En pöl

När man bor mitt emot en skola så händer det saker hela tiden, tyvärr är inte allt så kul…
Vi får grenar i vår häck avbrutna, skräp slängs på vår trädgård och överlag så verkar det vara svårt att inse att det är just vår tomt.

Det senaste är att ställa sig med moppen på vår grusparkering och ”burna”. Eller sladda runt, runt. Förstör ju inget men det blir gropar och det är som sagt vår tomt.

DSC_4183.jpg

Nåja, igår när jag kom ut vid 12.30 för att åka in till stan och luncha med en kompis så möttes jag av en stor pöl av olja på vår infart… Inser att det är någon som tagit den dunk med spillolja från när T bytte olja på min bil och hällt ut den. 5 liter olja. Ska tillägga att dunken inte stod synlig utan bakom vår soptunna. Och som sagt; på vår tomt.

Hann inte ta tag i det då utan väntade till jag kom hem vilket tyvärr gjorde att det hann sjunka ner i marken och det borde ju jag tänkt på. Vi har något som T kallar Absol, ett slags vitt grus som suger vätskor, som jag strödde ut över hela pölen. Muttrade en hel del och var egentligen rätt arg.

Ungefär en timme senare ringer det på vår dörr och utanför står en man som berättar att det är hans son som hällt ut oljan och han var där för att just strö Absol över pölen men inser att jag redan gjort det. Min spontana fråga blev ju hur han fått reda på det och det var via rektorn på skolan. De hade sett händelsen och kontaktat honom. Kan inte annat än undra varför de inte även informerade mig? Visst, jag var iväg en stund men skolan hade inte slutat för dagen när jag kom hem och jag såg rektorn rasta sin hund när jag höll på att strö Absol.

DSC_4193.jpg

Hur som helst så bad mannen om ursäkt, jag fick hans säck med Absol och idag ska han komma och sopa upp det och ta det till soptippen.
– Det ska ju inte du behöva fixa med.
Sedan kan jag ju tycka att sonen borde följt med och fått be om ursäkt direkt till mig men bra så här med.

Men allt detta vet ju redan ni som följer mig på Instagram, där det också blev en bra diskussion om att svenska skolor kanske är rätt konflikträdda.

Annons

6 svar to “En pöl”

 1. Annika Says:

  Bra att pappan kom till er. Men visst skulle sonen ha hängt med också. DET vore det mest rakryggade. Skolan borde absolut kontaktat dig. Konstigt att de inte gjorde det. Men heder till pappan.

  • Brysselkakan Says:

   Tror också att sonen borde varit med, det biter bättre om man får skämmas lite. Nu kom han lite lätt undan men bra att familjen tog sitt ansvar. Att skolan inte hört av sig förvånar mig inte.

 2. Carola Nordebrink Says:

  Å tidigare en klåfingrig dansk på tomten. Ni får sätta upp taggtråd och kameror.

 3. karin Sjögren Says:

  Bra av pappan men visst skulle sonen varit med och bett om ursäkt
  tror att det är nyttigt att från ung ålder lära sig att stå för sina misstag.

  • Brysselkakan Says:

   Fick intrycket att sonen var i trubbel rätt ofta. Vi vet ju inte varför och det kan ju finnas en diagnos med i bilden men det vet vi ju inget om. Men bra att pappan kom förbi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: