Oro, tv-serie och en låda

Det är länge sedan jag skrev här och nästan halva mars har hunnit avverkas.
Påverkas enormt mycket att kriget i Ukraina och det är en slags ständigt surrande oro i kroppen. Som en svart våt filt över livet. Jag är mycket orolig för utvecklingen, tänk om vi dras in? Kan inte riktigt hantera de känslorna känner jag. Man är tacksam för man inte bor i Ukraina, mår dåligt av det som händer och får dåligt samvete för att man mår dåligt när allt är lugnt och fint här… Kanske bara mänskligt? 

Men ska ändå ge er en lista.

Av och på
Är man som jag snart 53 så befinner man ju sig i klimakteriet och får tampas med vallningar… Detta ständiga av och på med tröjor… Ena stunden tröja för att på två sekunder bli helt genomsvettig och tröjan åker av. Man kan väl säga att termostaten inte funkar!
Det är ju bara att uthärda men är inne på nog femte året och börjar tröttna.

Kvarglömd
Mellansonen har varit i Dubai och byggt mässa. Denna gången var han kvar som stand by under mässan och rev innan han åkte hem så det blev tio dagar där. Under själva byggandet var det en kollega till på plats och de konstaterade att de var de enda på hela mässa som inte var pakistanier.
Hur som helst så när de lämnat planet och står och väntar på sina väskor på Dubai flygplats inser sonen att hans iPad saknas. Glömde han den på planet? Kanske men han tyckte han kollade att allt var med. Så det blev anmälan innan de kunde lämna flygplatsen. Sedan ringde han varje dag men nej, de hade inte hittat den. Till slut erbjöd sig hotellet att ringa också, enklare eftersom de pratade arabiska. Men även de fick nej. så när det var dags att åka hem efter tio dagar så gick han till Lost & Found på flygplatsen. Och där var den!
Ibland ska man ha tur! Högst troligt har den legat där hela tiden och ingen brydde sig att kolla när han ringde.

Tv-serier
Svt började med två nya serier i veckan som gick: Harry Palmer och så Patrick Melrose.
Den första utspelas under kalla kriget i 1960-talets Berlin. Den brittiske armésergeanten Harry Palmer har gjort sig ett namn som bedragare och svartabörshaj. Men när militärpolisen hinner ifatt honom får han ett erbjudande för att slippa straff: arbeta som spion för den brittiska underrättelsetjänsten. Och efter första avsnittet så känner vi att den vill vi se mer av!
Den andra, där Benedict Cumberbatch spelar huvudrollen, är betydligt mer skruvad! Och handlar om hur överklasskillen Patrick kämpar med sitt svåra missbruk och minnen från en djupt traumatisk barndom. Baserad på Edward St Aubyns uppmärksammade romansvit.
Och efter ett avsnitt så kan man säga att Benedict Cumberbatch spelar otroligt bra!

Har du en sådan?
Har du fixat krislåda?
Skrivs en del om det lite här och där och vissa konton jag följer på Instagram har verkligen snöat in på denna typ av lådor. Det är tydligen slut på vattendunkar och batteridrivna radioapparater.
Så ska man ha en sån här låda? Vad ska man ha i den?
Jag blir lite stressad av att tänka på en sån låda, lite som att jag inte vill ha en för då har jag lite gett upp. Däremot har jag bestämt mig för att skriva en lista på saker jag absolut vill ha med mig om jag måste lämna mitt hem för tex skyddsrum eller liknande. Inser att jag skulle vara extremt stressad i en sådan situation och en lista skulle kännas bra att ha.
Hur har du gjort? Har du redan en låda? Vad har du i den?
Vore intressant att veta!

Nu tittar jag på dagens dos av nyheter, försöker minska lite på information men känner att jag hanterar min oro bättre med fakta och information.
Sedan är det dags att sova, ha en fin kväll och sov gott!

Annons

6 svar to “Oro, tv-serie och en låda”

 1. Majsan Says:

  Hej!
  Vi har 2 lådor. En med konserver, snabbmakaroner, soppor, knäckebröd osv.
  I den andra har vi engångstallrikar, muggar värmeljus, tändstickor, batterier, fick- och pannlampor och en nödradio. Har även grävt fram några vattendunkar och fyllt dem. Det vi inte har är nåt att värma mat på och någon värmekälla i huset.

  • Brysselkakan Says:

   Intressant! Antar att ni regelbundet byter vissa matvaror pga att de blivit gamla? Har ni rutiner för det? För oss, som inte ens äter den typen av mat vanligtvis, skulle det inte riktigt gå att byta och äta upp! Den andra lådan påminner lite om de vi har i båten! Fast ingen nödradio. Vi har två extra frysar som står oanvända i källaren så det skulle ju gå att frysa vatten i PET-flaskor och de kan ju funka som frysklampar vid längre strömavbrott. Att värma mat på har vi en lite gasolgrill och en gasolplatta (från båten igen) och huset kan vi värma med braskaminen delvis.
   Och du! Välkommen hit och tack för din kommentar!

 2. Karin Says:

  Jag har gjort precis ingenting för att förbereda mig. Jag är mitt uppe i en flytt tillbaka till Sverige igen och har inte ens ett hem att förvara någon krislåda i än och alla mina saker är nerpackade i lådor och i förvaring. Jag får hålla tummarna för att det inte kommer att behövas istället och fokusera på att hjälpa dem som är i kris just nu.

  • Brysselkakan Says:

   Oj då… Ja, då förstår jag att du har annat att tänka på. Flytta är betydligt mer krävande både fysiskt och psykiskt än många tror.
   Hoppas att allt går bra!

 3. Stockholm Shanghai Says:

  Tyckte väldigt mycket om romanerna som tvserien om Patrik Melrose bygger på . Blir spännande att se .
  Hälsningar från ett soligt och fint Nice
  M

  • Brysselkakan Says:

   Ett ”soligt och fint Nice” lät betydligt roligare än ett mulet, dimmigt och kring nollan-Strängnäs!
   Har faktiskt inte läst böckerna! Du får berätta vad du tycker om serien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: