Men behövs den?

Läser och bläddrar i mina svenska inredningstidningar och ser att tyska Brita börjat lansera Brita-kannan i Sverige. Och jag funderar… Använder mina två hela tiden för att få bort kalk som finns i vattnet här i Bryssel, och i hela Belgien för övrigt, men i Sverige? Kanske om man har egen brunn men vanligt kommunalt vatten kan väl inte behöva filtreras i Sverige?

Har skrivit om Brita-kannorna tidigare, läs mer här och här. Vill du veta mer så kan du läsa på deras hemsida.

Annons

10 svar to “Men behövs den?”

 1. Miss Marie Says:

  Håller med! I Sverige behövs det väl ingenstans, inte ens i Sthlm-området? Konstigt!

 2. Marlene Says:

  min första reaktion var som din, men så kom jag på att en kompis sade att i skåne är vattnet lika hårt och kalkigt som i England (där jag bor och använder Brita)…men jag har svårt att tro att svenskt vatten skulle vara så hemskt som nån annanstans i Europa.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, det är nog en del kalk i Skåne. När vi hade stuga i Blekinge så var det mycket kalk i vattnet men på inga väga som här! Här får man ju tillsätta antikalk till tvättmedlet för att inte få randiga kläder… Svenskt vatten är ju gott!

   Välkommen hit också! Hoppas du kikar in igen!

 3. Annika Says:

  KAN inte heller tänka mig att Brita behövs hemma.
  VI hade en sådan kanna hos oss innan vi fick filter i vatten/ismaskinen. Här behövs Brita. men inte sjutton behövs det hemma där de har så fint dricksvatten!

 4. Sofia Says:

  I Uppsala ar vattnet minst lika kalkigt som i England, sa jag kan nog tanka mig att det pa vissa platser kan finnas behov for en Brita.

 5. Camilla Says:

  Vi hade ingen sån kanna när vi bodde i Holland. Helt enkelt för att vi inte kände till att det fanns sådana. I Maastricht var vattnet extremt kalkhaltigt. Det var ganska äckligt att se hur ”smutsiga” väggarna i badrummet blev på nolltid. Så där gick det åt massor av avkalkningsmedel.

  Till kaffebryggaren och vattenkokaren bar vi hem källvatten på flaska. Samt till dricksvatten. Det blev åtskilliga 1,5 liters flaskor under tre års tid… Sen flyttade vi till Mheer (1 mil söderut) där vattnet var helt bra, så då slapp vi vattenbestyren.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, kalk sätter sig fast och är inte lätt att få bort. Vinäger är bra, bättre än alla dessa andra saker som finns men luktar ju lite märkligt. Här finns något som heter Antikal och det är riktigt bra tycker jag. Nu renas det vatten som vi duschar och tvättar i genom ett saltfilter, water softner, i vårt hus men det är ändå ganska mycket kalk kvar i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: