Och så var det sommar igen

I år har vädret varit märkligt. Först en vinter som mest regnade, svinkallt i februari och så en vår som inte kom igång; kall och lång. Och nu då! Högsommar direkt! Ute är det straxt under +30 grader, solen skiner och inte ett moln så långt ögat kan se.

Underbart men det blir, tyvärr, olidligt varmt inne hos oss. Vi drar ner så mycket det går, parasollerna får skugga fönster där uppe men ändå ligger det på sådär +30 även inne. Och det går inte ner mycket till natten även om man öppnar, det var +28 ute när i la oss i går vid halv tolv-tiden och +24 när vi gick upp vid åtta-tiden.

Men det är bara att vänja sig, gilla läget för det är så här det är att bo i Bryssel när det blir sommar!

8 svar to “Och så var det sommar igen”

 1. sofiainengland Says:

  Lika varmt här i London….kan man bada i Bryssel?

 2. Fäldtliv Says:

  Vi var vid kusten igår, i De Haan. Vi åkte vid åtta på morgonen och det var inga köer då. När vi kom fram åt vi frukost på ett hotell i staden. Vi talade med kvinnan som ägde hotellet och enligt henne ska man se till att åka hem före kl. 17 för att undvika köerna. Vi kom iväg lite senare, men eftersom det var helgdag idag också klarade vi oss undan köerna även på vägen hem. Gillar man strandliv så var det ett helt ok ställe. Lång strand och mysig stad. Eftersom vi inte är några stora strandfantaster åker vi inte till kusten så ofta och nu lär det nog dröja ett tag. 3/4 av familjen har tomatröda ben idag och jag tror inte att jag har bränt mig så hårt i solen på 20 år. Så går det när man inte smörjer in en vintervit kropp ordentligt…

  • Brysselkakan Says:

   Vi är inga strandmänniskor och kanske aldrig kommer till kusten under vår tid här men det lär vi inte gråta över!
   Jo du! Det är lätt att bränna sig, speciellt om det blåser lite vilket det ofta gör vid kuster!

 3. Miss Marie Says:

  Sådär är det hos också, verkligen nackdelen med att bo i en storstad på sommaren!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det blir rätt lätt helt olidligt varmt… Visserligen har vi en enorm terrass men solen skiner på den hela dagen och det är bara för varmt där… Men nu! På kvällen så är det skönt, ska sätta mig där och läsa lite nu!

 4. Tina Says:

  Som du skriver blir jag liiite avundsjuk nu när det ska bli 11 grader och regn här i dag. Men jag vet hur varmt det kan bli i Aten på sommaren. Det är inte alltid skönt. Men kvällarna är ju underbara i värmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: