag bodde här i 5½ innan vi flyttade till Puerto Rico hösten 2007. Är nu tillbaka i Europas huvudstad sedan april och är så glad!

 4. Kattis och Grabbarna Says:

  Hej
  Jag är ny läsare av din blogg. Har själv bott i Bryssel en herrans massa år sedan. Bott en sväng i Tjeckien och är förhoppningsvis på väg ”ut” igen nästa år.
  Du skriver en jätte trevlig blogg. Kul att hänga med i livet ni lever som expats.

 5. Anneli Edholm Says:

  Hej! Vi möttes lite snabbt på en fest i juli. Jag och min man Gustav har just flyttat hit…du tipsade om din blogg och jag har läst lite och inser att du gillar loppis och antikt….det gör jag med. Jag ska in till Bryssel på torsdag denna veckan som kommer…har du tid ett par timmar och visa godbitar av loppis och antikt?
  M.v.h.
  Anneli Edholm

 6. barabrittiskt Says:

  Du saknar Bryssel? Jag är fortfarande tjänstledig sedan 11 år tillbaka och känner inte att jag vill dit igen (fast jag är kvar i eurokratin). Jag kan sakna sjukvården, bankerna och surrealismen samt närheten till allt men oj så jag blev galen på regnet och att barnen aldrig var utomhus.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, jag saknar Bryssel. Det där kaoset kan kännas befriande jämfört med all ordning och präktighet i Sverige. Regnet? Tror vi hade bra år för jag tyckte aldrig att regnet var värre än det kan vara i Sverige. Belgien har sällan grått dag ut och dag in i veckor. Och att barnen aldrig var utomhus kan tyckas osunt men vår son var 16-19 när vi bodde där så inget jag märkte personligen.
   Välkommen hit!

 7. Josef Boberg Says:

  Fortsatt all Lycka till med att göra ingenting och allt möjligt !

 8. Fredrik Says:

  Halkade in på sin blogg utifrån en tråd om gabioner… 🙂

  Min fundering är vilket förarbete som krävs för gabioner som stödmur?
  Måste man gjuta eller något för första raden eller räcker det med att ställa dom på marken?

  • Brysselkakan Says:

   Hmmm… Är ju ett tag sedan så jag måste nog fråga maken men minns det som vi bara packade marken under. Om vi gjorde det med padda minns jag inte. Men ska fråga maken och återkomma! Vet att vi hade en liten hjullastare så kanske vi använde skopan på den för att packa marken under.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: