Bara regn hos mig

Japp, gråvädret fortsätter. Grått, +9 och regn. Det är i alla fall inte halt!

Ett minne blott
Ni minns säkert att jag skrev att vi plockat bort larmet.
Numera syns det inte ens att det en gång fanns!

Evighetsjobb
Löv… Med två stora lindar och även många många träd runt vår tomt blir det en hel del löv. För att inte säga enorma mängder. T har går runt med vår smarta uppsamlare säkert 5.6 gånger. Men så tappar träden så mycket att det blir drivor och då är det räfsa som gäller. I helgen som gick var jag ute i fyra omgångar och fick upp 19 säckar! Fritt från löv när man går in och fullt av dem nästa morgon igen. Första bilden är från fredag innan jag räfsade, andra efter och tredje lördag morgon. Ni fattar att det stundtals känns hopplöst!
Och så gjorde vi ett ryck i måndags straxt innan det blev mörkt. Nu ligger det så klart nya under det ena trädet men båda har nu tappat alla sina löv. De sista får ligga kvar tror jag!

De hörs
I somras gick den granne i bostadsrättföreningen som bor vägg i vägg med oss bort. Och sedan fem veckor renoverar de nya ägarna. Eller inte de utan en firma. Och även om man inte hör så mycket vanligtvis från grannarna så hörs det betydligt mer när det väsnas i en tom lägenhet. Nu är det vårt ena badrum som ligger mot den lägenheten, två väggar, så det går att stänga ute ljuden med badrumsdörren och dörren till den lilla hall vi har mellan köket och badrummet. Men det hördes rejält när de, vad vi antar, bilade bort klinkergolv!
Och de jobbar till 18 och på lördagar också.

Ändrade lite!
Ni minns säkert vår tavelvägg! Fortfarande mycket nöjd med den men vi bestämde oss för att byta en bild och ändra på en annan.

Hur ofta?
Här kommer en fråga! Hur ofta tvättar du håret?
Jag har länge gjort det var tredje dag men har nu sedan ett tag gått över till var fjärde. Det tar några veckor innan håret vant sig men det funkar hur bra som helst!

Och sedan en månad ungefär använder jag denna ”borste” för att massera hårbotten när jag schamponerar. Skönt och jag tycker det gjort håret bättre och hårbotten mindre torr.

Nu ska jag sätta mig och läsa en stund, T jobbar hemma idag så överhör hans möten i bakgrunden och sedan är det väl dags att laga middag!
Ha en fin onsdag!

Annons

6 svar to “Bara regn hos mig”

 1. Cecilia Says:

  Fy vad tråkigt att kratta löv! Jag gör inte det och de brukar försvinna under vintern men förstår att man måste kratta när det är så mycket som ni har!

  Jag tvättar håret ungefär varannan dag men ska det se bra ut utsläppt så måste jag tvätta det varje dag men på jobbet har jag alltid uppsatt hår och då funkar det. Jag inbillar mig att det är lättare med lockigt hår att det inte ser otvättat ut lika snabbt som mitt raka. Min dotter har väldigt lockigt hår och hon behöver inte alls tvätta det lika ofta som jag.

  • Brysselkakan Says:

   Kan tycka att det är rogivande att räfsa, tyst liksom men sliter på kroppen och min extra mycket.

   Kan vara så att lockigt hår ser mindre otvättat ut MEN det går att vänja håret, man får kämpa lite bara! Men det ska ju finnas tid och ork för det, ibland är det enklare att tvätta!

 2. Annika Says:

  Ja löven ja … och lövblåsarna(vrålhögt ljud som du ju vet, hehe) som trädgårdskillarna går med jag vet inte hur många gånger under hösten. Precis som du så har vi massor med lövträd. Det blir en del säckar som vi tar hand om själva, men det mesta tar nog trädgårdskillarna ändå. Alltså på allmänna ytor.

  VAD cool tavlan är med kvinnan och de röda skorna. COOL!!!

  Håret ja …
  Jag brukade tvätta det två gånger i veckan. Tisdagar och fredagar. Hehe.
  Men, sen började jag dra ut på det så det blev EN gång i veckan. Har torrt hår, det blir nästan aldrig fett. Numera tvättar jag det 1-2 gånger i veckan. Ibland blir det bara en, ibland två.
  Använder torrschampo ibland.
  Du och jag gör ganska lika!

  • Brysselkakan Says:

   Löven… än är det inte över.

   Ja! Föll direkt för bilden med kvinnan. Att hon liksom kollapsat rakt över stolen!

   Och ja, vi verkar göra samma ang hårtvätt! Torrschampo har jag aldrig använt faktiskt.

 3. Stella i Italien Says:

  Hej! Löven alltså – jag har valnötsträd på tomten. De fanns när vi köpte huset, tyvärr. På våren tappar de hängen i mängder, fram med krattan alltså.Det är hanblommorna, 15 cm långa, som faller. Honblommorna är nästan osynliga och gör inget väsen av sig
  Under sensommar/förhöst drattar miljoner valnötter i backen. Man kan kratta hur mycket som helst, medan du vänder ryggen till hör du det förargliga pluppljudet när ytterligare en valnöt faller till marken.Och sen blir det höst och då rasar löven. Det är inte många månader man kan ta ledigt från valnötsträden!

  Hårtvätt – så länge jag bodde i Rom tvättade jag håret var tredje dag. När vi flyttade ut på landet märkte jag att det räcker gott med var tjärde, ibland var femte dag. Mindre luftföroreningar här, alltså.
  Som torrschampo använder jag – talkpuder. Tog till det en dag är det dök upp oväntade gäster, och det funkar jättebra! Min frissa skrattade när jag berättade det och sade: Jamen det vet ju alla att talkpuder är jättebra!

  Nu börjar det bli lite kallare, 8 grader på nätterna och 16-18 på dagen, ibland lite mera. Men hösten har varit varmare än vanligt. Äntligen har vi fått regn, inte lika våldsamt som i andra delar av Italien som drabbats av förödande översvämningar, men ösregn i omgångar. Det behövs. Bästa hälsningar! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Låter som att valnötsträd är som lindar; ständigt något som ramlar från dem…

   Tänkte inte på att luften kan påverka håret! Men självklart är det så! Man kan verkligen sträcka ut dagarna mellan att tvätta håret.

   Vi har nog också haft varmare höst än normalt. Hoppas det förblir så ett tag.

   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: