I alla fall svalare

I fredags morse satt vi i en fullastad bil igen och for söderut till Växjö. Första stopp i Linköping för att lasta av saker hos mellansonen, han och H kom efter till Växjö i går. Sedan vidare ner till mina föräldrar för fika innan vi körde sista biten till Växjö och äldste sonen och hans flickvän R. Men innan vi åkte hem till dem checkade vi in på vårt hotell och när vi klev in i vårt rum för två nätter nästan skuttade jag av lycka! För trots tre enorma fönster med solsken rakt in så var det SVALT! Ni fattar nog den lyckan! Rejäl AC som också var tyst gjorde att vi i två nätter sov i ett rum med en temp på cirka +19!!!! Och slapp vakna genomsvettiga.

Hemma hos sonen var det varmare men hanterbart i deras vindslägenhet. Planen för helgen var en del fixande hos dem och när vi for hem vid lunch idag hade vi hunnit med att bygga nytt köksbord, dra och fästa upp sladdar för deras bredband, ångtvätta duschen och lite annat smått och gott.

Och så klart att umgås och äta gott. Fyndade lite rea-saker, många butiker har ju extra rabatt på rean nu och det blev bland annat en klänning som invigdes i går kväll!
Har sagt det förr; Växjö stad är enormt bra på att arrangera växter i stan och jag gillade verkligen de enorma krukorna på Storgatan, så fina kompositioner av växter! Men så har stan flera år vunnit priser för sina gröna satsningar som inte bara gäller blommor.

Nu är vi hemma igen, denna gången undvek vi köerna innan Gränna och körde en liten väg förbi den delen. När man far så här genom landet inser man att vi har det enormt torrt här hemma, för även om det var torrt även i Växjö så var det lite grönare. Men överallt syns björkar som redan har bruna löv och det lär falla löv tidigt i höst.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: