Snabba katten
Ca 18 små eller 10 stora
5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
1 påse saffran
1 tsk kardemumma
1 dl russin (jag tar tre nävar för jag vill ha mycket russin)
100 g rumsvarmt smör/margarin
½ dl honung
1 ägg
2 dl mjölk
Till pynt:
Pärlsocker
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner smöret. Det gör inget om det inte blir helt slätt. Tillsätt honung, ägg och mjölk. Fördela smeten i pappersformar. Pynta. Grädda i 225 graders ugn i ca 10 minuter.
Uppdatering: Min ugn har en tendens att bränna bullar och muffins i botten så jag sänker värmen till 200 grader och gräddar lite längre. Sätter också en tom plåt längst ner i ugnen, under plåten med muffins.
29 november 2010 kl. 14:22 |
Tack för receptet! Dessa ska jag testa att göra!
29 november 2010 kl. 15:03 |
Gillar du saffran kommer du älska dem!
01 december 2010 kl. 10:16 |
Spännande, fler saffransmuffinsrecept :) Jag har sjäv ett som jag haft i några år, har lätt slagit ut lussebullarnas plats i vårt hushåll.
01 december 2010 kl. 10:33 |
Hos oss oxå, bakar muffins numera men äter lussebullar mer än gärna om det bjuds!
Vi får väl se om du testar mitt recept och om du gillar det!
12 december 2013 kl. 8:33 |
Ska prova! :-)
12 december 2013 kl. 9:23 |
Och förhoppningsvis går det att sälja!